Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έγκριση νέου μεταπτυχιακού "Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις" από το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Τμήμα Νομικής, της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα συνδιοργανώσουν και θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις (Msc in Criminal Law and Addictions) με δύο κατευθύνσεις:


1. Ποινικό Δίκαιο των εξαρτήσεων και 
2. Θεραπευτική διαχείριση των εξαρτήσεων

Η υλοποίηση του Δ.Π.Μ.Σ. θα γίνει και με τη συμβολή της υλικοτεχνικής υποδομής και του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)

Αντικείμενο - Σκοπός 
Αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ., το οποίο λειτουργεί τόσο στις εγκαταστάσεις των Τμημάτων Νομικής του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας όσο και σε αυτές του ΚΕΘΕΑ, είναι η μελέτη και η έρευνα αφ’ ενός μεν του νομικού πλαισίου που αφορά στις εξαρτήσεις, αφ’ ετέρου δε των πολιτικών πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας τους, με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες εξελίξεις. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα εξειδίκευσης σε δύο (2) επιμέρους κατευθύνσεις,  


Σκοπός του Προγράμματος είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας στα παραπάνω πεδία και ο εφοδιασμός των μεταπτυχιακών φοιτητών με εξειδικευμένες γνώσεις σε αυτά, με στόχο την πληρέστερη προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. 


Πιο συγκεκριμένα: 
α. σκοπός της πρώτης κατεύθυνσης: «Ποινικό Δίκαιο των εξαρτήσεων» του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει και προετοιμάσει δικηγόρους για τον χειρισμό υποθέσεων που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις τόσο στο στάδιο της προδικασίας και της κύριας διαδικασίας όσο και σε εκείνο της έκτισης των ποινών, να τους προσφέρει εξειδικευμένη γνώση σχετικά με τα κέντρα θεραπείας, τον τρόπο λειτουργίας τους και τις προϋποθέσεις αποδοχής εξαρτημένων ατόμων σε αυτά, ώστε να μπορούν να παρέχουν σχετικές συμβουλές στους πελάτες τους, να παρέχει ειδικές γνώσεις σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη των θεραπευτικών αγωγών και τις δυνατότητες εξασφάλισης δωρεάν θεραπείας. 


β. σκοπός της δεύτερης κατεύθυνσης: «Θεραπευτική διαχείριση των εξαρτήσεων» είναι να εκπαιδεύσει και προετοιμάσει τους μεταπτυχιακούς/κες φοιτητές/τριες για να μπορέσουν να αναλάβουν θέσεις ως σύμβουλοι αντιμετώπισης εξαρτήσεων, σύμβουλοι για διαταραχές συμπεριφοράς, κλινικοί θεραπευτές, σχολικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι για ειδικές ομάδες πληθυσμού (λ.χ. φυλακισμένοι) ή μέλη του προσωπικού πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για την υποστήριξη των φοιτητών

Χρονική Διάρκεια 
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. 

Αριθμός εισακτέων:
O αριθμός των εισακτέων μεταπτυχιακών φοιτητών/ριων ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε εβδομήντα (70) ανά έτος.

Δίδακτρα: Tα δίδακτρα και οι προϋποθέσεις εισαγωγής θα καθορίζονται στην προκήρυξη που θα εκδοθεί.

Η σχετική προκήρυξη, όταν εκδοθεί, θα δημοσιευθεί στο eduguide.gr και στη σελίδα μας στο facebook.

Για να δείτε το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού πατήστε εδώ


Το eduguide έχει συγκεντρώσει και επεξεργαστεί ένα τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και έχει δημιουργήσει την πιο πλήρη βάση δεδομένων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η βάση δεδομένων διαρκώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με νέες πληροφορίες. Μπορείτε να αναζητήσετε μεταπτυχιακά με βάση διάφορα κριτήρια από τη πιο εύχρηστη μηχανή αναζήτησης μεταπτυχιακών εδώ  https://www.eduguide.gr/grad/

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook   για να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο