Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Προκαρκινικές Παθήσεις στη Γυναικολογία (2023-2024)

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 30/09/2023

Το Τμήμα Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, την εισαγωγή, κατ’ ανώτατο όριο, τριάντα (30) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΠΡΟΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ» (ΦΕΚ Ίδρυσης 3305/30.06.2022).

Σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιστημονικού επιπέδου θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στο αντικείμενο των προδιηθητικών παθήσεων στη Γυναικολογία. Οι προδιηθητικές παθήσεις του κατώτερου γενετικού συστήματος (αιδοίου, κόλπου, τραχήλου), καθώς και του σώματος της μήτρας και των εξαρτημάτων αποτελούν ένα εξελισσόμενο επιστημονικό πεδίο της Ογκολογίας που αφορά στην αναγνώριση των προδιαθεσικών παραγόντων, των συμπτωμάτων, την πρώιμη διαγνωστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων που θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεάσουν την υγεία και πρόγνωση της ασθενούς. Επιπλέον και με κύριο άξονα την πρόληψη από τις ανωτέρω παθήσεις, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος πρόκειται να τονισθεί η κοινωνικοοικονομική σημασία της καταγραφής και ελέγχου των παραπάνω παθήσεων στο γυναικείο πληθυσμό.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα και απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση (αριθμός μαθημάτων ), η εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας και η συγκέντρωση 90 πιστωτικών μονάδων (ECTS).

Το Πρόγραμμα απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «ΠΡΟΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ»

H γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική και γλώσσα εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας μπορεί να είναι διάφορη της ελληνικής.

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης, ύψους 2.500€. Τα τέλη φοίτησης θα καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις κατά την έναρξη των εξαμήνων φοίτησης.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι πτυχιούχοι/διπλωματούχοι:

1. Απόφοιτοι Τμημάτων του Α’ κύκλου σπουδών των Σχολών Επιστημών Υγείας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας-Γενετικής, Μαιευτικής, Νοσηλευτικής, Ιατρικών Εργαστηρίων, καθώς και απόφοιτοι άλλων συναφών Σχολών ή Τμημάτων Α.Ε.Ι και πρώην Τ.Ε.Ι., της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (παρ. 1, άρθ.43, Ν4485/2017).

2. Μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 34, μπορούν να εγγραφούν ως υπεράριθμοι και μόνο ένας κατ’ έτος ανά Π.Μ.Σ. που οργανώνεται σε Τμήματα του Ιδρύματος που υπηρετούν, το οποίο Π.Μ.Σ. είναι συναφές με τον τίτλο σπουδών και το έργο που επιτελούν στο οικείο Ίδρυμα

3. Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών δεν απονέμεται σε φοιτητή του οποίου ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με το ν. 3328/2005 (Α' 80)

4. Υποψηφιότητα για το ΠΜΣ μπορούν να θέσουν και τελειόφοιτοι/ες φοιτητές/τριες των ανωτέρω αναφερόμενων Τμημάτων με την προϋπόθεση να έχουν αποφοιτήσει πριν από την έγκριση του τελικού πίνακα των υποψηφίων, οι οποίοι γίνονται δεκτοί στο ΠΜΣ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι:

  1. Αίτηση συμμετοχής στο ΠΜΣ
  2. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών Ελληνικού Πανεπιστημίου και σε περίπτωση πτυχιούχων πανεπιστημίων της αλλοδαπής, πιστοποιητικό αντιστοιχίας και ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ.
  3. Βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας όλων των προπτυχιακών μαθημάτων στα οποία αναγράφεται και ο βαθμός του πτυχίου.
  4. Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα (έως 1000 λέξεις) στο οποίο αναφέρονται οι σπουδές, η επαγγελματική εμπειρία και ερευνητική δραστηριότητα, εφόσον υπάρχουν.
  5.  Υπόμνημα (μέχρι 300 λέξεις) στο οποίο αναφέρονται τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει σπουδές στο συγκριμένο ΠΜΣ.
  6. Απαραίτητη θεωρείται, εκτός της ελληνικής η γνώση και μιας ξένης γλώσσας επιπέδου Β2. Σε περίπτωση αλλοδαπού υποψηφίου απαιτείται πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση).
  7. Αποδεικτικά για τυχόν ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κινητικότητας σπουδαστών, καθώς και για επαγγελματική εμπειρία συναφή προς το γνωστικό πεδίο του ΠΜΣ.
  8. Δύο (2) συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ ή από τον φορέα εργασίας τους.
  9. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με βάση την αξιολόγηση του φακέλου των προαπαιτούμενων δικαιολογητικών και προφορική συνέντευξη από την Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων.

Το σύνολο των μορίων που προκύπτουν από τη συνεκτίμηση των κριτηρίων, προσμετρούνται ως εξής:

  1. Ο γενικός βαθμός του πτυχίου, πολλαπλασιαζόμενος επί τον συντελεστή 1 (κατ’ ανώτατο όριο 10 μόρια).
  2.  Η αναλυτική βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα, ειδικά στα σχετικά με το γνωστικό πεδίο του ΠΜΣ, λαμβάνει κατ’ ανώτατο όριο 10 μόρια.
  3. Η προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα, η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, μετεκπαίδευσης ή εξειδίκευσης, σε συναφές αντικείμενο με αυτό του ΠΜΣ, λαμβάνει κατ’ ανώτατο όριο 10 μόρια.
  4. Η ενδεχόμενη επαγγελματική εμπειρία, η προσωπική στόχευση για ενασχόληση με το επιστημονικό πεδίο των Προκαρκινικών Παθήσεων από 1 έως 10 μόρια.
  5. Η γνώση ανώτερου (Β2) ή ανώτατου (Γ2) επιπέδου ξένης γλώσσας λαμβάνει έως 5 μόρια.
  6. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του υποψήφιου και οι λόγοι επιλογής του συγκεκριμένου ΠΜΣ που αναφέρονται στο υπόμνημά του, αξιολογούνται από 1 έως 5 μόρια.
  7. Στην προσωπική συνέντευξη αξιολογούνται η επιστημονική κατάρτιση, η ερευνητική εμπειρία του υποψήφιου, η συναφής εξωπανεπιστημιακή δραστηριότητα. Ο βαθμός της προφορικής συνέντευξης πολλαπλασιάζεται επί τον συντελεστή 3 (κατ’ ανώτατο όριο 30 μόρια)

Ο ανώτατος αριθμός μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει ο υποψήφιος καθορίζεται στα ογδόντα (80) μόρια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν έως και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, εμπρόθεσμα, την αίτηση συμμετοχής, με τα απαιτούμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο msc-prokarkinikes@med.auth.gr. Η αίτηση συμμετοχής θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ιατρικής https://www.med.auth.gr (επικαιρότηταΜεταπτυχιακά Προγράμματα Ιατρικής).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα γίνεται δεκτή από τη Γραμματεία του ΠΜΣ:

Ε. Βογιατζοπούλου & Ι. Γαρμπιδάκη, τηλ: 6945546191 & 6992009848

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος | Παράταση

Αίτηση


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο