Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν μεταπτυχιακά 2015-2016: Προκήρυξη ΠΜΣ Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 (εαρινό εξάμηνο), την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τριάντα (30) μεταπτυχιακών φοιτητών. Το πρόγραμμα οδηγεί σε Διδακτορικό Δίπλωμα και σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) σε μία από τις περιοχές:

α.  Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών

β.  Περιβάλλον και Ενέργεια

γ.  Φυσικές, Χημικές και Βιοχημικές Διεργασίες

δ.  Προσομοίωση, Βελτιστοποίηση και Ρύθμιση Διεργασιών

Κατηγορίες Πτυχιούχων 
Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι Τμημάτων Χημικών Μηχανικών και λοιπών Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς επίσης και πτυχιούχοι Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών. Υποψηφιότητα μπορούν επίσης να θέσουν φοιτητές των παραπάνω σχολών οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους.

Αριθμός εισακτέων: 30 άτομα

Διάρκεια σπουδών: 4 εξάμηνα

Δίδακτρα: Δωρεάν


Yποβολή αιτήσεων: μέχρι Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Οι υποψήφιοι στην αίτηση τους για το Π.Μ.Σ. επιλέγουν αν θέλουν να εισαχθούν στο πρόγραμμα που οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ή στο πρόγραμμα που οδηγεί σε Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.). Υποψήφιοι που δεν είναι κάτοχοι Μ.Δ.Ε. μπορούν να γίνουν δεκτοί μόνο κατ’ εξαίρεση στο πρόγραμμα που οδηγεί κατευθείαν σε Δ.Δ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος οι οποίοι κάνουν διδακτορικό καλύπτονται οικονομικά µε υποτροφίες ερευνητικών προγραμμάτων που ανέρχονται μέχρι του ποσού των 850 Ευρώ μηνιαίως.

Για το πρόγραμμα σπουδών πατήστε εδώ  

Για την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

To eduguide διαθέτει την πιο πλήρη και εύχρηστη βάση δεδομένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα. Μπορείτε να αναζητήσετε μεταπτυχιακά από τον πίνακα της κεντρικής μας σελίδας εδώ https://www.eduguide.gr/

Για υποτροφίες μεταπτυχιακών προγραμμάτων  https://www.eduguide.gr/ypotrofies/
 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο