Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διδακτορικές σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ

Προκήρυξη:

Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ καλεί τους Διπλωματούχους Μηχανικούς Πολυτεχνικών Τμημάτων και τους Πτυχιούχους Α.Ε.Ι. Τμημάτων Θετικών Επιστημών που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν Μεταπτυχιακές – Διδακτορικές Σπουδές στην Επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών και πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν.3685/08, αρθρ.9 παρ.1 και σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΜΠ της 04/06/2009 σχετικά με τα διπλώματα πενταετούς φοίτησης, να υποβάλουν αίτηση στο Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών της ΣΗΜΜΥ από 31/08/2015 μέχρι και 18/09/2015.

Για την απόκτηση του τίτλου Διδάκτορα Μηχανικού του ΕΜΠ (για διπλωματούχους μηχανικούς Σχολών του ΕΜΠ ή ισότιμων Πολυτεχνικών Τμημάτων) ή Διδάκτορα του ΕΜΠ (για αποφοίτους Α.Ε.Ι. Τμημάτων Θετικών Επιστημών), απαιτούνται: (α) Παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων της Σχολής, και (β) Εκπόνηση πρωτότυπου διδακτορικού ερευνητικού έργου υπό την επίβλεψη μέλους ΔΕΠ της Σχολής, το οποίο αξιολογείται από μια ενδιάμεση κρίση και από την τελική κρίση εξέτασης της διατριβής.

Ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος των διδακτορικών σπουδών είναι 3 έτη, ενώ η μέγιστη διάρκεια περάτωσης είναι 6 έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής εντός της ανωτέρω διορίας προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

Σύμφωνα με το νόμο 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α΄/26-3-2014) η υποβολή απλών, ευανάγνωστων φωτοαντιγράφων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης περί της ακρίβειας και εγκυρότητας των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.

1. Τίτλους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών *
2. Αναλυτική βαθμολογία όλων των μαθημάτων από τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με βαθμό διπλώματος / πτυχίου **
3. Βιογραφικό Σημείωμα
4. ‘Εκθεση Ενδιαφερόντων
5. Πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής ή άλλη ξένης γλώσσας (πρωτότυπο ή επικυρωμένο)
6. Συστατικές επιστολές (2)
7. Αντίγραφα δημοσιευμένων εργασιών, βραβεία ή άλλες διακρίσεις.
8. Απλή φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

Προσοχή: Για κάθε αίτηση απαιτείται ο υποψήφιος να προσκομίσει απλά φωτοαντίγραφα όλων των παραπάνω δικαιολογητικών (εκτός των Συστατικών Επιστολών) τόσα όσες οι θέσεις για τις οποίες υποβάλλει υποψηφιότητα, πλέον των φωτοαντιγράφων που κατατίθενται στο Γραφείο Μεταπτυχιακών.

(*) i. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί ακόμη πτυχίο ή δίπλωμα θα πρέπει να υποβληθεί βεβαίωση από την οικεία Σχολή για την αναμενόμενη αποφοίτηση, αναλυτική βαθμολογία όλων των μαθημάτων, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 για το χρόνο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών.

ii. Πτυχία Πανεπιστημίων του Εξωτερικού χρειάζονται βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ.

(**) Ο βαθμός διπλώματος/ πτυχίου για την αποδοχή ΥΔ πρέπει να είναι τουλάχιστον 7/10 (ή αντίστοιχο του 7/10 της Σχολής ΗΜΜΥ-ΕΜΠ). Εναλλακτικά οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται τεκμηριωμένα (επιστολή από τη Γραμματεία της Σχολής τους) στο άνω 1/3 της σειράς βαθμού διπλώματος ή πτυχίου για το έτος και το τμήμα της αποφοίτησής τους. Oι Υποψήφιοι που δεν πληρούν το κριτήριο του βαθμού διπλώματος/πτυχίου δύνανται να γίνουν δεκτοί στο διδακτορικό πρόγραμμα της Σχολής μόνον κατ΄εξαίρεση, όταν υπάρχει τεκμηριωμένη ερευνητική εμπειρία με διεθνείς δημοσιεύσεις (με κριτές) στο αντικείμενο της προκηρυχθείσας θέσης Υ.Δ. και μετά από απόφαση της Γ.Σ. της Σχολής. Ο αριθμός των κατ΄εξαίρεση αποδεκτών Υ. Δ. δεν μπορεί να υπερβεί το 10% του αριθμού των Υ. Δ. που γίνονται δεκτοί χωρίς εξαιρέσεις για κάθε ακαδημαϊκή χρονιά.

Επίσης οι υποψήφιοι υποχρεούνται να δώσουν συνέντευξη στο μέλος ΔΕΠ που έχει προκηρύξει τη θέση για την οποία υπέβαλαν υποψηφιότητα. Η τελική επιλογή θα γίνει από τον αντίστοιχο Τομέα και την Γενική Συνέλευση της Σχολής, με συνεκτίμηση της συνέντευξης και των προσόντων του υποψηφίου.

 

 


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο