Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τα 6 καλύτερα digital εργαλεία για φοιτητές και φοιτήτριες

Πλατφόρμες και εφαρμογές που αναβαθμίζουν τη φοιτητική εμπειρία σου.

Πιο επαγγελματικές παρουσιάσεις, fun πλατφόρμες για εύκολο διάβασμα, apps για βιβλιογραφικές αναφορές, apps για μεταπτυχιακά και άλλα ακαδημαϊκά θέματα, ακόμα και για φοιτητικές εκπτώσεις σε όλο τον κόσμο: επιλέξαμε εδώ (μετά τα 8+1 δωρεάν apps), τα πιο δημοφιλή online φοιτητικά εργαλεία που υπάρχουν το 2024 και που εγγυώνται να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη.

Για παρουσιάσεις στο Πανεπιστήμιο: το Prezi
Το αναφέραμε και σε παλαιότερο άρθρο. Το Prezi είναι σήμερα στην κορυφή των λογισμικών σχεδιασμού παρουσιάσεων. Η βασική του μορφή είναι εντελώς δωρεάν και σε βοηθάει να φτιάξεις διαφάνειες/slides με πολύ υψηλή αισθητική. Στα πλεονεκτήματά του, είναι ότι είναι ιδιαιτέρως εύχρηστο. Επίσης ενσωματώνει και Τεχνητή Νοημοσύνη για ακόμα πιο generative ιδέες.

Σαν το GPT αλλά για παρουσιάσεις. Εσύ δίνεις έναν πιθανό τίτλο παρουσίασης, και το Prezi AI σου προτείνει ιδέες.

Εναλλακτικά: το PowerPoint, το Canva και τα Google Slides.

Για φοιτητικές εκπτώσεις: το ISIC
Εδώ μιλάμε για ένα app στο κινητό (για Android και iOS) που είναι αποκλειστικά για φοιτητές/τριες, μιας και συνδέεται με τη φοιτητική κάρτα ISIC. Η ISIC είναι στην ουσία ένα εκπτωτικό και ταξιδιωτικό φοιτητικό πάσο που σου παρέχει προνόμια σε χιλιάδες δημοφιλείς υπηρεσίες, μέρη και προϊόντα, από δωρεάν YouTube και Spotify, μέχρι μεγάλες εκπτώσεις στη Microsoft, στα Fridays, στα ΚΤΕΛ, και όπου αλλού φανταστείς, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Το app σε βοηθάει να αναζητήσεις και να εντοπίσεις εκπτώσεις απευθείας από το κινητό σου.

To app που περιλαμβάνει περισσότερες από 150.000 φοιτητικές εκπτώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εναλλακτικά: τα apps του εκάστοτε παρόχου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς (π.χ. CU, what’s up, κ.λπ.).

Για βοήθεια στην εκμάθηση: το Quizlet
Το δοκιμάσαμε και μας άρεσε πολύ. Το Quizlet είναι μια πλατφόρμα εκμάθησης που ενσωματώνει και αυτή AI (και είναι διαθέσιμη αντιστοίχως για κινητές συσκευές). Χρησιμοποιώντας τη, μπορείς να διαβάζεις για το εξάμηνο ή την εξεταστική σου φτιάχνοντας flashcards απομνημόνευσης, κρατώντας «έξυπνες» σημειώσεις, ακόμα και δημιουργώντας μικρά tests για να τσεκάρεις τι έμαθες. Ίσως στην αρχή σε μπερδέψει λίγο αλλά συνηθίζεται εύκολα.

Fun fact: Η σημερινή μεγαλύτερη πλατφόρμα για μελέτη, δημιουργήθηκε το 2005 από τον Andrew Sutherland, που τότε ήταν απλώς ένας 15χρονος μαθητής.

Εναλλακτικά: το Kahoot!, το Quizizz και το Brainscape.

Για διαχείριση βιβλιογραφίας: το EndNote
Πολλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και την Κύπρο συστήνουν το EndNote ως εργαλείο διαχείρισης βιβλιογραφικών αναφορών, για τις οποίες όλοι/ες ξέρουμε πόσο «μπελάς» μπορεί να είναι. Το EndNote basic λοιπόν, ως κομμάτι του Web of Science, είναι δωρεάν για φοιτητές/τριες βοηθώντας τους να φτιάχνουν, να οργανώνουν, να διαχειρίζονται και να διαμοιράζονται τις δικές τους συλλογές βιβλιογραφικών αναφορών.

Μέσα από το EndNote μπορείς να φτιάχνεις σωστά τη βιβλιογραφία για τις εργασίες σου στο Microsoft Word, να βρίσκεις πηγές, να εισάγεις αναφορές (citations) και πολλά άλλα.

Εναλλακτικά: το Zotero και το Mendeley Reference Manager.

Για online μαθήματα: το Udemy
Δεν θα μπορούσε η λίστα με τα φοιτητικά «βοηθήματα» να μην έχει πλατφόρμες σαν το Udemy. Εδώ, μπορείς να ανατρέξεις για online courses (κάποια δωρεάν και κάποια άλλα επί πληρωμή) αναφορικά με διάφορα θέματα και μαθήματα που σε ενδιαφέρουν και που πιστεύεις ότι εμπλουτίζουν τις γνώσεις και τα εκπαιδευτικά ερεθίσματά σου.


Έχει αρκετές κατηγορίες εκμάθησης η πλατφόρμα: Mobile & Web Development, marketing, Οικονομικά και ό,τι άλλο ζητήσεις.

Εναλλακτικά: το EdX, το Coursera και το LinkedIn Learning.

Για Μεταπτυχιακά, Υποτροφίες και ενημέρωση: το Eduguide
Όλος ο κόσμος των μεταπτυχιακών σπουδών, των υποτροφιών και των ειδήσεων που ενδιαφέρουν φοιτητές/τριες σε Ελλάδα και Κύπρο, μαζεμένος σε ένα app. Το Eduguide app σε βοηθάει να βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις την εκπαίδευση και την κατάρτισή σου, και συμπυκνώνει όλους τους τομείς και τα αντικείμενα σπουδών για να βρίσκεις ανά πάσα στιγμή αυτό που σου ταιριάζει. Διαθέσιμο για iOS και Android.

Το πρώτο και μοναδικό app στην Ελλάδα και την Κύπρο για σπουδές αναβαθμίστηκε επιτρέποντάς σου να κάνεις αναζήτηση με βάση τα ενδιαφέροντά σου και την πόλη/μέρος μέρος που θες.

Disclaimer: Το παραπάνω άρθρο είναι αμιγώς δημοσιογραφικό. Δεν υπάρχει καμία εξαρτημένη σχέση του Eduguide με τα εργαλεία και τα apps που αναφέρονται.

Κείμενο: Δημήτρης Φαλλιέρος
Κεντρική Εικόνα: Canva

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο