Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

8+1 δωρεάν apps για να γλιτώσεις χρόνο, κόπο και να κάνεις ευκολότερες τις σπουδές σου!

Καθώς οι συσκευές μας έχουν πλέον εφαρμογές που δεν είναι πάντα τόσο χρήσιμες ή τόσο ενδιαφέρουσες όσο περιμέναμε, συγκεντρώσαμε παρακάτω 8 δοκιμασμένες δωρεάν εφαρμογές συν 1 bonus που θα σε βοηθήσουν πολύ με τις σπουδές σου.

Μάθε μεταξύ άλλων, πώς να μοιράζεσαι τα αρχεία σου και να συνεργάζεσαι online πιο εύκολα με τους συμφοιτητές σου, πώς να ολοκληρώνεις πιο γρήγορα το διάβασμά σου, πώς να γράφεις πιο εύκολα τις εργασίες και πολλά ακόμη.


Δωρεάν εφαρμογές για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου!

My Study Life
Η εφαρμογή My Study Life είναι φτιαγμένη αποκλειστικά για φοιτητές/τριες και ακριβώς γι’ αυτό θα σου φανεί πολύ χρήσιμη. Οργανώνεις το πρόγραμμά σου, προσθέτεις tasks για εργασίες που θέλεις να ολοκληρώσεις, λαμβάνεις υπενθυμίσεις για εργασίες, εξετάσεις και σημαντικές ημερομηνίες και καθώς διατίθεται σε κάθε πλατφόρμα κάνει sync μεταξύ των συσκευών σου και έχεις πάντοτε ενημέρωση από κάθε συσκευή, ακόμη και όταν είσαι offline!
Διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες.
Δες περισσότεραMyStudyLife.com
 

Google Calendar
Είναι η πιο γνωστή εφαρμογή και όχι τυχαία. Το ημερολόγιο της Google είναι πάντα στη διάθεσή σου οποιαδήποτε συσκευή κι αν χρησιμοποιείς ώστε να μπορείς να δεις το πρόγραμμά σου, να κανονίσεις συναντήσεις και να μοιραστείς μελλοντικές εκδηλώσεις με φίλους. Μπορείς ακόμη να το χρησιμοποιείς και για σύντομες σημειώσεις.
Διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες.
Δες περισσότερα: Calendar.Coogle.com  


Δωρεάν εφαρμογές για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου!

Xmind
Αν είσαι “οπτικός τύπος” και θέλεις να οργανώσεις τέλεια τις σπουδές σου, ένα μάθημα ή μια πολύπλοκη εργασία, τότε αυτό το εργαλείο μπορεί να σου φτιάξει έναν λεπτομερή χάρτη για οποιοδήποτε project επιλέξεις! Ακόμη, η δωρεάν εκδοχή του, φτιάχνει γραφήματα και πίνακες. 
Διατίθεται σε: Windows, Mac και Linux
Δες περισσότερα: Xmind.net


Focus Booster
Εάν έχεις διάβασμα μα συχνά το αφήνεις για αργότερα και γενικά αν θέλεις να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, τότε το Focus Booster θα σε βοηθήσει πολύ. Βασίζεται στη διάσημη τεχνική του να χωρίζεις κάθε εργασία σε μικρά τμήματα 20 λεπτών, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να εστιάσεις αποκλειστικά σε αυτήν. Το Focus Booster λοιπόν, προγραμματίζει τα τμήματα αυτά κάθε εργασίας σου, φτιάχνει αναφορές για την πρόοδό σου και “τρέχει” το χρονόμετρο που δεν σου επιτρέπει να σταματήσεις. Δοκίμασέ το! Η δωρεάν εκδοχή του, σου επιτρέπει 20 προγραμματισμούς ανά μήνα, χρονόμετρο pomodoro και reports.
Διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες.
Δες περισσότερα: FocusBoosterApp.com


Google docs Speech to Text
Αν θέλεις ένα αξιόπιστο δωρεάν εργαλείο για να μετατρέπεις τη φωνή σου σε λέξεις και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα, τότε το speech to text εργαλείο των Google Docs είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. 
Κατέβασε την εφαρμογή Google Docs σε κάθε συσκευή σου (ή και online) και βρες στα tools το voice typing. Επίλεξε γλώσσα “Ελληνικά”, πάτησε το εικονίδιο με το μικρόφωνο και ξεκίνα να μιλάς. Ίσως χρειαστεί μια μικρή επιμέλεια το κείμενό σου μετά, αλλά η εργασία σου θα έχει τελειώσει στον μισό χρόνο! 
Διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες.
Δες περισσότερα: speech-to-text


Εφαρμογές για ομαδικές εργασίες και online συνεργασία!

Trello
Είναι ίσως η πιο γνωστή εφαρμογή μεταξύ φοιτητών καθώς το Trello γλιτώνει την ομάδα σου από άπειρα emails, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, μηνύματα στο messenger και τηλέφωνα. Μπορείς κάθε στιγμή να συνομιλείς με όλη την ομάδα σου, να μοιράζεστε αρχεία και σημειώσεις, ενώ μπορείτε να το κάνετε αυτό από όποια συσκευή χρησιμοποιεί ο καθένας. Το Trello διαθέτει και πακέτα με πληρωμή αλλά το δωρεάν θα καλύψει όλη την ομάδα σου.
Διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες.
Δες περισσότερα: Trello.com
 

Google Drive
Το Drive είναι μια κορυφαία εφαρμογή της Google, όχι μόνο για τη δυνατότητα να παίρνεις μαζί σου με ασφάλεια τα αρχεία και τα κείμενά σου σε κάθε συσκευή αλλά και για τη δυνατότητα να τα μοιράζεσαι και να εργάζεσαι πάνω σε αυτά online με όσους χρήστες επιλέξεις να τα μοιραστείς. Και όχι μόνο. Ξεκίνησε από το Google Docs του Drive και ξεκίνα να εξερευνείς τις πολλές δυνατότητές που σου δίνονται.
Διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες.
Δες περισσότερα: Google.com/drive


We Transfer
Αν θέλεις να στείλεις μεγάλα αρχεία και δε σου το επιτρέπει το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο, τότε μέσω του WeTransfer μπορείς να τα ανεβάσεις στο cloud σε λίγα λεπτά και να στείλεις το link σε όσους θέλεις. Τα αρχεία σου θα είναι διαθέσιμα για μία εβδομάδα, μόνο σε όσους έχουν το link. 
Διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες.
Δες περισσότερα: WeTransfer.com


Bonus: Η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή για να βρεις το ιδανικό μεταπτυχιακό

Eduguide App
Αναζήτησε το ιδανικό μεταπτυχιακό για σένα εύκολα και γρήγορα! Λάβε ειδοποίηση για κάθε νέο μεταπτυχιακό, άρθρο ή είδηση γύρω από το αντικείμενο σπουδών που σε ενδιαφέρει! Κατέβασε δωρεάν το app του eduguide.gr - έκδοση 1.1, την πλέον σύγχρονη εφαρμογή μας για κινητά (iOS & Android)!
Δες περισσότερα: eduguide.gr/eduguide-app 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο