Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος: Εφαρμοσμένη Πληροφορική (2023-2024)

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 9ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Εφαρμοσμένη Πληροφορική», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4957/2022 περί θεσμικού πλαισίου για τις μεταπτυχιακές σπουδές και την επανίδρυσή του (ΦΕΚ τ. Β ́ 2612/21-04-2023). Το Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική.

O ένατος κύκλος σπουδών θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 και θα υλοποιηθεί με εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Όσοι φοιτητές επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθούν δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Το Π.Μ.Σ. λειτουργεί ως πρόγραμμα πλήρους φοίτησης και ως πρόγραμμα μερικής φοίτησης. Οι σπουδές στο Π.Μ.Σ. πλήρους φοίτησης διαρκούν τρία εξάμηνα σπουδών και αντιστοιχούν σε 90 διδακτικές μονάδες (μονάδες ECTS). Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται κατά τα δυο πρώτα εξάμηνα, ενώ το τελευταίο εξάμηνο διατίθεται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Για το πρόγραμμα μερικής φοίτησης η χρονική διάρκεια επεκτείνεται κατά δύο (2) επιπλέον εξάμηνα.

Γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική.

Το Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, (με την αντίστοιχη αναγνώριση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. εάν προέρχεται από πανεπιστήμιο του εξωτερικού) και σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρο 304 του ν. 4957/2022. 

Υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν και τελειόφοιτοι φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πάρει το πτυχίο τους ή θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους πριν από την έναρξη των μαθημάτων, έστω και αν τους απομένει η ορκωμοσία.

Ο αριθμός των εισακτέων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Π.Μ.Σ. ορίζεται σε 35.

Oι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φάκελο με τα παρακάτω δικαιολογητικά στον σύνδεσμο (https://aitiseis.mscinformatics.ihu.gr/):
1. Αίτηση. (Απαραίτητο)
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. (Απαραίτητο)
3. Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος (εάν ο υποψήφιος έχει αποφοιτήσει).. (Απαραίτητο)
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας ή Παράρτημα Διπλώματος, με ακριβή μέσο όρο επίδοσης. (Απαραίτητο)
5. Δύο συστατικές επιστολές (το έντυπο της συστατικής επιστολής βρίσκεται στον σύνδεσμο https://aitiseis.mscinformatics.ihu.gr/). (Εάν υπάρχουν)
6. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών (εάν υπάρχουν).
7. Αποδεικτικά επιστημονικού και ερευνητικού έργου των υποψηφίων ή διακρίσεων, όπως π.χ. επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων, σε θέματα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ. (εάν υπάρχουν).
8. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας σε θέματα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ., που τεκμηριώνεται με πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις επίσημου ασφαλιστικού φορέα (εάν υπάρχουν).
9. Βεβαίωση εκπόνησης διπλωματικής εργασίας, όπου να αναγράφονται το θέμα, ο βαθμός και οι επιβλέποντες καθηγητές, και αντίγραφο διπλωματικής εργασίας. Η βεβαίωση δεν απαιτείται στην περίπτωση που τα απαραίτητα στοιχεία περιλαμβάνονται στο δικαιολογητικό 4 (εάν υπάρχει).

Οι υποψήφιοι που είναι απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας δε θα προσκομίσουν τα δικαιολογητικά 3, 4 και 10, καθώς αυτά θα αναζητηθούν από το αρχείο του Τμήματος.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν και κάθε άλλο στοιχείο, που κατά τη γνώμη τους, θα συνέβαλλε ώστε η Επιτροπή Επιλογής να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα σχετικά με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα και την εμπειρία τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 30 Ιουνίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2023 ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://aitiseis.mscinformatics.ihu.gr/

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε είτε στην Γραμματεία του Τμήματος (τηλ.:2321049341) είτε στον κ. Δημήτριο Βαρσάμη (τηλ.:2321049381, κιν.:6932265497)

Η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων, που έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, γίνεται από Επιτροπή Επιλογής στην οποία συμμετέχουν τρία μέλη ΔΕΠ του Τμήματος. Η διαδικασία αξιολόγησης παρατίθεται στο Παράρτημα της πρόσκλησης.

Τα τέλη φοίτησης ορίζονται σε 2.400,00 ευρώ για όλα τα εξάμηνα σπουδών φοίτησης (για τις σπουδές πλήρους φοίτησης 800,00 ευρώ ανά εξάμηνο σπουδών και για τις σπουδές μερικής φοίτησης 400 ευρώ ανά εξάμηνο σπουδών και 800,00 ευρώ για το εξάμηνο εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας).

Το Π.Μ.Σ. μπορεί να χορηγεί υποτροφίες στους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Σκοπός των υποτροφιών είναι να επιβραβεύσει και να υποκινήσει τους φοιτητές του προγράμματος για την επίτευξη βελτιωμένων επιδόσεων. Οι υποτροφίες χορηγούνται ανά εξάμηνο με κριτήριο την επίδοση των φοιτητών.

Μπορούν να χορηγηθούν υποτροφίες κατά την εισαγωγή των μεταπτυχιακών φοιτητών στο πρόγραμμα για ειδικούς λόγους (οικονομικούς κ.α.).

Επιπλέον μπορεί να καθοριστεί ειδική συμφωνία για το ύψος των τελών φοίτησης με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς. Τα τέλη φοίτησης είναι δυνατό να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 0,24% του ΟΑΕΔ, δηλαδή ολόκληρο το κόστος του προγράμματος ή μέρος αυτού επιστρέφεται στις επιχειρήσεις μέσω της εργοδοτικής εισφοράς 0,24% του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προσφερόμενα μαθήματα, τη δομή και το περιεχόμενο του Π.Μ.Σ. είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα (http://mscinformatics.ihu.gr/) και στη Γραμματεία του Προγράμματος (e-mail: msc_informatics@ihu.gr).

Προκήρυξη


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο