Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Γίνε Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με εξ αποστάσεως σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ζώντας σε μια δύσκολη περίοδο με αυξημένα τα ποσοστά ανεργίας, οι νέοι αλλά και όσοι βρίσκονται στην αναζήτηση εύρεσης εργασίας, χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά μια σωστή καθοδήγηση ώστε να επιλέξουν την κατάλληλη επαγγελματική κατεύθυνση για αυτούς. Η βοήθεια ενός συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού στην ορθή επιλογή επαγγέλματος είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο πλαίσιο σχετικά με την κατοχύρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος, ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα μπορεί να σου παρέχει όλες τις γνώσεις που απαιτούνται για να εξασκήσεις το επάγγελμα του συμβούλου. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει το μοναδικό εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.

Το Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική” αποσκοπεί στην παροχή επιστημονικής γνώσης υψηλού επιπέδου για την προετοιμασία εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα βοηθούν άτομα στην επαγγελματική τους αναζήτηση, στη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων, στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές και στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος μπορούν να εργαστούν ως Λειτουργοί Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής, τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στον τομέα της απασχόλησης, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΟΑΕΔ, Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Νέων και Ενηλίκων, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Δημόσια ΙΕΚ, καθώς και στο ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας το δικό τους γραφείο συμβουλευτικής & επαγγελματικού προσανατολισμού.

Επίσης, με οποιοδήποτε πτυχίο που επιτρέπει διορισμό στην εκπαίδευση, οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού μπορούν να ενταχθούν στον κλάδο εκπαιδευτικών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Ένταξη στον κλάδο ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων
Απόφοιτοι των Τμήματων Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής ή Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών ή Ψυχολογίας ή Κοινωνιολογίας ή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ή Νηπιαγωγών ή Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο Πτυχίο Πανεπιστημίου της αλλοδαπής, μπορούν να ενταχθούν στον κλάδο ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων και να υποβάλουν αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για να διοριστούν ως αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) του συγκεκριμένου κλάδου.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023.

Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε αυτό ή οποιοδήποτε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του European University Cyprus, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα, τα δίδακτρα και τη διαδικασία εγγραφής.

Προσοχή!! Aν δεν σας έχει έρθει email στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο