Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διδακτορικές Υποτροφίες Ι.Κ.Υ. στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας (Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας, European University Institute, www.eui.eu) είναι ένα ομοταγές προς τα ελληνικά Α.Ε.Ι. διεθνούς φήμης και αναγνώρισης ακαδημαϊκό κέντρο σπουδών και έρευνας σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Το ελληνικό κράτος, ως κράτος μέλος του Ε.Π.Ι. σύμφωνα με την ιδρυτική συνθήκη του Ε.Π.Ι. (άρθρο 17 του Ν. 1628/1986), χορηγεί, δυνάμει του άρθρου 2 του Ν. 1698/1987 και στο πλαίσιο των διαθεσίμων πιστώσεων, υποτροφίες σε Έλληνες ερευνητές εισαχθέντων στα προγράμματα του Ε.Π.Ι. Στο πλαίσιο αυτό, το Ι.Κ.Υ. ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών υλοποιεί δύο (2) προγράμματα υποτροφιών:

α) διδακτορικών σπουδών

β) μεταδιδακτορικής έρευνας και κατάρτισης

στους τομείς που αντιστοιχούν στα τέσσερα τμήματα του Ε.Π.Ι.:

  1. Ιστορίας και Πολιτισμού
  2. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
  3. Νομικών Επιστημών
  4. Οικονομικών Επιστημών

Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών Ι.Κ.Υ. σε Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες στο Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Έλληνες, κατόχους τίτλου σπουδών επιπέδου Μάστερ ή ισοδύναμου, για την πραγματοποίηση σπουδών διδακτορικού επιπέδου στο Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας, στους τομείς: Ιστορία και Πολιτισμός, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, Νομικές Επιστήμες, Οικονομικές Επιστήμες

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024 - 2025 θα χορηγηθούν επτά (7) υποτροφίες.

 Για την συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής απαιτείται να έχει ήδη υποβληθεί, έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, ηλεκτρονικώς αίτηση στην ειδική πλατφόρμα του Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας και, στην συνέχεια, να υποβληθεί στο Ι.Κ.Υ., το αργότερο έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024, αντίγραφο της αίτησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τη συνημμένη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.

Διευκρινιστική Ανακοίνωση

Σχετικά την υπ’ αριθμ. 24886/19-12-2023 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για διδακτορικές σπουδές στο Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας (Α.Δ.Α.: 9ΜΣΞ46ΝΚΠΔ-6ΝΕ), διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει υποχρέωση εκ μέρους των υποψηφίων υποβολής πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Γ1/C1 της αγγλικής γλώσσας, όπως εκ παραδρομής αναφέρεται στα κεφ. Α: Προϋποθέσεις Συμμετοχής – Επιλεξιμότητα, παρ. 5 και κεφ. Β: Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων – Επιλογή, παρ. 5, καθώς η σχετική προϋπόθεση έχει καταργηθεί από την Κ.Υ.Α. 30898/Ζ1/17-03-2023 (Φ.Ε.Κ. Β’ 1934/24-03-2023).

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στον υπερσύνδεσμο του ΙΚΥ εδώ!
Πληροφορίες:

  • Τηλεφωνική επικοινωνία: 210 3726328, 210 3726330
  • Ε-mail:  exoterikou@iky.gr

----------

Για αναπαραγωγή των άρθρων του eduguide από άλλες ιστοσελίδες, παρακαλούμε συμβουλευτείτε πρώτα τους όρους χρήσης του eduguide, παραγραφος 4.

----------

Για προκηρύξεις μεταπτυχιακών υποτροφιών δείτε:  

www.eduguide.gr/ypotrofies (μπορείτε να τις φιλτράρετε με βάση την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων)

Κάνοντας εγγραφή στο site μας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας profile και να ενημερώνεστε μέσω mail για  όλες τις νέες προκηρύξεις μεταπτυχιακών υποτροφιών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον κλάδο/κλάδους που σας ενδιαφέρουν! 

Ας συνδεθούμε! Το eduguide.gr βρίσκεται και στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οπότε εάν θέλετε να ενημερώνεστε και από εκεί, ας συνδεθούμε. Θα μας βρείτε στο YouTube, στο LinkedIn, στο Facebook και στο Twitter.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο