Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

5 Επιλογές επαγγελμάτων για να αξιοποιήσεις τη δημιουργικότητά σου

Ήξερες πως το 2022 το World Economic Forum ξεχώρισε τη «Δημιουργικότητα» ως το σημαντικότερο skill για τη διασφάλιση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης; Ίσως παλαιότερα η δημιουργικότητα να συνδεόταν κυρίως με αμιγώς καλλιτεχνικά επαγγέλματα, όμως τις τελευταίες δεκαετίες διαπιστώνεται η συμβολή της σε όλες τις πτυχές της σύνθεσης ενός σύγχρονου work model. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως καμία καινοτόμα ιδέα δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς δημιουργική σκέψη.

Πώς όμως αναπτύσσει κανείς δημιουργικές δεξιότητες; Έρευνες έχουν αποδείξει πως η δημιουργικότητα απορρέει κυρίως από την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και problem solving ικανοτήτων, στοιχεία που καλλιεργούνται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ανθρωπιστικών σπουδών και των τομέων του design και των τεχνών. Ωστόσο, το “boom” της τεχνολογίας των τελευταίων ετών, μας έδωσε νέους και συναρπαστικούς δημιουργικούς ρόλους στην αγορά εργασίας με μεγάλη ζήτηση και ικανοποιητική επαγγελματική αποκατάσταση. 

Ποια δημιουργικά επαγγέλματα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση σήμερα; Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει 5 από αυτά:

1. Web Designer/Developer
Αν αγαπάς το design και παίζεις τις γλώσσες προγραμματισμού στα δάχτυλα, αυτό είναι το ιδανικό career path για εσένα. Σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις τις συνθήκες εργασίας σου στα μέτρα σου, αφού μπορείς να εργαστείς είτε ως freelancer είτε ως μόνιμος συνεργάτης μιας εταιρίας. Αποκτώντας εμπειρία και χτίζοντας ένα δυνατό portfolio θα πετύχεις σημαντική αύξηση και στις αποδοχές σου.
(Web Developer | E-learning ΕΚΠΑ) (Εξ Αποστάσεως)
(Web Design | E-learning ΕΚΠΑ) (Εξ Αποστάσεως)

2. UX Designer
Αν κάθε φορά που επισκέπτεσαι ένα website ή χρησιμοποιείς μία εφαρμογή σκέφτεσαι πως εσύ θα είχες διαμορφώσει μία πιο user-friendly εκδοχή, τότε είσαι ήδη ένας UX Designer at heart. Στόχος της συγκεκριμένης θέσης είναι να μεγιστοποιεί την προσβασιμότητα και την ικανοποίηση των χρηστών με καινοτόμες πρακτικές.
(Μεταπτυχιακό στις Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου | Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος)

3. Social Media Manager
Μία θέση πολυπλοκότερη από όσο αρχικά ακούγεται. Απαιτεί έναν συνδυασμό γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως η επεξεργασία εικόνων και video, το copywriting αλλά και η στρατηγική σκέψη και η ανάλυση δεδομένων. Αποτελεί μία σίγουρη λύση, ειδικά για όσους δεν χάνουν κανένα social media trend.
(Μεταπτυχιακό στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ | Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου) (Εξ Αποστάσεως)

4. Graphic Designer
Εάν υπάρχει ένας ρόλος απαραίτητος για τη δημιουργία ενός brand σήμερα, αυτός ανήκει στον graphic designer. Η εικόνα καθορίζει την επιτυχία προϊόντων και υπηρεσιών περισσότερο από ποτέ. Αν σκέφτεσαι out of the box και προσέχεις την κάθε λεπτομέρεια, θα λατρέψεις κάθε στιγμή της πορείας σου.
(Γραφιστική και Ψηφιακός Σχεδιασμός Ι Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)
(Animation- Δισδιάστατο και Τρισδιάστατο Κινούμενο Σχέδιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)

5. Digital Copywriter
Επικοινώνησε τις ιδέες σου, επηρέασε και συνδέσου με το κοινό σου. Ο δημιουργικός γραπτός λόγος βρίσκεται παντού στο περιεχόμενο των websites, στις καμπάνιες μάρκετινγκ, σε επεξηγηματικά reports. Ξεδίπλωσε το ταλέντο σου είτε ως freelancer είτε ως μέλος ενός agency και ακόνισε τις δυνατότητές σου.
(Digital Copywriter | E-learning ΕΚΠΑ) (Εξ Αποστάσεως)

Εξέτασε τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές σου και ακολούθησε την πορεία της επιλογής σου!

Μπορείς να ενημερώνεσαι διαρκώς για όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε Ελλάδα και Κύπρο, χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων του eduguide εδώ

Επιμέλεια Κειμένου: Βάλια Κοντού

Εικόνα: Pexels

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο