Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Παιδαγωγικής & Διδακτικής Επάρκειας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (Κέντρο  Μελέτης της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος -ΚΕΜΕΙΕΔΕ)  πρόκειται να υλοποιήσει για το έτος 2016 - 2017 το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και  Διδακτικής Επάρκειας (ΦΕΚ Β’ 378/18-02- 2014 και ΦΕΚ Β΄ 3049/11.11.14). Το Πρόγραμμα  αυτό σκοπό έχει να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες των πτυχιούχων Πανεπιστημιακών  Τμημάτων που επιθυμούν να εργαστούν στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, των  εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που εργάζονται ήδη στην Α/θμια Εκπαίδευση και θέλουν να  συμμετέχουν στο προσφερόμενο πρόγραμμα, καθώς και όσων επιθυμούν να αποκτήσουν  το παρόν πιστοποιητικό, ανεξαρτήτως του χρόνου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  ή του τίτλου σπουδών τους.  

Το Πρόγραμμα είναι ετήσιας διάρκειας 440 ωρών, οι οποίες κατανέμονται συνολικά σε 2  ακαδημαϊκά εξάμηνα φοίτησης και θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.  Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 21 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου του  2017. Το Πρόγραμμα υλοποιείται με μικτού τύπου εκπαίδευση που περιλαμβάνει τρεις δια  ζώσης συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο και εξ αποστάσεως μαθήματα.  

Το Πρόγραμμα θα οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού με τίτλο: «Πιστοποιητικό  Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας» σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 περ. α΄ του Ν.  3848/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ. 22 περ. α΄ του Ν. 4186/2013.  

Η υποβολή αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα θα  γίνει έως τις 12 Οκτωβρίου 2016. Για την επιλογή των  υποψηφίων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η Επιστημονική Επιτροπή διατηρεί  το δικαίωμα να ολοκληρώσει νωρίτερα, από την προβλεπόμενη ημερομηνία, την  διαδικασία εγγραφής, εφόσον συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες θέσεις των  επιμορφούμενων.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα και τους αποδέκτες, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα http://www.katartisi.org

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν για οποιαδήποτε πληροφορία στο email: info@katartisi.org ή στο τηλέφωνο: 28310- 77576

Την οικονομική διαχείριση του Προγράμματος έχει ο Eιδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το κόστος συμμετοχής για κάθε ενδιαφερόμενο/-η είναι 1.660 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Πληροφορίες:

Ντίνα Πυργιωτάκη, Ράνια Αυγενάκη

email: info@katartisi.org,

τηλ: 28310- 77576

ώρες λειτουργίας της Γραμματείας: 09:30-15:30

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο