Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Vulcanus: Eκπαίδευση και πρακτική άσκηση για φοιτητές της Ε.Ε. σε κορυφαίες εταιρείες στην Ιαπωνία!

Πώς θα σας φαινόταν να λάβετε 13.000€ για να αποκτήσετε την πρώτη σας επαγγελματική εμπειρία σε μια κορυφαία εταιρία στην Ιαπωνία; Κάθε μεγάλο επίτευγμα ξεκινά με την απόφαση να προσπαθήσουμε!  Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Vulcanus έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως και τις 20 Ιανουαρίου 2023!

Τι είναι το Πρόγραμμα Vulcanus;

Το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία μέσω internships σε κορυφαίες Ιαπωνικές εταιρίες για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκονται ανάμεσα στο 4ο έτος προπτυχιακών σπουδών και στο προτελευταίο έτος των διδακτορικών σπουδών. 

Το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 και έχει διάρκεια ενός έτους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. σεμινάριο μίας εβδομάδας στην Ιαπωνία (Σεπτέμβριος)
  2. τετράμηνο εντατικής εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος)
  3. οκτάμηνη τοποθέτηση σε Iαπωνική εταιρεία (Ιανουάριος-Αύγουστος)

Ποιος έχει δικαίωμα συμμετοχής;

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι:

  • υπήκοοι της Ε.Ε.
  • φοιτητές του παραπάνω επιπέδου στους κλάδους Μηχανικής ή Θετικών Επιστημών (Engineering or Science)*

(*) γίνονται δεκτοί φοιτητές διαφόρων γνωστικών αντικειμένων (επιστήμης υπολογιστών / μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, πολιτικών μηχανικών, επιστήμης των υλικών, τηλεπικοινωνιών, φυσικής, χημείας, βιοτεχνολογίας, μηχανικών παραγωγής κ.α.)

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;

Οι υποψήφιοι επιλέγονται με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους, το επίπεδο Αγγλικών τους καθώς και τα κίνητρά τους και την ικανότητά τους να προσαρμοστούν σε μια διαφορετική κουλτούρα (για περισσότερες πληροφορίες: κάντε κλικ εδώ)

Ποιος πληρώνει τι;

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας και την ιαπωνική εταιρεία υποδοχής. Οι φοιτητές λαμβάνουν επιχορήγηση 1.900.000 Yen (περίπου 13.000 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) για να καλύψουν το κόστος του ταξιδιού προς και από την Ιαπωνία και τα έξοδα διαβίωσης στην Ιαπωνία. Επιπλέον παρέχεται δωρεάν διαμονή καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος. 

Γιατί να συμμετέχω;

Για να εξοικειωθείτε με το εύρος των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από μια κορυφαία ιαπωνική εταιρεία υποδοχής, να μάθετε ιαπωνικά και να εκτιμήσετε την ιαπωνική κουλτούρα. 

Για να εμπλουτίσετε τις εμπειρίες σας και τις επαγγελματικές σας προοπτικές κερδίζοντας την πρώτη επαγγελματική σας εμπειρία σε μια διεθνή εταιρεία.

Έχουν γίνει δεκτοί φοιτητές από την Ελλάδα στο πρόγραμμα Vulcanus; 

Τα τελευταία πέντε χρόνια, τέσσερις (4) φοιτητές/τριες από Ελλάδα και ένας (1) από Κύπρο συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Οι Ελληνίδες φοιτητές που έγιναν δεκτοί στο πρόγραμμα προέρχονται από κλάδους όπως επιστήμη των υπολογιστών, τηλεπικοινωνίες και χημική μηχανική και η πρακτική τους άσκηση πραγματοποιηθηκε σε εταιρείες κολοσσούς, όπως είναι η HITACHI και η KAWASAKI.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κλάδους σπουδών στους οποίους αφορά το πρόγραμμα, τις λοιπές προϋποθέσεις και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στον σύνδεσμο εδώ. (H αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος). Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα βρείτε πλούσιο πληροφοριακό υλικό για το πρόγραμμα, καθώς και video και εμπειρίες συμμετεχόντων.

Για αναπαραγωγή των άρθρων του eduguide από άλλες ιστοσελίδες, παρακαλούμε συμβουλευτείτε πρώτα τους όρους χρήσης του eduguide, παραγραφος 4.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο