Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Γίνε Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με εξ αποστάσεως σπουδές

Το επάγγελμα του Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχει μεγάλη ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500.000 νέοι, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι καθώς και όσοι επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα και χρειάζονται επαγγελματική υποστήριξη για να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους. Ο ρόλος της Συμβούλευτικής και  Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι πιο σημαντικός από ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, τις νέες προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, καθώς και τη σημασία που δίνουν πλέον οι άνθρωποι σε θέματα εργασιακής ικανοποίησης, life-work balance κτλ.

Έργο του συμβούλου είναι να ενισχύσει την αυτοαντίληψη και αυτογνωσία του άτομου ώστε να λάβει τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον του. Οι σύμβουλοι έχουν ως πελάτες έφηβους που αποφασίζουν για σπουδές και επαγγέλματα, φοιτητές, εργαζόμενους ή άνεργους που θα ήθελαν να επαναπροσδιορίσουν την επαγγελματική τους καριέρα, άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα που κινδυνεύον από κοινωνικό αποκλεισμό.

Τι απαιτείται για να εργαστεί κανείς ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού; 

Για να εργαστείς ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού απαιτείται να ενταχθείς στο Μητρώο Συμβούλων Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ. Σύμφωνα με την 13173/K6 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 617/τ.Β/14.02.2022, απόφοιτοι οποιουδήποτε τίτλου σπουδών που κατέχουν επίσης μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό πιστοποιούνται ως Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας επιπέδου Α' (ανωτέρου επίπεδου)  και εντάσσονται απευθείας χωρίς εξετάσεις στο Υπομητρώο Συμβούλων Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού Προσανατολισμού επιπέδου Α' (ανώτερου επιπέδου).

Συνεπώς, ενα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό μπορεί να σου παρέχει όλες τις γνώσεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα που απαιτούνται για να εξασκήσεις το επάγγελμα του συμβούλου. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει το μοναδικό εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.

Το Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική” αποσκοπεί στην παροχή επιστημονικής γνώσης υψηλού επιπέδου για την προετοιμασία εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα βοηθούν άτομα στην επαγγελματική τους αναζήτηση, στη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων, στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές και στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος μπορούν να εργαστούν ως Λειτουργοί Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής, τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στον τομέα της απασχόλησης, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΟΑΕΔ, Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Νέων και Ενηλίκων, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Δημόσια ΙΕΚ κτλ, καθώς και στο ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας το δικό τους γραφείο συμβουλευτικής & επαγγελματικού προσανατολισμού.

Πέρα από την προοπτική άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος, το μεταπτυχιακό μοριοδοτείται και αποτελεί συνεκτιμώμενο προσόν σε Προκηρύξεις:

  • Συμβούλων Σταδιοδρομίας στις ΔΥΠΑ( πρώην ΟΑΕΔ)
  • Συμβούλων Σταδιοδρομίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)
  • Συμβούλων Σταδιοδρομίας στα Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (ΓΕΑΣ) των Δημοσίων ΙΕΚ
  • Γραφείων Διασύνδεσης Πανεπιστημίων
  • Σχολών Γονέων και ΚεΔιΒιΜ Δήμων (ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σύμβουλος Καριέρας).
  • Συναφών επιχειρήσεων και δομών που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με προγράμματα Voucher για ανέργους

Επιπλέον το μεταπτυχιακό αυτό δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για απασχόληση σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ κτλ)

Επίσης, με οποιοδήποτε πτυχίο που επιτρέπει διορισμό στην εκπαίδευση, οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού μπορούν να ενταχθούν στον κλάδο εκπαιδευτικών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Ένταξη στον κλάδο ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων
Απόφοιτοι των Τμημάτων Φιλολογίας, Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής ή Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών ή Ψυχολογίας ή Κοινωνιολογίας ή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ή Νηπιαγωγών ή Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο Πτυχίο Πανεπιστημίου της αλλοδαπής, μπορούν να ενταχθούν στον κλάδο ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων και να υποβάλουν αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για να διοριστούν ως αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) του συγκεκριμένου κλάδου.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο 2024-2025. 

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμόυ του European University Cyprus, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα, τα δίδακτρα και τη διαδικασία εγγραφής.

Προσοχή!! Aν δεν σας έχει έρθει email στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο