ΠΜΣ Πληροφορική και Εφαρμογές
ΠΜΣ Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη
MBA Food and Agribusiness
ΔΠΜΣ Χρηματοοικονομική και Τραπεζική

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Χρηματοδοτούμενες θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (εργαστήριο Αναδυόμενων Νανοϋλικών και Διατάξεων)

Προκήρυξη:

Το εργαστήριο Αναδυόμενων Νανοϋλικών και Διατάξεων (http://nano.hmu.gr), με επικεφαλής τον καθηγητή Ε. Κυμάκη, ανήκει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και αποστολή της είναι η παροχή εκπαίδευσης & πραγματοποίηση έρευνας στους τομείς που αφορούν την ανάπτυξη και εφαρμογή χαμηλού κόστους παραγωγής και φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας για τη κατασκευή προηγμένων υλικών και πρωτοτύπων ενεργειακών διατάξεων για αναδυόμενες τεχνολογίες.

Το NANO@HMU διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία και κατάρτιση στον τομέα των εκτυπώσιμων φωτοβολταϊκών και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο στην μηχανική διεπαφών οργανικών και υβριδικών οπτοηλεκτρονικών διατάξεων. Το NANO@HMU συντονίζει το πακέτο εργασίας που σχετίζεται με τη παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά και κυψέλες καυσίμου, στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Γραφενίου (FET Graphene Flagship 2013-2023), που αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Τα προτεινόμενα θέματα διδακτορικών διατριβών περιλαμβάνουν τα εξής:

α) Σύνθεση και επεξεργασία παραγώγων γραφενίου και άλλων δισδιάστατων υλικών με ρυθμιζόμενες οπτοηλεκτρονικές ιδιότητες σε διάλυμα

β) Ανάπτυξη οργανικών και υβριδικών Φ/Β διατάξεων μεγάλης έκτασης και χαμηλού κόστους μέσω αξιοποίησης διαδικασιών που διευκολύνουν την ορθολογική μετάβαση από την εργαστηριακή παραγωγή σε βιομηχανική

γ) Μελέτη σταθερότητας οπτοηλεκτρονικών διατάξεων με τεχνικές μεταβατικής ανάλυσης

δ) Μελέτη Φ/Β διατάξεων σε πραγματικές συνθήκες.

To εργαστήριο επίσης αναπτύσσει εύκαμπτα ενεργειακά συστήματα για εφαρμογές σε αναδυόμενους τομείς τεχνολογίας όπως αυτόνομοι αισθητήρες του διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things), έξυπνες φορητές συσκευές (wearables) και τεχνολογίες βιοϊατρικής.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν χρηματοδοτούμενες θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων. Απαραίτητα προσόντα για την επιλογή στις θέσεις υποψηφίων διδακτόρων είναι η κατοχή:

  • Πτυχίου Φυσικών Επιστημών ή Δίπλωμα Μηχανικού
  • Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη θεματική ενότητα της Νανοτεχνολογίας, Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών.
  • Άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας

Επιπρόσθετα θα συνεκτιμηθούν τα ακόλουθα:

  • Συμμετοχή του υποψηφίου σε επιστημονικές δημοσιεύσεις
  • Γνώσεις στην ανάλυση και αξιολόγηση πειραματικών δεδομένων με χρήση πακέτων λογισμικού.
  • Εμπειρία στον ηλεκτρικό χαρακτηρισμό οπτοηλεκτρονικών διατάξεων
  • Εμπειρία στη σύνθεση και χαρακτηρισμός τροποποιημένων οξειδίων του γραφενίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Καθ. Κυμάκη Εμμ. στο e-mail: kymakis@hmu.gr.


Μοιραστείτε το:

Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα