Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για εκπόνηση δύο Διδακτορικών Διατριβών στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Προκήρυξη:

Το Τµήµα Ναυτιλίας και Επιχειρηµατικών Υπηρεσιών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου, ανακοινώνει ότι δέχεται υποψηφιότητες για την εκπόνηση δύο (2) διδακτορικών διατριβών στα γνωστικά αντικείµενα-ερευνητικά πεδία: 
1. «Post Crisis Business Models in Transport PPPs»
2. «Rating of Transport PPPs»

Δεκτές γίνονται υποψηφιότητες κατόχων Μεταπτυχιακού ∆ιπλώµατος Ειδίκευσης (Master) Μηχανικών και Οικονοµικών κατά προτίµηση, της ηµεδαπής ή οµοταγών αναγνωρισµένων Iδρυµάτων της αλλοδαπής. Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιµίας από το ΔΟΑΤΑΠ. 

Οι επιλεγέντες υποψήφιοι/ες διδάκτορες προβλέπεται κανονικά να λάβουν υποτροφία από το έργο ‘BENEFIT - Business models for ENhancing Funding and Enabling Financing for 
Infrastructure in Transport’ (12/2014-8/2016), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος ‘HORIZON 2020’. 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και µετά από απόφαση του αρµόδιου διοικητικού οργάνου του Τµήµατος, µπορούν να γίνουν δεκτοί και απόφοιτοι/ες ΑΕΙ της χώρας ή ισότιµου ΑΕΙ της
αλλοδαπής, που δεν είναι κάτοχοι µεταπτυχιακού τίτλου, διαθέτουν όµως διακριτή και αναγνωρισµένη, στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, ερευνητική, µελετητική, συγγραφική και άλλη εµπειρία σε θέµατα σχετικά µε τα παραπάνω γνωστικά αντικείµενα. 

Η άριστη γνώση της αγγλικής και η πρότερη ερευνητική ή εργασιακή εµπειρία µε το θέµα θα ληφθούν ιδιαίτερα υπόψη. 
Οι ενδιαφερόµενοι/ες καλούνται να υποβάλουν στη γραµµατεία του ΤΝΕΥ του Πανεπιστηµίου Αιγαίου µέχρι 10/10/2014, τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 
1. Έντυπη Αίτηση (που παρέχεται από τη Γραµµατεία του ΤΝΕΥ ή την ιστοσελίδα τουτµήµατος στη διεύθυνση: http://www.stt.aegean.gr). 
2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σηµείωµα. 
3. Επικυρωµένο αντίγραφο Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών. 
4. Επικυρωµένο αντίγραφο αναλυτικής βαθµολογίας µεταπτυχιακών µαθηµάτων. 
5. Φωτοτυπία αστυνοµικής ταυτότητας. 
6. Μία (1) φωτογραφία. 
7. Δύο συστατικές επιστολές, εκ των οποίων η µία τουλάχιστον να προέρχεται από Καθηγητή, που έχει διδάξει τον υποψήφιο/α. 
8. Αποδεικτικό αγγλικής γλώσσας. 
9. Επιστηµονικές δηµοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν). 
10. Αποδεικτικά επαγγελµατικής εµπειρίας (εάν υπάρχουν). 
11. Αναλυτική έκθεση για τα επιστηµονικά και επαγγελµατικά ενδιαφέροντά τους και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται για διδακτορικές σπουδές.

12. Συνοπτικό Σχέδιο Πρότασης ∆ιδακτορικής ∆ιατριβής, (να κατατεθεί ηλεκτρονικά στο TNEY_Akad_Gram@aegean.gr) το οποίο να περιέχει: 
α. Προτεινόµενο θέµα διδακτορικής διατριβής. 
β. Περιγραφή του σκοπού της διδακτορικής διατριβής καθώς και των επιµέρους στόχων
γ. Σκιαγράφηση της µεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί. 
δ. Ενδεικτική βιβλιογραφία. 

13. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που, σύµφωνα µε την γνώµη τους, θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηµατίσει πληρέστερη άποψη. 

Τέλος, οι υποψήφιοι/ες θα κληθούν να επεξεργαστούν εντός µίας ηµερολογιακής εβδοµάδας από την παραλαβή του, και όχι αργότερα από τη ∆ευτέρα 20 Οκτωβρίου, θέµα που θα τους δοθεί από τη γραµµατεία. Η µη επεξεργασία του θέµατος αποτελεί λόγο αποκλεισµού. 

Μετά την επεξεργασία των δικαιολογητικών και την αξιολόγηση του Συνοπτικού Σχεδίου Πρότασης Διδακτορικής ∆ιατριβής, οι υποψήφιοι/ες που πληρούν τις απαιτούµενες προϋποθέσεις θα κληθούν σε συνέντευξη. Η ακριβής ηµεροµηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη γραµµατεία του τµήµατος στη διεύθυνση:

Πανεπιστήµιο Αιγαίου, Τµήµα Ναυτιλίας και Επιχειρηµατικών Υπηρεσιών, Κοραή 2α, 82100, Χίος, υπόψη κας Αγγελικής Αθανασίου (τηλ. επικοινωνίας 22710-35212)  από 10.00-13.00, fax: 22710-35299, e-mail: TNEY_Akad_Gram@aegean.gr), το αργότερο µέχρι 10 Οκτωβρίου 2014 (σφραγίδα ταχυδροµείου). 

Αν. Καθηγήτρια Ε. Θανοπούλου
Πρόεδρος ΤΝΕΥ


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο