Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν online μαθήματα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου

Το μεγαλύτερο προνόμιο που παρέχει στον σύγχρονο άνθρωπο η πρόσβαση στο διαδίκτυο, είναι η ταυτόχρονη πρόσβασή του στην πληροφορία και τη γνώση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, υπάρχει η δυνατότητα για τον καθένα από εμάς να αποκτήσει γνώσεις και να αναπτύξει νέες δεξιότητες μόνο μέσα από την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αρκεί οι απεριόριστες αυτές πληροφορίες και οι νέες γνώσεις να προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, όπως για παράδειγμα από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς. Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείς να βρεις συγκεντρωτικά τις πλέον διαδεδομένες online πλατφόρμες, οι οποίες προσφέρουν δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό από τα κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο!

1. edX

Μία από τις πλέoν γνωστές πλατφόρμες με τέτοιου είδους online μαθήματα είναι η edX. Στην πλατφόρμα αυτή έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις δωρέαν και από την άνεση του σπιτιού σου μαθήματα από 160 περίπου Πανεπιστήμια παγκοσμίως. Πατώντας εδώ μπορείς εύκολα και γρήγορα να περιηγηθείς ανάμεσα στα συνεργαζόμενα με την πλατφόρμα Ιδρύματα και να επιλέξεις το μάθημα που σε ενδιαφέρει από το Πανεπιστήμιο που προτιμάς. Ενδεικτικά, ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που προσφέρουν εκπαιδευτικό υλικό βρίσκονται το University of Harvard, το ΜΙΤ και το Delft.

2. Coursera

Άλλη μία επίσης αξιόπιστη επιλογή είναι η πλατφόρμα Coursera. Με περισσότερα από 275 Πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς φορείς από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων, το Stanford, το Michigan και το Duke University, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει ένα πολύ μεγάλο εύρος επιλογών τόσο ως προς το Ίδρυμα που μπορείς να επιλέξεις όσο και ως προς το γνωστικό αντικείμενο.

3. Class Central

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η πλατφόρμα Class Central. Εδώ μπορείς να επίσης να κάνεις την αναζήτησή σου είτε με βάση το Πανεπιστήμιο της αρεσκείας σου είτε απευθείας με βάση το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Συνολικά το class central προσφέρει περισσότερα από εκατό χιλιάδες βίντεο με εκπαιδευτικό υλικό.

Oι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις online επιλογές για δωρεάν μαθήματα ακαδημαϊκού επιπέδου στον δικό σας ρυθμό μάθησης. Πατώντας εδώ μπορείς να εντοπίσεις δεκάδες ακόμη ιστοσελίδες με ανάλογο περιεχόμενο για να εμπλουτίσεις από σήμερα κιόλας τις γνώσεις σου στον τομέα που σε ενδιαφέρει!

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο