Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Σχεδιασμός και Διαχείριση Αστικού Πρασίνου (2018-2019)

Η λειτουργία του ΔΔΠΜΣ ανεστάλει για το ακαδημαικό έτος 2019-2020 λόγω της αναμόρφωσης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι 19 Οκτωβρίου 2018

Tο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (επισπεύδoν τμήμα) της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή τριάντα (30) Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ».

Στόχος του ΔΔΠΜΣ είναι η κατάρτιση επιστημόνων υψηλού επιπέδου, ικανών να συμβάλουν σε θεωρητικές και κυρίως εφαρμοσμένες περιοχές του Σχεδιασμού και της Διαχείρισης του Αστικού Πρασίνου και η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών στο πλαίσιο της συνεχούς και δια βίου μάθησης. Το ΔΔΠΜΣ αποσκοπεί στην περαιτέρω προαγωγή της εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και της τεχνογνωσίας στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο και στην προώθηση της έρευνας με συνεκτίμηση των αναγκών ανάπτυξης σε περιφερειακό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Κατηγορίες υποψηφίων που μπορούν να γίνουν δεκτοί για την παρακολούθηση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι:

  1. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της ημεδαπής και
  2. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών δεν απονέμεται σε φοιτητή του οποίου ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με το ν. 3328/2005 (Α' 80).

Μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 34, μπορούν να εγγραφούν ως υπεράριθμοι και μόνο ένας κατ΄ έτος ανά Π.Μ.Σ., που οργανώνεται σε Τμήματα του Ιδρύματος που υπηρετούν, το οποίο είναι συναφές με τον τίτλο σπουδών και το έργο που επιτελούν στο οικείο Ίδρυμα.

ΤΕΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Για τη συμμετοχή στο παρόν Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπονται τέλη φοίτησης συνολικού ύψους 3.900 Ευρώ ανά φοιτητή. Οι μεταπτυχιακοί/κες φοιτητές/τριες υποχρεούνται στην καταβολή τους σε τρεις ισόποσες δόσεις, ως ακολούθως.

1η δόση, με την εγγραφή στο ΔΔΠΜΣ
2η δόση, με την έναρξη του δευτέρου εξαμήνου των σπουδών
3η δόση, με την έναρξη του τρίτου εξαμήνου των σπουδών

Η καταβολή των τελών φοίτησης, γίνεται στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ του ΑΠΘ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία.

Απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές των οποίων το εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό) δεν υπερβαίνει το μεν ατομικό το εκατό τοις εκατό (100%), το δε οικογενειακό το εβδομήντα τοις εκατό (70%) του εθνικού διάμεσου ισοδύναμου εισοδήματος. Οι απαλλασσόμενοι φοιτητές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ποσοστό του είκοσι τοις εκατό (20%) του συνολικού αριθμού των φοιτητών που εισάγονται στο ΔΔΠΜΣ και αφορά τη συμμετοχή σε ένα μόνο Π.Μ.Σ. Σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν. 4485/2017, αν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν το ανωτέρω ποσοστό, επιλέγονται με σειρά κατάταξης ξεκινώντας από αυτούς που έχουν το μικρότερο εισόδημα. Η αίτηση απαλλαγής τελών φοίτησης υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο στο Τμήμα ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των φοιτητών στο ΔΔΠΜΣ. Σε καμία περίπτωση η οικονομική αδυναμία δεν αποτελεί λόγο μη επιλογής σε Π.Μ.Σ.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΔΔΠΜΣ που οδηγεί στη λήψη του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) ορίζεται κατ΄ ελάχιστο σε τρία (3) εξάμηνα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης και υποβολής προς κρίση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών καθορίζεται ως επιπλέον ένα έτος από την ημερομηνία εγγραφής στο ΔΔΠΜΣ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων και η μοριοδότησή τους είναι τα εξής:

  • Βαθμός Πτυχίου/Διπλώματος: πολλαπλασιάζεται με 4
  • Μέσος όρος βαθμολογίας στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με το Π.Μ.Σ.: πολλαπλασιάζεται με 1
  • Βαθμός Διπλωματικής Εργασίας, όπου αυτή προβλέπεται στον πρώτο κύκλο σπουδών: πολλαπλασιάζεται με 1
  • Γνώση μιας ξένης γλώσσας: 5 μόρια
  • Γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας: 5 μόρια
  • Διακρίσεις σπουδών (π.χ. βραβεύσεις, υποτροφίες): μέγιστο 5 μόρια
  • Συνέντευξη από αρμόδια Επιτροπή: μέγιστο 20 μόρια
  • Επαγγελματική Εμπειρία: μέγιστο 5 μόρια
  • Ερευνητική Εμπειρία: μέγιστο 10 μόρια
  • Δημοσιεύσεις και συγγραφική δραστηριότητα: μέγιστο 10 μόρια
  • Δύο (2) συστατικές επιστολές: απαιτούνται αλλά δεν μοριοδοτούνται.

Ο ακριβής τρόπος αξιολόγησης (μοριοδότηση) των ανωτέρω κριτηρίων, όπου απαιτείται, ανήκει στην αρμοδιότητα της Ειδικής Διιδρυματικής Επιτροπής.

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, με απόφαση της Ειδικής Διιδρυματικής Επιτροπής, γίνεται από αρμόδια Τριμελή Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης απαρτιζόμενη από μέλη ΔΕΠ που έχουν αναλάβει μεταπτυχιακό έργο.

Η Επιτροπή καταρτίζει πλήρη κατάλογο με όλους τους υποψηφίους και ύστερα από τον σχετικό έλεγχο, απορρίπτει όσους δεν πληρούν τα τυπικά κριτήρια και καλεί σε συνέντευξη τους υποψηφίους. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καταρτίζεται ο τελικός πίνακας των επιτυχόντων. Επιτυχόντες θεωρούνται όσοι συμπληρώνουν βαθμολογία 60 μορίων και άνω. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας εισέρχονται όλοι οι ισοβαθμίσαντες.

Ο τελικός πίνακας επιτυχόντων και τυχόν επιλαχόντων αφού επικυρωθεί από την Ειδική Διιδρυματική Επιτροπή αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων της Γραμματείας και στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στο ΑΠΘ, πληροφορίες για τον ακριβή τόπο και χρόνο θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του ΔΔΠΜΣ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Καλούνται οι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή στο ΔΔΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, να καταθέσουν στη Γραμματεία του ΔΔΠΜΣ έως και 19 Οκτωβρίου 2018, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (έντυπη, διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΔΔΠΜΣ και στις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων Τμημάτων)
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
  3. Αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος
  4. Αντίγραφα τυχόν αναγνωρισμένων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
  5. Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ ή διάδοχου κατά νόμο Οργανισμού (εφόσον πρόκειται για τίτλο από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού)
  6. Βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών ή και μεταπτυχιακών σπουδών
  7. Δύο (2) συστατικές επιστολές (από Καθηγητές, εργοδότες)
  8. Αποδεικτικά γνώσης τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, και άλλων ξένων γλωσσών (αν υπάρχουν)
  9. Αποδεικτικά ερευνητικών δραστηριοτήτων, επιστημονικών δημοσιεύσεων ή διακρίσεων (αν υπάρχουν)
  10. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (αν υπάρχουν)
  11. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  12. Μία (1) φωτογραφία Διαβατηρίου
  13. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι όλα τα υποβληθέντα δικαιολογητικά είναι γνήσια και πρωτότυπα, είτε ακριβή φωτοαντίγραφα των γνησίων πρωτοτύπων.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι φοιτητές/τριες προπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι/ες αντί του αντίγραφου πτυχίου πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση σπουδών με αναλυτική βαθμολογία. Σε περίπτωση επιλογής, η οριστικοποίηση της εγγραφής τους θα γίνεται μόνο εφόσον προσκομισθεί ο προβλεπόμενος τίτλος σπουδών έως την ολοκλήρωση των εγγραφών των επιτυχόντων στο ΔΔΠΜΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν την αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στη Γραμματεία του ΔΔΠΜΣ, Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Κτίριο Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & ΦΠ, Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 12:00-13:00.

Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, παρακαλούμε να αποσταλούν στην ακόλουθη διεύθυνση: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Κτίριο Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & ΦΠ, Πανεπιστημιούπολη, Ταχ. Θυρίδα 262, 54124 Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη για το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ.) «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟY ΠΡΑΣΙΝΟΥ»

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΔΔΠΜΣ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» http://mgreen.teiemt.gr και από την Γραμματεία του ΔΔΠΜΣ τηλ. 2310995195, email: msc-green@for.auth.gr.


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο