Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Βλαστοκύτταρα και Αναγεννητική Ιατρική (2019-2020)

Το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 (με την δημοσίευση του ΦΕΚ) θα λειτουργήσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ»

Αντικείμενο του ΠΜΣ το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και των συνεργαζόμενων τμημάτων είναι η μελέτη και η έρευνα της βιολογίας των βλαστοκυττάρων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην έρευνα και τις εφαρμογές των βλαστοκυττάρων στην  Αναγεννητική Ιατρική οι οποίες αφορούν τις ιατρικές ειδικότητες, τόσο στο θεωρητικό υπόβαθρο όσο και στις εφαρμογές στην κλινική πράξη. Με τον τρόπο αυτό συνδυάζονται σύγχρονοι τομείς της βιολογίας  και ιατρικής με τομείς της χημείας, της φαρμακολογίας, της βιοηθικής και της επιχειρηματικότητας.

Κατηγορίες εισακτέων  

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Χημείας, Νοσηλευτικής, Τμημάτων Ιατρικών Εργαστηρίων,  καθώς και πτυχιούχοι άλλων συναφών Τμημάτων Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η παρακολούθηση επιπλέον μαθημάτων μπορεί να κριθεί απαραίτητη για τους αποφοίτους Τμημάτων με μικρότερη συνάφεια γνωστικού αντικειμένου, μετά από απόφαση της ΕΔΕ. Υποψήφιοι μπορούν να είναι και τελειόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι θα έχουν περατώσει επιτυχώς τις προπτυχιακές τους σπουδές πριν από τη λήξη των εγγραφών και θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο ΔΠΜΣ. 

Αριθμός εισακτέων 

Ο ετήσιος αριθμός των εισακτέων στο ΔΠΜΣ ορίζεται σε σαράντα (40) φοιτητές με δυνατότητα τροποποίησης του αριθμού, ανάλογα με τις αιτήσεις των υποψηφίων και τις δυνατότητες του ΔΠΜΣ. Ο ακριβής αριθμός ορίζεται κάθε χρόνο από την Ειδική Διεπιστημονική Επιτροπή (ΕΔΕ) και θα αναφέρεται στην ετήσια προκήρυξη του ΔΠΜΣ.

ΤΕΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ   

Τα τέλη φοίτησης  είναι 4.500 ευρώ με την καταβολή τους σε δύο ισόποσες δόσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: 

Γενικές  πληροφορίες παρέχονται από την κ. Δρακούση Φωτεινή   στο τηλέφωνο 2310999066  και  Επιστημονική ενημέρωση από κ. Παπαϊωάννου Μαρία στο τηλέφωνο   6976 102 836 .

Υποψήφιοι  μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους άμεσα στην διεύθυνση drakousi@auth.gr έως τις 10/1/2020.

Για αυτούς  που έχουν στείλει  ήδη το βιογραφικό τους αλλά και για όσους θα στείλουν θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με την διαδικασία και τις ημερομηνίες πρόκρισης και τελικής επιλογής των υποψηφίων.   
https://www.regenerative-medicine.org.gr/ Στην ιστοσελίδα αυτή η οποία αναδιαμορφώνεται θα υπάρχουν με την καινούργια χρονιά πληροφορίες και στοιχεία για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

 Γεώργιος Κολιάκος,Καθηγητής Βιοχημείας


Σας άρεσε το eduguide; κάντε μας

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr
eduguide App

Σχολιάστε...

blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα