Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη νέου μεταπτυχιακoύ σε Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών-ΕΚΠΑ

Το  νέο  Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ) των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών  και του Εθνικού  και  Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών με τίτλο "Διεπιστημονική Προσέγγιση της Επιστήμης, της Μηχανικής και των Μαθηματικών- STEM στην Εκπαίδευση" ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις για την 1η σειρά φοιτητών του. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Παιδαγωγικών Τμημάτων, και τμημάτων Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας που στη μεγάλη πλειοψηφία τους επιλέγουν το χώρο της εκπαίδευσης καθώς και απόφοιτους Πολυτεχνικών Σχολών. 

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στοχεύει:

  • να αυξήσει την ακαδημαϊκή επίδοση των μαθητών στα Μαθηματικά και την Επιστήμη με την ενίσχυση του γνωστικού περιεχομένου και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών.
  • να βελτιώσει και να διευρύνει διεπιστημονικά τη γνώση του αντικειμένου των μελλοντικών και εν ενεργεία εκπαιδευτικών, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα της διδασκαλίας τους.
  • να φέρει σε επαφή τους μελλοντικούς και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με εμπειρογνώμονες και ειδικούς απο το χώρο εργασίας που σχετίζονται με το αεπιστημονικό τους αντικείμενο
  • να αυξήσει την κατανόηση και τις δυνατότητες εφαρμογής των εκπαιδευτικών σχετικά με την εκπαιδευτική έρευνα.
  • να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς στη διαδικασία δημιουργίας καινοτόμων εκπαιδευτικών προτάσεων
  • να καταστήσει τους εκπαιδευτικούς τεχνολογικά εγγράμματους και ικανούς λύτες πραγματικών προβλημάτων
  • να προωθήσει τη συνεργασία των εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων
  • να καταστήσει ετους εκπαιδευτικούς ικανούς μέντορες για την υποστήριξη άλλων εκπαιδευτικών
  • να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να αντιληφθούν το εύρος των κρίσιμων προβλημάτων που μπορούν να εντιμετωπίσουν μέσω των συνιστωσών του STEM, ώστε να μεταφέρουν αυτή την αντίληψη στους μαθητές τους, στοχεύοντας στη δημιουργία θετικών στάσεων απέναντι στις θετικές επιστήμες.
  • Να δώσει την ευκαιρία σε απόφοιτους «καθηγητικών σχολών» που δεν θα εργασθούν ως εκπαιδευτικοί , να επιλέξουν άλλους εργασιακούς χώρους που απαιτούν διεπιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες


Τα μαθήματα του προγράμματος θα ξεκινήσουν το εαρινό εξάμηνο του 2016-2017 και θα  γίνονται από Παρασκευή απόγευμα έως Κυριακή απόγευμα. 

Αριθμός εισακτέων: 20 φοιτητές

Διάρκεια σπουδών: 3 εξάμηνα

Δίδακτρα: 2700 ευρώ

Υποτροφίες: Προσφέρεται ολική απαλλαγή διδάκτρων σε 3 φοιτητές με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια καθώς και μερική απαλλαγή στο 15% των φοιτητών με βάση την επίδοση τους στο πρόγραμμα.


Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 20 Δεκεμβρίου 2016

Για να δείτε τα διδασκόμενα μαθήματα, πατήστε εδώ  

Για την αναλυτική προκήρυξη, πατήστε εδώ  
 

---------------

To eduguide είναι το μοναδικό site στην Ελλάδα που διαθέτει την πιο πλήρη βάση δεδομένων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και την πιο εύχρηστη μηχανή αναζήτησης!

Για όλα τα μεταπτυχιακά σε Παιδαγωγικές Επιστήμες (περισσότερα από 100 προγράμματα!) πατήστε εδώ

Για ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα μεταπτυχιακά των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (περισσότερα από 900 προγράμματα!) πατήστε ΕΔΩ (μπορείτε να τα "φιλτράρετε" ανάλογα με το εκπαιδευτικό ίδρυμα, το γνωστικό αντικείμενο, την πόλη, τα δίδακτρα, την περίοδο αιτήσεων κ.τ.λ.)

Επίσης, αν ενδιαφέρεστε για εκπόνηση διδακτορικού, μπορείτε να δείτε όλες τις τρέχουσες προκηρύξεις διδακτορικών από τον σύνδεσμο: 
http://www.eduguide.gr/grad/prokirykseis_phd

Για υποτροφίες μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ακολουθήστε τον σύνδεσμο http://www.eduguide.gr/ypotrofies/

Κάνοντας εγγραφή στο site μας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας profile και να ενημερώνεστε μέσω mail για όλες τις προκηρύξεις των μεταπτυχιακών που σας ενδιαφέρουν!

https://www.eduguide.gr/accounts/register/  

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο