Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες για περισσότερα από 150 Erasmus-Mundus μεταπτυχιακά προγράμματα 2024-2026

Περισσότερα από 150 Erasmus Mundus μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρουν υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2026. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη λίστα των προγραμμάτων σπουδών που θα προσφέρουν υποτροφίες σε Ευρωπαίους και πολίτες τρίτων χωρών για σπουδές σε μεταπτυχιακά προγράμματα που οργανώνονται με τη συνεργασία 3 ή περισσοτέρων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Στη λίστα περιλαμβάνονται μεταπτυχιακά που καλύπτουν όλα τα επιστημονικά αντικείμενα.

Τι είναι το Erasmus-Mundus

Τα κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Erasmus Mundus είναι υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μια διεθνή σύμπραξη ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από διάφορες χώρες παγκοσμίως.

Το Erasmus+ χρηματοδοτεί φοιτητές με υποτροφίες για να συμμετάσχουν σε αυτά τα προγράμματα. Τα ίδια τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών προσφέρουν αυτές τις υποτροφίες στους καλύτερους αιτούντες φοιτητές παγκοσμίως, στο πλαίσιο των ετήσιων γύρων αιτήσεων.

Οι υποτροφίες της ΕΕ καλύπτουν το κόστος συμμετοχής του φοιτητή ή της φοιτήτριας στο πρόγραμμα, το κόστος ταξιδιού και το επίδομα διαβίωσης.

Τα Erasmus Mundus μεταπτυχιακά προγράμματα:

  • έχουν διάρκεια 1-2 έτη (60-120 ECTS)
  • διοργανώνονται με τη συνεργασία 3 τουλάχιστον Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και σε αρκετές περιπτώσεις και Πανεπιστημίων Τρίτων Χωρών,
  • περιλαμβάνουν υποχρεωτική περίοδο σπουδών σε 2 τουλάχιστον από τα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα,
  • οδηγούν στην απονομή κοινού, διπλού ή και πολλαπλού τίτλου σπουδών, από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια

Προφίλ αιτούντων

  • Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
  • Πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης ή ισοδύναμο αναγνωρισμένο αποδεικτικό σπουδών, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τις πρακτικές των χωρών που χορηγούν το πτυχίο. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση εάν βρίσκεστε στο τελευταίο έτος του πρώτου σας πτυχίου και πρόκειται να αποφοιτήσετε πριν από την έναρξη του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών.

Τι περιλαμβάνουν οι υποτροφίες Erasmus-Mundus

Οι υποτροφίες που χορηγούνται σε φοιτητές Erasmus Mundus Κοινών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, καλύπτουν πλήρως τα δίδακτρα καθώς και  οποιεσδήποτε άλλες υποχρεωτικές δαπάνες σχετίζονται με τη συμμετοχή των φοιτητών στο πρόγραμμα. Επίσης, στους υπότροφους προσφέρεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, συνεισφορά στις δαπάνες ταξιδίου και εγκατάστασης και μηνιαίο επίδομα διαβίωσης 1.400 ευρώ για όλη τη διάρκεια του προγράμματος φοίτησης, που είναι συνήθως 2 έτη. 

Προθεσμίες Αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την εξασφάλιση υποτροφίας για την πλειοψηφία των προγραμμάτων είναι από τον Οκτώβριο/Νοέμβριο του 2023 μέχρι τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο/Μάρτιο/Μάιο του 2024. Τα προγράμματα ξεκινούν Σεπτέμβριο - Νοέμβριο του 2024. Παρακαλείστε να ελέγχετε τη σελίδα του προγράμματος που σας ενδιαφέρει, καθώς οι προθεσμίες διαφέρουν ανάλογα με το πρόγραμμα.

Πληροφορίες

Από τη σελίδα της European Education and Culture Executive Agency (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλα τα προγράμματα που θα προσφέρουν υποτροφίες το ακαδημαϊκό έτος 2024-2026, και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για αυτά. Για μεγαλύτερη διευκόλυνση στην αναζήτηση πληροφοριών, ταξινομήστε τα αποτελέσματα ανά χώρα. Π.χ. αν θέλετε να σπουδάσετε στη Γαλλία, θα δείτε ότι 115 Γαλλικά πανεπιστήμια προσφέρουν Erasmus Mundus μεταπτυχιακά, στο Ηνωμένο Βασίλειο 37, στη Γερμανία 71 κ.ο.κ.

Για να δείτε τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν υποτροφίες πατήστε εδώ.
 

------------

Το eduguide, το μόνο site στην Ελλάδα με την πιο πλήρη μηχανή αναζήτησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων της χώρας σας, ενημερώνει για όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα καθώς και για σπουδές σε αξιόλογα προγράμματα του εξωτερικού.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τη βάση δεδομένων με όλα τα μεταπτυχιακά της χώρας από τη μηχανή αναζήτησης της κεντρικής μας σελίδας: www.eduguide.gr

Για προκηρύξεις μεταπτυχιακών υποτροφιών δείτε:  

www.eduguide.gr/ypotrofies (μπορείτε να τις φιλτράρετε με βάση την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων)

  • Κάνοντας εγγραφή στο site μας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας profile και να ενημερώνεστε μέσω mail για  όλες τις νέες προκηρύξεις μεταπτυχιακών υποτροφιών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον κλάδο/κλάδους που σας ενδιαφέρουν! 
  • Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.​

 

Για αναπαραγωγή των άρθρων του eduguide από άλλες ιστοσελίδες, παρακαλούμε συμβουλευτείτε πρώτα τους όρους χρήσης του eduguide, παράγραφος 4

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο