Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 2015-2016 για διδακτορικό δίπλωμα στην Κοινωνιολογία από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου δέχεται αιτήσεις για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής με αντικείμενο την Κοινωνιολογία, το οποίο οδηγεί σε Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) στην επιστήμη της Κοινωνιολογίας.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση Δ.Δ ορίζεται σε τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη.

Για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν όσοι ενδιαφέρονται για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στις ακόλουθες θεματικές περιοχές ενδιαφερόντων των καθηγητών του Τμήματος:

  • Μορφές Κοινωνικής Πειθάρχησης στη Σύγχρονη Ελλάδα (λεπροκομεία, πτωχοκομεία, φυλακές, ψυχιατρεία, κοινωνική εργασία κ.ο.κ.)
  • Σχολείο και Εργασία
  • Κοινωνικές Ανισότητες
  • Κοινωνικές Τάξεις και Κοινωνικά Στρώματα
  • Μία (1) θέση στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο «Μαθηματική Πολυπεριφερειακή Δημογραφία»
  • Μία (1) θέση στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο «Μαθηματική Κοινωνιολογία»
  • Κοινωνιολογία της Υγείας και της Ασθένειας
  • Κοινωνιολογία του Σώματος
  • Επιστημολογικά ζητήματα στην ποιοτική έρευνα
  • Σύγχρονα κοινωνικά κινήματα: νοηματικές πλαισιώσεις, μορφές οργάνωσης και ρεπερτόρια δράσης (προϋπόθεση είναι η διεξαγωγή εμπειρικής έρευνας στο πεδίο).

Γίνονται δεκτοί, μετά από συνέντευξη και σύμφωνα με τα κριτήρια του άρθρου 9 του ν.3685/2008, κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή από ομοταγή, αναγνωρισμένα ιδρύματα της αλλοδαπής. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. μπορούν να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι και μη κάτοχοι Μ.Δ.Ε. Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ ή ισότιμων σχολών μπορεί να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι διδάκτορες μόνο, εφόσον είναι κάτοχοι Μ.Δ.Ε.

Οι υποψήφιοι από την αλλοδαπή θα πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς την Ελληνική γλώσσα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι υποψήφιοι είναι:

  1. Αίτηση
  2. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα
  3. Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος
  4. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών
  5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.)
  6. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας μεταπτυχιακών μαθημάτων
  7. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  8. Δύο συστατικές επιστολές, εκ των οποίων η μια τουλάχιστον να προέρχεται από καθηγητή ο οποίος έχει διδάξει τον υποψήφιο
  9. Αποδεικτικό ξένης γλώσσας
  10. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις, Διακρίσεις (εάν υπάρχουν)
  11. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
  12. Αναλυτική έκθεση για τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντά τους και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται για Διδακτορικές Σπουδές

Τέλος, ο/η υποψήφιος/α μπορεί να καταθέσει κάθε άλλο στοιχείο που, σύμφωνα με την γνώμη του/της, θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη άποψη.

Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ / ΔΙΚΑΤΣΑ.

Πέραν των ανωτέρω δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ένα συνοπτικό Σχέδιο Πρότασης Διδακτορικής Διατριβής το οποίο πρέπει να περιέχει:

Α. Προτεινόμενο θέματος διδακτορικής διατριβής

Β. Περιγραφή του σκοπού της διδακτορικής διατριβής καθώς και των επιμέρους στόχων.

Γ. Σκιαγράφηση της μεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί

Δ. Ενδεικτική βιβλιογραφία

Για την ημερομηνία και ώρα συνέντευξης θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα στη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Λόφος Πανεπιστημίου Κτίριο Διοίκησης, 81100 Μυτιλήνη, μέχρι Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας, κ. Μπουλμπούλης, τηλ.: 2251036525, φαξ: 2251036509,

e-mail: sboul@aegean.gr

Internet site: www.aegean.gr/sociology

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Κώστας Ρόντος

Καθηγητής

 

Προκήρυξη σε pdf

Aίτηση


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο