Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ελληνο-Βρετανικής Συνεργασίας για κινητικότητα βραχείας διάρκειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και το British Council Ελλάδας, με την συνδρομή της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα υλοποιούν ένα πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών βραχείας διάρκειας (τεσσάρων εβδομάδων), με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο και δικαιούχους μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες και υποψήφιους/ιες διδάκτορες Ελληνικών Πανεπιστημίων, με σκοπό την ενθάρρυνση της κινητικότητας προς τα βρετανικά πανεπιστήμια, την ενίσχυση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής επάρκειας και την διεύρυνση της ερευνητικής δραστηριότητας των δικαιούχων του προγράμματος, αλλά και την δημιουργία προοπτικών συνεργασίας στην εποχή μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς όφελος τόσο των δικαιούχων όσο και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπου φοιτούν.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση τριάντα (30) υποτροφιών και ειδικότερα:

  • (α) δέκα (10) υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες επιπέδου Master και
  • (β) είκοσι (20) υποτροφιών σε υποψήφιους/ες διδάκτορες.

Το ακαθάριστο ποσό της υποτροφίας, το οποίο αφορά την κινητικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέρχεται σε 2.593,37€ ανά υπότροφο για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής του/της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το διάστημα υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκινάει από την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 και λήγει τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρα Ελλάδος 23:00.

Για την συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής, απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3KHsnAs.

Περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται στην σχετική πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο