Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Σειρά Διαδικτυακών Σεμιναρίων Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΑΡΙΑΔΝΗ» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, θα πραγματοποιήσει μια σειρά 50’ διαδικτυακών σεμιναρίων Επαγγελματικού Προσανατολισμού με Τίτλο:  «Χτίζοντας τη Μελλοντική σου Καριέρα», με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς τους, στην επιλογή σπουδών και κατ’ επέκταση σταδιοδρομίας.

Το 1ο Σεμινάριο στοχεύει να απαντήσει δύο καίρια ερωτήματα:

(α) πώς μπορώ να επιλέξω σπουδές που να ανταποκρίνονται τόσο στα προσωπικά μου χαρακτηριστικά όσο και στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας; και (β) πώς μπορώ να διαβάζω πιο αποτελεσματικά και να διαχειρίζομαι καλύτερα το χρόνο μου;.

Το 2ο Σεμινάριο στοχεύει να βοηθήσει τους μαθητές στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας αλλά και της αυτοεκτίμησης τους. Παράλληλα, εξηγεί τη χρησιμότητα των τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.

Το 3ο Σεμινάριο εστιάζει στη λήψη αποφάσεων και απαντάει στο ερώτημα “Πώς θα πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση για μένα;“.

Το 4ο Σεμινάριο στοχεύει να παρουσιάσει τα επαγγέλματα του μέλλοντος και να αναλύσει τις τάσεις στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Τέλος, το 5ο Σεμινάριο φέρνει σε επαφή τους μαθητές με επαγγελματίες από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, ώστε να επιλύσουν όποιες απορίες υπάρχουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Ημερομηνίες Σεμιναρίων: 9/2, 16/2, 2/3, 16/3, 30/3

Περισσότερες Πληροφορίες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Νίκος Δρόσος, Επίκουρος Καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής, Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών & Επιστημών της Συμπεριφοράς, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

---

Δείτε επίσης: Γίνε Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με εξ αποστάσεως σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο