Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Προκήρυξη:

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ευριπίδου 14, 5ος Όροφος, Αθήνα 10559

Tηλ. +30 210 3689827 Φαξ. +30 210 3689804

Ηλ. Ταχ.: uadphilecon@econ.uoa.gr

 

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

για ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Το Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει στόχο την προαγωγή της έρευνας στους τομείς επιστημονικών δραστηριοτήτων του Τμήματος, την αναπαραγωγή της πανεπιστημιακής κοινότητας των οικονομολόγων και την παραγωγή νέας γνώσης, μέσω της εκπαίδευσης νέων ερευνητών ικανών να παράγουν και να επεξεργάζονται αυτή τη γνώση.

Στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών γίνονται δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής:

Α)     Οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ στις Οικονομικές Επιστήμες και των τριών κατευθύνσεων.

Β)     Απόφοιτοι Α.Ε.Ι. της ημεδαπής –συμπεριλαμβανομένου και του Τ.Ο.Ε. του Ε.Κ.Π.Α.– και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, εφόσον είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, ισοδύναμου με το παραπάνω και έχουν εξετασθεί επιτυχώς σε πέντε μαθήματα ισοδύναμα με τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου, του πρώτου έτους, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Οικονομικές Επιστήμες (Μικροοικονομία Ι, Μακροοικονομία Ι, Μαθηματικά Ι, Οικονομετρία Ι και Ιστορία Οικονομικής Σκέψης). Η Διοικούσα Επιτροπή αποφασίζει για τη σχετική ισοδυναμία. Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να αποκτήσουν αυτές τις προϋποθέσεις, μετά από παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση στα μαθήματα αυτά του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Οικονομικές Επιστήμες.

Η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3685/2008 (ΦΕΚ 148Α/16.7.2008) και τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του ΤΟΕ, όπως αυτός έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος. Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό, οι υποψήφιοι διδάκτορες υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιου τέλους εγγραφής από το οποίο απαλλάσσονται πλήρως αν παρέχουν βοηθητικό εκπαιδευτικό έργο στο Τμήμα.

Διαδικασία επιλογής

Αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής υποβάλλονται και αξιολογούνται δύο φορές το χρόνο πριν από την έναρξη των ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Α’ εξάμηνο του 2015 είναι η 15η Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα έγγραφα (κατατίθενται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 10.00-15.00, ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Διδακτορικό Δίπλωμα στην Οικονομική Επιστήμη, Ευριπίδου 14, 5ος όρ., Αθήνα  10559 ή αποστέλλονται ηλεκτρονικώς στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας uadphilecon@econ.uoa.gr  και τα οποία δεν επιστρέφονται μετά την κατάθεσή τους:

-        Φόρμα αίτησης, η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

 -       Αντίγραφο πτυχίου ανώτατης σχολής. Τίτλοι από πανεπιστήμια της αλλοδαπής πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ

-        Αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης. Τίτλοι από πανεπιστήμια της αλλοδαπής πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ

-        Αναλυτική βαθμολογία από προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές

-        Ολοκληρωμένη ερευνητική πρόταση (ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ), στην οποία να φαίνεται ότι το προτεινόμενο αντικείμενο είναι πρωτότυπο, επιστημονικά σημαντικό και ερευνητικά επιτεύξιμο. Η ερευνητική πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Α)     Βιβλιογραφικό κεφάλαιο, το οποίο παρουσιάζει τη βιβλιογραφία γύρω από το προτεινόμενο θέμα,

Β)     Κεφάλαιο στο οποίο παρατίθεται η υπόθεση εργασίας της διατριβής, και

Γ)     Αναλυτικό σχέδιο εκπόνησης της διατριβής, καθώς και των ερευνητικών μεθόδων, που σκοπεύουν να εφαρμόσουν οι υποψήφιοι.

Στην πρόταση θα πρέπει να αναφέρεται ο/η προτεινόμενος/η επιβλέπων/ουσα καθηγητής/τρια, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, καθώς και τα άλλα δύο προτεινόμενα μέλη της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής.

-        Βιογραφικό σημείωμα (ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ)

-        Δίπλωμα Αγγλικών. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν έχουν δίπλωμα αλλά πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, η Διοικούσα Επιτροπή προβαίνει σε αξιολόγηση των γνώσεων τους στα Αγγλικά κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της αίτησης τους

-        Οτιδήποτε άλλο μπορεί να υποστηρίξει την υποψηφιότητα (συστατικές επιστολές, ερευνητικές εργασίες, κ.λ.π.)

Αίτηση


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο