Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Επιδημιολογία και Προαγωγή Υγείας (2024-2025)

Το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Επιδημιολογία και Προαγωγή Υγείας» (Epidemiology and Health Promotion) Ίδρυση ΠΜΣ (ΦΕΚ 2116/ τ ́Β/ 21.5.2021) και, Κανονισμός σπουδών (ΦΕΚ 7737/21-12-2023).

Γενικές Πληροφορίες
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Επιδημιολογία και Προαγωγή Υγείας» (Epidemiology and Health Promotion) του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του ΠανεπιστημίουΔυτικής Αττικής, αποσκοπεί στην παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Επιδημιολογίας και στην αξιοποίηση αυτής στο πεδίο της Προαγωγής Υγείας.

Οι πτυχιούχοι του Π.Μ.Σ. θα εκπαιδευθούν στην σύνδεση της κλασσικής επιδημιολογικής θεώρησης και μεθοδολογίας με τη διαχρονική ανάγκη συντονισμένης και τεκμηριωμένης δράσης σχεδιασμού, εφαρμογής και αξιολόγησης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος ο/η φοιτητής/τρια θα είναι σε θέση να:

  • αξιοποιεί διαθέσιμες πηγές στοιχείων με επιδημιολογικό ενδιαφέρον
  • συλλέγει μεθοδολογικά άρτια πρωτογενή περιγραφικά δεδομένα
  • αξιοποιεί δευτερογενή δεδομένα για την εκτίμηση αναγκών και πόρων υγείας
  • παράγει μεθοδολογικά άρτια πρωτογενή δεδομένα για την εκτίμηση αναγκών και πόρων υγείας
  • κατανοεί και να προσεγγίζει κριτικά τις δυνατότητες και τους περιορισμούς των επιδημιολογικών μεθόδων και πηγών και των επιπτώσεων τους στο πεδίο της προαγωγής υγείας
  • διατυπώνει και να διερευνά μεθοδολογικά ορθά αιτιολογικές υποθέσεις για τη σχέση μεταξύ προσδιοριστών και καταστάσεων υγείας 
  • σχεδιάζει επιδημιολογικές έρευνες προληπτικής παρέμβασης σε επίπεδο πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων δημόσιας υγείας
  • εφαρμόζει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και προγράμματα προληπτικής παρέμβασης σε επίπεδο πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψηςγια την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων δημόσιας υγείας
  • αξιολογεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και προγράμματα προληπτικής παρέμβασης σε επίπεδο πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψηςγια την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων δημόσιας υγείας
  • αξιοποιεί αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες για την προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχικής διαδικασίας στο πλαίσιο της εφαρμοσμένης έρευνας και των παρεμβάσεων/προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας
  • υποστηρίζει τεκμηριωμένα και να συμβάλλει στην ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής των επιστημόνων της προαγωγής υγείας σε ομάδες εργασίας ή σε φορείς λήψης αποφάσεων για τη Δημόσια και Κοινοτική Υγεία, ως ισότιμα μέλη της «Ομάδας Υγείας».

Η χρονική διάρκεια για τις σπουδές που οδηγούν στην απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών (Μ.Δ.Σ.) του Προγράμματος ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα και διαρθρώνεται σε δύο (2) ακαδημαϊκά εξάμηνα διδασκαλίας, έκαστο εξάμηνο αντιστοιχεί σε 30 πιστωτικές μονάδες (ECTS), καθώς και ένα εξάμηνο για τη συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (30 ECTS). Συνολικά απαιτούνται ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες για την απόκτηση του Μ.Δ.Σ. Η επιτρεπόμενη διάρκεια ολοκλήρωσης των υποχρεώσεων για την λήψη του Μ.Δ.Σ. δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τρία (3) ακαδημαϊκάεξάμηνα. Τα μαθήματα δύνανται να διεξάγονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας για τη διευκόλυνση των μεταπτυχιακών φοιτητών/ τριών που έχουν παράλληλη επαγγελματική απασχόληση.

Το Π.Μ.Σ. «Eπιδημιολογία και Προαγωγή Υγείας» αποσκοπεί στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής που σχετίζονται με τον ευρύτερο χώρο της υγείας, της ευεξίας και της προαγωγής υγείας.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Τμημάτων Επιστημών Υγείας, Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και πτυχιούχοι άλλων συναφών επιστημών με τα αντικείμενα και τους σκοπούς του Π.Μ.Σ.

Ο ανώτατος αριθμός των εισακτέων φοιτητών/τριών στο Π.Μ.Σ. ορίζεται σε εξήντα (60).

Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται στα 2.250€ ανά φοιτητή /τρια για όλο το πρόγραμμα και καταβάλλονται σε τρεις (3) ισόποσες δόσεις στην έναρξη κάθε εξαμήνου.

Διαδικασία & Χρονοδιάγραμμα Αιτήσεων Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας στην Γραμματεία του Π.Μ.Σ μέσω email στη διεύθυνση: master.epihealth@uniwa.gr συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 15/03/2024 έως 31/05/2024.

Ειδικότερα συνυποβάλλονται:

  1. Αίτηση υποψηφιότητας στο Π.Μ.Σ. 
  2. Αντίγραφο/α Πτυχίου ή Διπλώματος ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
  3. Αναλυτική Βαθμολογία όλων των μαθημάτων ή υποχρεώσεων του τίτλου, όπου αναγράφεται και ο τελικός βαθμός του τίτλου, αριθμητικά και με ακρίβεια.
  4. Αποδεικτικά ερευνητικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας (εφόσον υπάρχουν)
  5. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι τίτλοι σπουδών και ενδεχόμενες ερευνητικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες.
  6. Δύο συστατικές επιστολές (εφόσον υπάρχουν)
  7. Αντίγραφα τίτλων επάρκειας της Αγγλικής γλώσσας ή άλλα πιστοποιητικά.
  8. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές (εφόσον υπάρχουν),
  9. Σύντομο υπόμνημα αιτιολόγησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο συγκεκριμένο Π.Μ.Σ.

Δικαιολογητικά συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν και οι τελειόφοιτοι/ ες υπό την προϋπόθεση ότι με την έναρξη του πρώτου εξαμήνου των μαθημάτων θα έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό αποφοίτησης ή αντίγραφο πτυχίου.

Εφόσον υπάρξουν υποψήφιοι/ες που γνωρίζουν επαρκώς την αγγλική γλώσσα αλλά δεν διαθέτουν σχετική πιστοποίηση θα διενεργηθεί εξέταση. Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής της εξέτασης. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες διεξαγωγής των συνεντεύξεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. https://pchepi.uniwa.gr/

Επικοινωνία – Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκέπτονται, την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. https://pchepi.uniwa.gr/ ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ., καθημερινά από 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ., στα τηλέφωνα 2132010215-216 ή μέσω email στη διεύθυνση: master.epihealth@uniwa.gr

Προκήρυξη


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο