Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΔΠΜΣ «Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών μερικής φοίτησης, με εξειδίκευση:

Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση (Master of Science in Public Policy and Management)

Το Πρόγραμμα είναι μερικής φοίτησης και διαρκεί συνολικά δύο ακαδημαϊκά έτη. Προσφέρει δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσης:

  • Δημόσια Οικονομική Πολιτική (Public Economic Policy)
  • Δημόσια Διοίκηση (Public Management)

Το πρόγραμμα λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του εγκεκριμένου Κανονισμού Λειτουργίας (ΦΕΚ 3771/3-9-2018 τ. Β’) και του Ν.4485/2017.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (επισπεύδον τμήμα) και απευθύνεται:

  • Σε πτυχιούχους Ελληνικών Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. καθώς και ξένων Πανεπιστημίων που απασχολούνται ή στοχεύουν να απασχοληθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.
  • Σε στελέχη που έχουν ευρύτερη επαγγελματική εμπειρία από άλλους χώρους και τα οποία έχουν ενδιαφέρον και στοχεύουν να αναλάβουν στο μέλλον κάποιο ρόλο στο χώρο αυτό.

Η διαδικασία αποδοχής και αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας είναι κυλιόμενη και πραγματοποιείται σε επιμέρους κύκλους:

  • 1ος κύκλος: από Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 μέχρι Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.
  • 2ος κύκλος: από Τρίτη 4 Μαΐου 2021 μέχρι Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.
  • 3ος κύκλος: από Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 μέχρι Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.

Διακρίσεις του Προγράμματος

Σύμφωνα με τη διεθνή λίστα Eduniversal ,που ανακοινώνει κάθε χρόνο τα καλύτερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών ανά επιστημονικό τομέα, το Διατμηματικό Πρόγραμμα στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση κατέλαβε κορυφαία θέση και αναδείχθηκε 9ο στην Ευρώπη! 

Άλλωστε, η διοργάνωση του προγράμματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εγγυάται την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στους συμμετέχοντες. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο ίδρυμα στην Ελλάδα σε επιστήμες οικονομίας-διοίκησης και αντάξιο κορυφαίων ιδρυμάτων του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διατμηματικό Πρόγραμμα στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση αφησε πίσω τουμερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, όπως το το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Πανεπιστήμιο της Βιέννης (WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business), , το Πανεπιστήμιο του St. Gallen (HSG), το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο (MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business) και πολλά ακόμη. Η κατάταξη αξιολογεί συνολικά, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, χιλιάδων Πανεπιστημίων από 154 χώρες.

Απόψεις Αποφοίτων του Προγράμματος

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού έχουν αξιολογήσει με πολύ θετικά σχόλια το πρόγραμμα για την ποιότητα και οργάνωση του, τους αξιόλογους διδάσκοντες του καθώς και τις εφαρμόσιμες γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν. Δείτε εδώ τι είπαν για το πρόγραμμα.

Πληροφορίες - Αιτήσεις 

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ

Iστοσελίδα προγράμματος http://ppm.aueb.gr/

Email: ppm@aueb.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο