Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Μουσική Παιδαγωγική (Music Education) (2023-2024)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στη «Μουσική Παιδαγωγική»

Ειδίκευση: «Μουσική Παιδαγωγική στο σχολείο και στην κοινότητα»

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών καλεί όσους και όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, να αποστείλουν μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2023 (μόνο ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου/ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου) στη Γραμματεία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Παλαιό Φρούριο, 49100 Κέρκυρα), με την ένδειξη «Π.Μ.Σ.  Μουσική Παιδαγωγική», τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως περιγράφονται παρακάτω.

Προϋπόθεση για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. αποτελεί η κατοχή πτυχίου Πανεπιστημίου ή Α.Τ.Ε.Ι., συναφούς γνωστικού αντικειμένου της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής. Η φοίτηση διαρκεί 4 εξάμηνα: χειμερινό και εαρινό 2023-24, χειμερινό και εαρινό 2024-2025. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε 4 ισόποσες δόσεις, την πρώτη εβδομάδα κάθε εξαμήνου. Η διάρθρωση και ο τρόπος διδασκαλίας των μαθημάτων δεν απαιτεί τη συνεχή παραμονή του φοιτητή στην Κέρκυρα. Τα μαθήματα διεξάγονται δύο απογεύματα την εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη, και ένα τριήμερο δια ζώσης στην Κέρκυρα κατά τα πρώτα δύο εξάμηνα.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ., σε όσες ειδικεύσεις απαιτούνται θα διεξαχθούν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2023, μετά από σχετική ανακοίνωση.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για όλες τις κατευθύνσεις:
α) Αίτηση υποψηφιότητας στο Π.Μ.Σ. (συμπληρώνεται από τον υποψήφιο) με δήλωση της επιθυμητής ειδίκευσης.
β) Τίτλοι σπουδών. Να κατατεθεί επίσης η αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών σπουδών.
γ) Τίτλος πιστοποίησης τουλάχιστον πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας (Επίπεδο Β2). Τυχόν γνώση άλλης ξένης γλώσσας θα συνυπολογιστεί. Σε περίπτωση που δεν παρέχεται πιστοποίηση της ξένης γλώσσας ο υποψήφιος υποβάλλεται σε συνέντευξη από διδάσκοντα του μεταπτυχιακού. 
δ) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
στ) Λοιπά στοιχεία, εφόσον υπάρχουν, που να τεκμηριώνουν την υποψηφιότητα όπως, εργασιακή εμπειρία, φάκελος μουσικών ή μουσικοπαιδαγωγικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων (συναυλίες, εκδηλώσεις, μαθήματα, κτλ.), επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια, συμμετοχή σε ερευνητικά projects, κ.ά. (τα αρχεία κατατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή).

Παράλληλα με την ταχυδρομική αποστολή των δικαιολογητικών στη Γραμματεία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στις παρακάτω δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Καλούνται επίσης να στείλουν τη δήλωση σκοπού και τη γραπτή εργασία στο θέμα που θα επιλέξουν, όπως περιγράφεται στο αρχείο με τίτλο Ύλη των εξετάσεων, έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2023.

κα Ζωή Διονυσίου: dionyssiou@gmail.com 
και κα Μίτσυ Ακογιούνογλου: mitsiako@gmail.com 

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα γίνουν δεκτοί 20 φοιτητές:

Κατεύθυνση: Μουσική Παιδαγωγική στο σχολείο και στην κοινότητα - 20 θέσεις - Δίδακτρα: 4.000 ευρώ 

Τύπος εισαγωγικών εξετάσεων: Προφορικές & Εργασία

Δείτε την προκήρυξη και την ύλη των εξετάσεων εδώ!
 

 


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο