Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Αντικείμενο
Πόλη
Λευκωσία
Πρόσθετες Πληροφορίες

 

 

Στόχος του Τμήματος Ιατρικής είναι η εκπαίδευση νέων ιατρών, οι οποίοι, αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και μετά από ένα προπαρασκευαστικό έτος, θα είναι σε θέση να εργαστούν στο Σύστημα Υγείας της Κύπρου ή και αλλού. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προαγωγή της ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, της δια βίου μάθησης και της αριστείας στην εξάσκηση της κλινικής ιατρικής με επίκεντρο τον ασθενή.

 Το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί καταξιωμένες πρακτικές ιατρικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική προσέγγιση βασίζεται στην ενοποίηση των καλύτερων στοιχείων δοκιμασμένων και καθιερωμένων προγραμμάτων Ευρωπαϊκών Ιατρικών Σχολών, προσαρμοσμένη πάντοτε στις ανάγκες και στο περιβάλλον της Κύπρου.

 

Η επίσημη γλώσσα διδασκαλίας και αξιολόγησης είναι η Ελληνική με δυνατότητα χρήσεως της Αγγλικής γλώσσας όταν κρίνεται απαραίτητο.

Μεταπτυχιακό Τμήματος

 

 

Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε τρεις Φάσεις:

Φάση Ι    ένα  (1) έτος προπαρασκευαστικών σπουδών (βασικές θετικές και θεωρητικές επιστήμες)
Φάση ΙΙ    δύο (2) έτη διασυνδεδεμένων σπουδών στις βασικές ιατρικές και κλινικές επιστήμες, συμπεριλαμβανομένων της μελέτης και ανάλυσης συμπεριφοράς
Φάση ΙΙΙ    τρία (3) έτη κλινικών σπουδών

 

Τα μαθήματα των τριών Φάσεων του προγράμματος σπουδών διεξάγονται στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ) εκτός από κάποια μαθήματα της Φάσης I τα οποία διεξάγονται στην Πανεπιστημιούπολη.

Κλινική Άσκηση

Η κλινική εξάσκηση των φοιτητών και φοιτητριών πραγματοποιείται στα ακόλουθα συνεργαζόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα:

  • Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
  • Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου
  • Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρείου ΙΙΙ
  • Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου
  • Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας
  • Κέντρα Υγείας Λευκωσίας

 

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει ως τριπλή αποστολή της την παροχή σύγχρονης ιατρικής εκπαίδευσης σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κύπρου και τη διεξαγωγή καινοτόμου έρευνας στο ευρύ πεδίο των ιατρικών επιστημών.

Παράλληλα, η Ιατρική Σχολή στοχεύει στη συνεχή αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών της, των ερευνητικών της δραστηριοτήτων και των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών υγείας, με γνώμονα τις εξελισσόμενες απαιτήσεις και μεθόδους της ιατρικής εκπαίδευσης, τις εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη και τεχνολογία και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες υγείας και περίθαλψης της Κυπριακής κοινωνίας.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο