Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Μη Επανδρωμένα Αυτόνομα και Τηλεκατευθυνόμενα Συστήματα (2023-2024)

Το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής οργανώνει νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με Tίτλο «Μη Επανδρωμένα Αυτόνομα και Τηλεκατευθυνόμενα Συστήματα» και Αγγλικό Τίτλο «Unmanned Autonomous and Remote Controlled Systems» το οποίο και οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.M.Σ) και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση για ένταξή τους, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο νέο τμήμα με έναρξη σπουδών για το Χειμερινό Εξάμηνο τον Οκτώβρη 2023. ΦΕΚ ίδρυσης και λειτουργίας 2162/Β΄/25‐05‐2021.

Ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται στους εικοσιπέντε (25) κατ’ έτος, ενώ επιπλέον του αριθμού εισακτέων, γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι υπότροφοι και μέλη των κατηγοριών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 34 του ν. 4485/2017.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα σπουδών, ένα εκ των οποίων διατίθεται για την εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών καθώς και η δυνατότητα μερικής φοίτησης και προσωρινής αναστολής των σπουδών καθορίζονται στον Κανονισμό Σπουδών του Π.Μ.Σ.

Για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών και η επιτυχής εκπόνηση και κρίση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

Για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. απαιτούνται ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Ως κύρια γλώσσα διδασκαλίας και εξέτασης των μαθημάτων ορίζεται η Ελληνική. Η γλώσσα συγγραφής της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας είναι η Ελληνική ή Αγγλική Γλώσσα.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Μη Επανδρωμένα Αυτόνομα και Τηλεκατευθυνόμενα Συστήματα» του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχει ως αντικείμενο τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου επιστημονικών και επαγγελματικών γνώσεων στις συνδυαστικές επιστήμες στις οποίες βασίζεται ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, ο προγραμματισμός τροχιάς κ.α. των αυτόνομων συστημάτων όλων των κατηγοριών.

Το Π.Μ.Σ. αποσκοπεί:

  • Στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως αποφοίτους Σχολών Μηχανικών, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων κ.α.
  • Το Π.Μ.Σ. δίνει έμφαση στην απόκτηση τόσο θεωρητικών γνώσεων όσο και πρακτικών δεξιοτήτων με στόχο τη δημιουργία αποφοίτων με υψηλή θεωρητική κατάρτιση, τεχνογνωσία και πρακτική εμπειρία, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της υλοποίησης τέτοιων αυτόνομων συστημάτων για ερευνητικούς και εμπορικούς σκοπούς.
  • Ο σχεδιασμός του Π.Μ.Σ. βασίζεται σε θεωρητικές διαλέξεις και τις αντίστοιχες εργαστηριακές εφαρμογές με σκοπό οι φοιτητές να θεμελιώσουν ένα εύρωστο υπόβαθρο, τόσο για τον εμπλουτισμό των ήδη υπαρχόντων γνώσεων που πιθανά θα έχουν, όσο και στην εξαρχής εξειδίκευση στο αντικείμενο των αυτόνομων συστημάτων.

To συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε κατόχους τίτλου του Α’ κύκλου σπουδών των Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, οι οποίοι στοχεύουν να αποκτήσουν υψηλή θεωρητική κατάρτιση, πρακτικές δεξιότητες, τεχνογνωσία και πρακτική εμπειρία, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της αγοράς και της έρευνας στην δημιουργία αυτόνομων οχημάτων όλων των κατηγοριών (εναέρια, χερσαία, υποθαλάσσια) τα οποία θα αποτελέσουν αναγκαίο κρίκο στην αλυσίδα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 34 του ν. 4485/ 2017, δεν μπορεί να απονεμηθεί Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε φοιτητή του οποίου ο τίτλος σπουδών α’ κύκλου από Ίδρυμα της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ.

Η υποβολή των αιτήσεων εισαγωγής και των δικαιολογητικών εγγραφών μπορεί να πραγματοποιηθεί για το Χειμερινό Εξάμηνο 2023-2024 με σκαναρισμένα έγγραφα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο email: msc-drones@uniwa.gr και προσκόμιση των πρωτοτύπων όσων χρειάζονται (Αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης) σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί από τη γραμματεία του ΠΜΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση και πλήρη φάκελο στοιχείων μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 (1η Περίοδος αιτήσεων και επιλογής έως τις 11/08/2023) (2η Περίοδος αιτήσεων και επιλογής 28/08/2023 εως 15/09/2023) Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5381483, 210 5381327 και Κιν. 6947747887 ή 6955442092.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τον φάκελο της υποψηφιότητας είναι τα εξής:

1. Αίτηση υποβολής υποψηφιότητας * το έντυπο της αίτησης παρέχεται στη Γραμματεία και στο δικτυακό τόπο του Π.Μ.Σ

2. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική ή/και επαγγελματική εμπειρία, η επιστημονική δραστηριότητα του υποψηφίου

3. Φωτοτυπία πτυχίου/διπλώματος ή Βεβαίωση Περάτωσης Σπουδών

4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων στο οποίο θα αναγράφεται ο βαθμός του πτυχίου ή διπλώματος

5. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν

6. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν

7. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας

8. Δύο συστατικές επιστολές * μπορεί να προέρχονται από μέλη ΔΕΠ/ΕΠ, εργοδότη κλπ.

9. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας, επιπέδου Β2 και άνω

10. Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα αναφέρεται ότι τα έγγραφα που προσκομίζονται με την αίτηση σας για τον φάκελο υποψηφιότητάς σας είναι αληθή και πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων. *το έντυπο της Υπεύθυνης Δήλωσης παρέχεται και στο δικτυακό τόπο του Π.Μ.Σ

11. Πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας

12. Κάθε άλλο έργο ή δραστηριότητα που μπορεί να ενισχύσει την επιλογή του υποψηφίου

Η αίτηση, η υπεύθυνη δήλωση και τα ηλεκτρονικά αντίγραφα των δικαιολογητικών βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ εδώ

Αποδεικτικά Γνώσης Ξένης Γλώσσας αποδεκτά για την επιλογή του υποψηφίου στο ΔΠΜΣ είναι:

  • Πιστοποιητικά επιπέδου τουλάχιστον First Certificate Cambridge ή Michigan για τα Αγγλικά ή αντίστοιχα για τις άλλες γλώσσες και αντίστοιχου επιπέδου με αυτά από Πιστοποιημένους Εξεταστικούς Οργανισμούς Γλωσσομάθειας (ESOL,TOIEC,TOEFL, κ.α.)που είναι αποδεκτά από το ΑΣΕΠ
  • Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας που εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας
  • Πτυχίο (Προπτυχιακό ή Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα) από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού και Ειδικότερα της Ε.Ε.
  • Πτυχίο Ελληνικού Πανεπιστημίου σχετικό με Ξένες Γλώσσες (π.χ. Αγγλικής Φιλολογίας κ.α.).

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των εισακτέων πραγματοποιείται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Βαθμός πτυχίου /διπλώματος και βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ (40%)

2. Επίδοση στην Διπλωματική Εργασία, όπου αυτή προβλέπεται στον πρώτο κύκλο σπουδών (5%)

3. Επιπλέον Μεταπτυχιακός Τίτλος (10%)

4. Ερευνητική ή συγγραφική δραστηριότητα σχετική με το αντικείμενο του ΠΜΣ (15%)

5. Επαγγελματική δραστηριότητα σχετική με το αντικείμενο του ΠΜΣ (10%)

6. Προφορική συνέντευξη (20%)

Δίδακτρα

Οι μεταπτυχιακοί/κές φοιτητές/τριες υποχρεούνται στην καταβολή τελών φοίτησης. Το ύψος των προβλεπόμενων τελών φοίτησης για το σύνολο του προγράμματος καθορίζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ. Παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής τους η πρώτη δόση κατά την εγγραφή του/της φοιτητή/τριας και η δεύτερη δόση στην έναρξη του 2ου εξαμήνου κ.λ.π στις ημερομηνίες που ορίζονται από τη Γραμματεία. Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Ιδρύματος Συντονισμού ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείρισή τους (ΕΛΚΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ). Οι μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες οφείλουν να εξοφλούν εγκαίρως όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Τέλη φοίτησης που έχουν ήδη καταβληθεί, δεν επιστρέφονται. Απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης καθώς και χορήγηση ολικής ή μερικής υποτροφίας βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων παρέχεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Σπουδών του Π.Μ.Σ. κατ’ εφαρμογή όσων ορίζονται στο άρθρο 35 του ν.4485/2017 (Α΄/ 114) όπως ισχύει.

Γλώσσα διδασκαλίας

Η κυρία γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική γλώσσα. Ως γλώσσα διδασκαλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η Αγγλική για μέρος μαθημάτων ή διαλέξεων και για τη διευκόλυνση προσκεκλημένων και επισκεπτών Επιστημόνων Ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής (άρθρο 32 παρ.2στ του Ν.4485/2017). Η γλώσσα συγγραφής της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας είναι η Ελληνική ή Αγγλική Γλώσσα.

Για το Χειμερινό Εξάμηνο 2023-2024 με έναρξη τον Οκτώβρη του 2023 τα μαθήματα θα πραγματοποιoύνται:

  • Παρασκευή 17:00 - 19:15 και 19:30 - 21:45
  • Σάββατο 09:00 - 11:15 και 11:30 - 13:45
  •  

Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι ενισχυμένη με υβριδικές μεθόδους, δηλαδή με μέσα σύγχρονης (live streaming) και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 30 του ν. 4485/2017/Α114.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στη Γραμματεία του ΠΜΣ “Μη Επανδρωμένα Αυτόνομα και Τηλεκατευθυνόμενα Συστήματα” – Γραφείο ΖΑ005 – Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα και στο τηλέφωνο 210 5381483, 210 5381327 και 6947747887 ή 6955442092 (ώρες 9:00-21:00 καθημερινά).

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών http://msc-drones.uniwa.gr/ ή να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Προγράμματος μέσω email στη διεύθυνση msc-drones@uniwa.gr

Προκήρυξη.

 


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο