45 ιστοσελίδες με δωρεάν μαθήματα Άρθρα

Θέλετε να μάθετε μια νέα γλώσσα; Ή μια γλώσσα προγραμματισμού; Μήπως θέλετε να αναπτύξετε τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες; Ή απλώς να μάθετε περισσότερα για κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει; Δεκάδες ιστοσελίδες προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα εντελώς δωρεάν (ή εν μέρει δωρεάν) για όλους, σε όλες τις κατηγορίες θεμάτων, όπου ο καθένας μπορεί να εγγραφεί και να τα παρακολουθήσει με το δικό του ρυθμό! 

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει τις 45 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες με δωρεάν online μαθήματα, στις κατηγορίες:

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει και ξεκινήστε να διευρύνετε τις γνώσεις σας!

 

Γενικά

 1. Alison

Το Alison προσφέρει 1.000 δωρεάν μαθήματα σε διάφορους τομείς, όπως διοίκηση, πληροφορική, ανθρωπιστικές επιστήμες, γλώσσες και πολλά άλλα. Τα περισσότερα μαθήματα δίνουν επίσης τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να λάβουν πιστοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος με μια μικρή χρέωση.

 

 1. Coursera

Το Coursera είναι μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα η οποία προσφέρει μαθήματα από κορυφαίους καθηγητές, από τα καλύτερα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο. Διαθέτει πάνω από 2.700 διαδυκτιακά μαθήματα διαφόρων κατηγοριών, και το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων είναι δωρεάν, με τη δυνατότητα να αγοράσει όποιος επιθυμεί το υλικό για την απόκτηση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού παρακολούθησης.

 

 1. FutureLearn

Η ιστοσελίδα FutureLearn είναι μια πλατφόρμα εκπαίδευσης του Αγγλικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Προσφέρει μια ποικιλία μαθημάτων από κορυφαία πανεπιστήμια και πολιτιστικά ιδρύματα της Αγγλίας και του εξωτερικού και, εκτός από τη δυνατότητα αγοράς πιστοποιητικού παρακολούθησης, δίνει την επιλογή στους συμμετέχοντες να αγοράσουν πιστοποιητικό επίτευξης, το οποίο αποδεικνύει την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των τεστ και τον μέσο όρο βαθμολογίας τους.

 

 1. EdX

Το EdX είναι ακόμη μία πλατφόρμα δωρεάν διαδικτυακής εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε από τα πανεπιστήμια Harvard και MIT με σκοπό να προσφέρει μόνο μαθήματα υψηλής ποιότητας, από τα καλύτερα πανεπιστήμια και ιδρύματα του κόσμου. Το EdX προσφέρει δύο είδη πιστοποιητικών, για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός ατομικού μαθήματος και για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας σειράς μαθημάτων.

 

 1. DOAJ  (Directory of Open Access Journals)

To DOAJ είναι ένας διαδικτυακός κατάλογος επιλεγμένος από την διαδικτυακή κοινότητα, ο οποίος διαθέτει και παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, ανοιχτής πρόσβασης, επιστημονικά περιοδικά. Όλες οι χρηματοδοτήσεις του είναι μέσω δωρεών, εκ των οποίων το 40% προέρχεται από χορηγούς και 60% από μέλη και μέλη εκδοτών. Όλες οι υπηρεσίες DOAJ είναι δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στο DOAJ. Όλα τα δεδομένα είναι ελεύθερα.

 

 1. Open Culture 

Το Open Culture συγκεντρώνει δωρεάν υλικό από διάφορα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά μέσα. Συγκεκριμένα, δίνει γρήγορη πρόσβαση σε δωρεάν προγράμματα πανεπιστημίων και MOOCs, ταινίες, eBooks και audio books, μαθήματα ξένων γλωσσών και άλλα.

 

 1. No Excuse List

Το No Excuse List είναι ένα μέρος όπου μπορείς να βρεις λίστες με εκπαιδευτικές ιστοσελίδες για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν. Οι κατηγορίες θεμάτων που περιλαμβάνει είναι τα Ακαδημαϊκά, η Πληροφορική, η Μαγειρική, τα eBooks, η Μουσική και πολλά άλλα.

 

 1. Khan Academy

Το Khan Academy είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα για όλους. Προσφέρει μάθηση για όλες τις ηλικίες, σε διάφορες γλώσσες και σε διάφορους κλάδους, όπως επιστήμη, μαθηματικά, οικονομικά, ιστορία και προγραμματισμό υπολογιστών. Για την διδασκαλία, χρησιμοποιεί πρακτικές ασκήσεις, βίντεο κι ένα εξατομικευμένο ταμπλό μάθησης, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν και να βελτιωθούν. 

 

 1. HowStuffWorks

Το HowStuffWorks είναι μια πηγή αμερόληπτων και αξιόπιστων άρθρων για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Παρέχει απλές εξηγήσεις σε θέματα όπως υγεία, επιστήμη, τεχνολογία, καινοτομία, περιβάλλον, lifestyle και πολλά άλλα, και απαντά χιλιάδες ερωτήσεις, από το πώς μπορείς να διαβάσεις 100 βιβλία σε ένα μήνα μέχρι το πώς φαίνεται μια ολική ηλιακή έκλειψη από το διάστημα.

 

 1. VideoLectures.NET

Το VideoLectures.NET διαθέτει περισσότερα από 20.000 βίντεο από διαλέξεις, συνέδρια, συνεντεύξεις και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις. Τα βίντεο είναι από διακεκριμένους μελετητές και επιστήμονες και αφορούν κυρίως θέματα όπως πληροφορική, επιστήμες και τεχνολογία αλλά και πολλά άλλα.

 

 1. TED

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημοσιεύει κυρίως βίντεο από σύντομες ομιλίες (18 λεπτά ή λιγότερο) με σκοπό τη διάδοση ιδεών. Ξεκίνησε με θέματα Τεχνολογίας, Ψυχαγωγίας και Σχεδιασμού και σήμερα πλέον καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα θεμάτων, από την επιστήμη μέχρι τις επιχειρήσεις, σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

 

 1. Udemy

Στο Udemy μπορείς να βρεις πάνω από 45.000 μαθήματα τα οποία διδάσκονται από εμπειρογνώμονες. Διαθέτει μαθήματα από όλες τις κατηγορίες, από διοίκηση και πληροφορική μέχρι μουσική και yoga. Πολλά από αυτά είναι δωρεάν, προσφέροντας επίσης δωρεάν ηλεκτρονικό πιστοποιητικό παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση τους.

 

 1. OpenLearn

Το OpenLearn παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Αγγλίας. Διαθέτει εκατοντάδες μαθήματα σε μορφή άρθρων, βίντεο αλλά και παιχνιδιών, που δημιουργήθηκαν από ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες και συνεργάτες του πανεπιστημίου. Τα μαθήματα χωρίζονται σε 8 διαφορετικές θεματικές ενότητες (από Αθλητισμό μέχρι και Νομική) και 3 επίπεδα δυσκολίας.

 

 1. Academic Earth   

Το Academic Earth επιλέγει τα καλύτερα δωρέαν, διαδυκτιακά μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το MIT, το Harvard, το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Berklee College of Music, το Yale και πολλά άλλα. Τα μαθήματα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες και επίπεδα έτσι ώστε να υπάρχει κάτι για όλους, είτε θέλουν να εξερευνήσουν ένα νέο θέμα, είτε θέλουν να εξελιχθούν στον τομέα τους. 

 

15. Lifehacker

Το Lifehacker είναι μια ιστοσελίδα με συμβουλές και μυστικά για το πώς να βελτιώσεις και να κάνεις πιο αποτελεσματική την καθημερινότητά σου. Υπάρχουν αρθρα για διάφορα θέματα, όπως μαγειρική (π.χ. 'Πώς να οργανώσετε το ντουλάπι με τα μπαχαρικά'), οικονομία (π.χ. 'Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να πουλήσετε ότι δεν χρειάζεστε'), παιδιά (π.χ. 'Πότε πρέπει να αγνοήσετε το παιδί σας') και πολλά άλλα.

 

16. Oedb

Το Open Education Database (OEDb) είναι η πιο ολοκληρομένη συλλογή δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων, με περισσότερα από 10.000 μαθήματα. Διαθέτει μαθήματα σε μορφή βίντεο, ήχου και κειμένου, πάνω σε όλα τα θέματα και από κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

 

17. MIT Open CourseWare

Στο MIT OpenCourseWare δημοσιεύεται σχεδόν όλη η ύλη των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων του πανεπιστημίου MIT και είναι ευρέως διαθέσιμη σε όλους, χωρίς κόστος. Το πανεπιστήμιο MIT είναι γνωστό ως ένα από τα πιο κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και φημίζεται κυρίως για έρευνα και εκπαίδευση σε θέματα Μηχανικής, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών.

 

18. Open Yale Courses

Open Yale Courses δίνει δωρεάν πρόσβαση σε μια επιλογή από εισαγωγικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Yale. Τα προγράμματα καλύπτουν όλο το φάσμα φιλελεύθερων τεχνών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών, κοινωνικών, φυσικών και βιολογικών επιστημών. Όλα τα μαθήματα καταγράφηκαν στην τάξη και είναι διαθέσιμα σε μορφή βίντεο, ήχου και κειμένου.

 

19. University of the People

 

Το University of the People είναι ένα δωρεάν, μη κερδοσκοπικό διαδικτυακό πανεπιστήμιο. Προσφέρει προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όσους θέλουν να σπουδάσουν και έχουν τα απαραίτητα προσόντα, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν οποιαδήποτε οικονομικά, γεωγραφικά, προσωπικά ή άλλα θέματα που τους περιορίζουν. Αυτή τη στιγμή, το πανεπιστήμιο προσφέρει διπλώματα διετών σπουδών  (associate degree programs) και τετραετή πτυχία Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πληροφορική και Επιστήμες Υγείας, καθώς και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA. 

 

20. Liberty Classroom

Το Liberty Classroom είναι μια ιστοσελίδα από τον γνωστό συγγραφέα Tom Woods. Ασχολείται με τη φιλοσοφία του φιλελευθερισμού, την πολιτική και την οικονομία, και δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να πάρουν το ισοδύναμο ενός διδακτορικού μέσα σε λίγους μήνες ή και εβδομάδες. Στην ιστοσελίδα προσφέρονται μερικά δείγματα δωρεάν, αλλά με ένα χαμηλό κόστος (περίπου $8/μήνα), οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλο το υλικό.

 

21. Highbrow

Αν δεν διαθέτεις πολύ ελεύθερο χρόνο, το Highbrow προσφέρει μαθήματα διάρκειας 10 ημερών, χωρισμένα σε 5λεπτα emails που θα λαμβάνεις κάθε πρωί στο inbox σου. Διαθέτει περισσότερα από 200 μαθήματα σε 18 διαφορετικές κατηγορίες. 

 

Ελληνικές ιστοσελίδες

22. Mathesis

Το Mathesis είναι ένας ελληνικός εκπαιδευτικός ιστότοπος που έχει σκοπό να προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Τα μαθήματα διδάσκονται από εξαίρετους καθηγητές, από πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις γνώσεις τους κυρίως σε θέματα Φυσικής και Ιστορίας και να λάβουν δωρεάν Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης συγκεντρώνοντας βαθμολογία μεγαλύτερη του 50%.

 

23. Coursity

Το Coursity είναι μία καινοτόμα πλατφόρμα, που φιλοξενεί διαδικτυακά σεμινάρια με τη μορφή βιντεοσκοπημένων μαθημάτων. Τα διαδικτυακά σεμινάρια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων και γνωστικών αντικειμένων και έχουν διάρκεια 4-8 εβδομάδες. Οι επιστημονικά υπευθύνοι και οι διδάσκοντες είναι αναγνωρισμένοι καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων, και η επιτυχής παρακολούθηση των σεμιναρίων οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Ελληνικών Πανεπιστημίων.

 

24. Open Courses

Το Open Courses παρέχει δωρεάν υλικό από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Τα μαθήματα που διαθέτονται καλύπτουν όλες τις θεματικές ενότητες και τα ιδρύματα που συμμετέχουν ξεπερνούν τα 25, μερικά από τα οποία είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΤΕΙ Αθήνας και άλλα.

 

25. Αποθετήριο «Κάλλιπος»

Το αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι μια δωρεάν συλλογή ελληνικών συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων. Η συλλογή καλύπτει όλο το φάσμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και χωρίζεται σε 5 ευρείες Θεματικές Περιοχές: Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες - Επιστήμες Τεχνών και Γραμμάτων, Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες - Επιστήμες της Ζωής και Οικονομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές, Γεωπονικές Επιστήμες.

 

26. blod.gr

Ο ιστότοπος blod.gr είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που συγκεντρώνει, καταγράφει και προβάλλει αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής μας ζωής, και εμπλουτίζεται διαρκώς με την πολύτιμη συνδρομή όσων εργάζονται για τη διάχυση της γνώσης. Φιλοδοξεί έτσι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και να εξελιχθεί σε έναν πραγματικό "κόμβο" διεπιστημονικού και πνευματικού διαλόγου, ανοιχτό σε κάθε χρήστη του διαδικτύου που επιθυμεί να διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες.  

 

Πληροφορική - Τεχνολογία

27. Udacity

Το Udacity έχει ως αποστολή να κάνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση πιο προσιτή, πιο ενδιαφέρουσα και πιο αποτελεσματική. Ειδικεύεται κυρίως σε θέματα πληροφορικής και, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ιστοσελίδες, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξελίξουν πρακτικά τις δεξιότητές τους, αφού κάθε μάθημα περιλαμβάνει και σχετικό project σχεδιασμένο σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες όπως την Google και το Facebook. Πληρώνοντας για εγγραφή στα προγράμματα Nanodegree, οι συμμετέχοντες έχουν και διάφορα άλλα οφέλη όπως καθοδήγηση και σχόλια για το project τους από ειδικούς και συμβουλευτικές υπηρεσίες καριέρας.

 

28. FreeComputerBooks.com  

Η ιστοσελίδα FreeComputerBooks.com συγκεντρώνει δωρεάν βιβλία και σημειώσεις διαλέξεων πάνω σε θέματα πληροφορικής, μαθηματικών και μηχανικής, από διάφορες πηγές στο διαδύκτιο. Η τεράστια αυτή συλλογή χωρίζεται σε 13 κατηγορίες και 200 υποκατηγορίες για πιο εύκολη αναζήτηση.

 

29. Codecademy

Το Codecademy προσφέρει διαδραστικά μαθήματα προγραμματισμού. Δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μάθουν δωρεάν γλώσσες προγραμματισμού όπως HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL κ.ά., χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα προγράμματα μάθησης, κουιζ, projects και ζωντανή βοήθεια από ειδικούς.

 

30. Amazon Web Services

Η Amazon πρόσφατα ανακοίνωσε πως τα μαθήματα μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιούν για την εκπαίδευση μηχανικών στην εταιρεία, τώρα είναι διαθέσιμα σε όλους μέσω του Amazon Web Services (AWS). Υπάρχουν περισσότερα από 30 ψηφιακά μαθήματα με πάνω από 45 ώρες υλικού, βίντεο και εργαστηρίων, δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να μάθουν μέσα από πραγματικά παραδείγματα της Amazon.  

 

Θετικές επιστήμες

31. Harvard Medical School Open Courseware Initiative 

Το Harvard Medical School Open Courseware Initiative είναι μια πρωτοβουλία του πανεπιστημίου Harvard, όπου οι καθηγητές μπορούν να δημοσιεύσουν περιεχόμενο μαθημάτων της Ιατρικής Σχολής. Το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο χωρίς κόστος, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, υποψήφιους φοιτητές και το ευρύ κοινό. 

 

32. Scitable

Το Scitable έιναι μια δωρεάν διαδικτυακή πύλη μάθησης που περιέχει επιστημονικά άρθρα και eBooks στους τομείς της γενετικής, της βιολογίας κυττάρων και της οικολογίας. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και καθηγητές, με σκοπό να προωθήσει την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων, βοηθημάτων και τρόπων διδασκαλίας.

 

Επιχειρηματικότητα

33. My Own Business Institute   

Το My Own Business Institute (MOBI) είναι μια πρωτοβουλία του πανεπιστημίου Santa Clara (ΗΠΑ) για να βοηθήσει επιχειρηματίες να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Μέσω βίντεο, ήχου και κειμένων, τα μαθήματα καθοδηγούν τους επιχειρηματίες στο πώς να επιλέξουν μια επιχειρηματική ιδέα, πώς να τη χρηματοδοτήσουν, πώς να αποκτήσουν πελατεία και πώς να φτιάξουν μια επιτυχημένη ομάδα.

 

34. Kutztown University SBDC 

Το κέντρο ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων (Small Business Development Center) του πανεπιστημίου Kutztown προσφέρει 25 δωρεάν διαδυκτιακά μαθήματα επιχειρηματικής κατάρτισης. Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και start-ups και καλύπτουν θέματα λογιστικής, χρηματοοικονομικών, στρατηγικού σχεδιασμού, μάρκετινγκ και άλλα. 

 

35. How to Start a Startup

Το How to Start a Startup είναι μια σελίδα από τον επιχειρηματία Sam Altman που περιέχει όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για το πώς να ξεκινήσει το δικό του start-up. Το υλικό προσφέρεται δωρεάν σε μορφή βίντεο, από διαλέξεις ειδικών στον τομέα.

 

Τέχνες

36. Drawspace

Το Drawspace είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές ιστοσελίδες για μαθήματα σχεδίου. Υπάρχουν μαθήματα για όλα τα επίπεδα και για διάφορες κατηγορίες, όπως Τεχνικές Σκίασης και Σχέδιο Περιγράμματος. Από αυτά, περίπου το 15% προσφέρεται δωρεάν στο κοινό. 

 

37. JustinGuitar.com   

Το JustinGuitar.com προσφέρει δωρεάν πάνω από 1000 μαθήματα κιθάρας για διαφορετικά επίπεδα και είδη μουσικής. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν επίσης άλλα σχετικά μαθήματα, όπως μαθήματα Γιουκαλίλι, θεωρίας της μουσικής, σύνθεσης και άλλα. 

 

38. Layers Magazine 

Το Layers Magazine απευθύνεται σε φωτογράφους, κινηματογραφιστές, σχεδιαστές και άλλους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να μαθαίνουν για το πώς χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία σήμερα διάφορες καινούριες δημιουργικές τεχνικές και εργαλεία. Εκτός από σχετικά άρθρα και νέα για το χώρο της δημιουργίας, το Layers Magazine προσφέρει επίσης και δωρεάν tutorials για Photoshop, Lightroom, Illustrator και InDesign.

 

Γλώσσες

39. BBC Languages 

Στην ιστοσελίδα του BBC υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Συγκεκριμένα, διαθέτει 40 διαφορετικές γλώσσες και προσφέρει μαθήματα σε μορφή βίντεο, ήχου και κειμένου σε συνδυασμό με ασκήσεις, quiz και άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Η ιστοσελίδα διαθέτει επίσης διαφορετικά διαμορφωμένα μαθήματα ειδικά για παιδιά.

 

40. Duolingo 

Το Duolingo κάνει τη μάθηση παιχνίδι, προσφέροντας μαθήματα ξένων γλωσσών με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει προκλήσεις ομιλίας, ακρόασης και μετάφρασης και για κάθε λανθασμένη απάντηση οι χρήστες αφαιρούνται μια ζωή. Όταν χαθούν όλες οι ζωές, οι χρήστες είναι αναγκασμένοι να ξεκινήσουν την πρόκληση από την αρχή, κάνοντας έτσι την μάθηση πιο διασκεαστική αλλά και πιο εθιστική. 

 

41. Babbel 

Το Babbel είναι μια ιστοσελίδα εκμάθησης ξένων γλωσσών με διεθνή επιτυχία. Χρησιμοποιεί μια εμπειρικά αποδεδειγμένη μέθοδο που ενισχύει την εκμάθηση γλωσσών και προσφέρει μαθήματα για 14 διαφορετικές γλώσσες. Το πρώτο μάθημα για κάθε γλώσσα προσφέρεται δωρεάν.

 

42. Drops 

Το Drops είναι μια εφαρμογή, διαθέσιμη σε συσκευές της Apple, που θα σε βοηθήσει να εξελίξεις το λεξιλόγιο σου σε 19 γλώσσες. Συνδυάζει τη μάθηση με τη ψυχαγωγία, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να μάθουν αποτελεσματικά, σε μορφή παιχνιδιού, μια νέα γλώσσα.

 

43. Busuu 

Το busuu αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο για εκμάθηση ξένων γλωσσών, παρέχοντας μαθήματα για 12 διαφορετικές γλώσσες σε περισσότερους από 70 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα από εκπαιδευτικούς εμπειρογνώμονες και καλύπτουν τις τέσσερις βασικές γλωσσικές δεξιότητες: ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία. Εκτός από τα μαθήματα υψηλής ποιότητας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις γνώσεις τους συνομιλώντας με άλλους χρήστες τους οποίους είναι η μητρική τους γλώσσα.

 

44. CoffeeStrap 

Η ιστοσελίδα CoffeeStrap χρησιμοποιεί μία καινούρια τεχνολογία για αποτελεσματική εκμάθηση διαφόρων γλωσσών. Συνδέει χρήστες που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν, γραπτώς ή προφορικώς, σε οποιαδήποτε γλώσσα. Οι αλγόριθμοι του CoffeeStrap εντοπίζουν σε ποια γλώσσα γίνεται η συνομιλία και καταγράφουν το επίπεδο και την πρόοδο του κάθε χρήστη.

 

45. Lingvist 

Το Lingvist είναι ακόμη μία πρωτοποριακή πλατφόρμα για εκμάθηση ξένων γλωσσών και συγκεκριμένα για Γαλλικά, Ρωσσικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, το Lingvist παρακολουθεί την πρόοδο του κάθε χρήστη, εντοπίζει τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες του, και προσαρμόζει τη μάθηση ανάλογα με τις ανάγκες του. Αυτό εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των μαθημάτων και βοηθά τους χρήστες να μάθουν τη γλώσσα που τους ενδιαφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. 

 

Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη ιστοσελίδα με δωρεάν μαθήματα; Μοιραστείτε την μαζί μας στα σχόλια πιο κάτω!

---
Η ομάδα του eduguide.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο