Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Περιοδοντολογία/ Periodontology (2022-2023)

Το Τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Περιοδοντολογία/ Periodontology», σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του ν. 4485/4-8- 2017(ΦΕΚ 114, Τεύχος Α’), την απόφαση 5236/2020 (ΦΕΚ τ.Β 4870/4-11-2020) περί επανίδρυσης του ΠΜΣ Περιοδοντολογία και την απόφαση 19260/2019 έγκρισης κανονισμού λειτουργίας του (ΦΕΚ τ.Β 1694/26-4-2021).

Το σύνολο των μεταπτυχιακών φοιτητών που θα εισαχθούν δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δέκα (10).

Για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι πρώτου κύκλου σπουδών στην Οδοντιατρικής της ημεδαπής καθώς και πτυχιούχοι πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών Ιδρυμάτων (Οδοντιατρικών Σχολών) της αλλοδαπής με αναγνώριση από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) σύμφωνα με το άρθρο 34 παράγραφος 8 του ν. 4485/2017.

Η επιλογή των υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων: (βλ. εδώ)

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πιστοποίηση άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Γ2 (C2). Αποδεικτικά στοιχεία άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας ορίζονται από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (Παράρτημα Ε του ΑΣΕΠ και Παράρτημα ΙΙ του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΜΣ), σύμφωνα με τα παρακάτω πιστοποιητικά, τα οποία θα πρέπει να έχουν ληφθεί πριν από την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας.

1.Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2/C2.
2. Certificate of Proficiency in English των Πανεπιστημίων Cambridge ή Michigan.
3. International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES)-The British Council-IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία 7.5 και άνω.
4. London Tests of English Level 5-Proficient Communication-EDEXCEL.
5. City and Guilds Level 3 Certificate in ESOL International (reading, writing and listening)-MASTERY- και City and Guilds Level 3 Certificate in ESOL International (spoken)-MASTERY (συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης) ή City and Guilds Certificate in International ESOL-MASTERY- και Guilds Certificate in International Spoken ESOL-MASTERY (συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης).
6. BULATS English Language Test, Βαθμολογία 90-100, του Πανεπιστημίου Cambridge.
7. ISE IV Integrated Skills in English Level 3 Certificate in ESOL International του Trinity College London.
8. OCNW Certificate in ESOL International at Level 3 (Common European Framework equivalent level C2).
9. ESB Level 3 Certificate in ESOL International All modes (Council of Europe Level C2).
10. Test of Interactive English, C2 Level.
11. Πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος από ΑΕΙ της αλλοδαπής (αγγλόφωνο), πτυχίο Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας ελληνικού πανεπιστημίου.

Επιπρόσθετα, δεκτά θα γίνονται και τα παρακάτω πιστοποιητικά:

α. Test of English for International Communication (TOEIC), βαθμολογία από 905 και άνω του Educational Testing Service/Chauncey, USA.
β. TOEFL score: 220 παλιό σύστημα εξέτασης, 80 νέο σύστημα εξέτασης.

Για αλλοδαπούς υποψηφίους απαιτούνται αποδεδειγμένα στοιχεία γνώσης και της ελληνικής γλώσσας τουλάχιστον επιπέδου Α1 με την υποβολή της αίτησης, και επιπέδου Β2 το αργότερο πριν την έναρξη κλινικής άσκησης στην Κατεύθυνση.

Οι συνεντεύξεις και οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία στην ιστοσελίδα του Τμήματος https://www.dent.auth.gr/?q=node/2549

Η ανάρτηση του πίνακα τελικής αξιολόγησης των υποψηφίων Μ.Φ. θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου.

Δικαιολογητικά υποψηφιότητας:

  • Αντίγραφο πτυχίου.
  • Για αλλοδαπούς υποψηφίους απαιτείται να έχουν λάβει αναγνώριση ισοτιμίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για τον Τίτλο Σπουδών τους.
  • Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
  • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (Παράρτημα Ι).
  • Αποδεικτικά στοιχεία οποιασδήποτε επαγγελματικής (κλινικής), εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή άλλης επιστημονικής δραστηριότητας. Η κλινική εμπειρία πρέπει να αποδεικνύεται: (α) από πιστοποιητικό άδειας λειτουργίας οδοντιατρείου και δελτία παροχής υπηρεσιών, ή (β) από πιστοποιητικό προϋπηρεσίας σε θέση οδοντιάτρου στις ένοπλες δυνάμεις ή σε άλλη υπηρεσία, ή (γ) από την εγγραφή του στο ΤΣΑΥ.
  • Αποδεικτικά στοιχεία άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Γ2 (C2) σύμφωνα με τα πιστοποιητικά που ορίζονται από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (Παράρτημα ΙI), τα οποία θα πρέπει να έχουν ληφθεί πριν από την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας.
  • Αποδεικτικά γνώσης άλλων ξένων γλωσσών. • Για αλλοδαπούς υποψηφίους απαιτούνται αποδεδειγμένα στοιχεία γνώσης και της ελληνικής γλώσσας τουλάχιστον επιπέδου Α1 με την υποβολή της αίτησης, και επιπέδου Β2 το αργότερο πριν την έναρξη κλινικής άσκησης στην Κατεύθυνση.
  • Τουλάχιστον 2 συστατικές επιστολές για υποψηφίους αποφοίτους άλλων Οδοντιατρικών Σχολών εκτός ΑΠΘ.
  • Οι αλλοδαποί υποψήφιοι καθώς και οι υπήκοοι χωρών εκτός Ε.Ε. συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία αξιολόγησης μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους και κατά την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας τους είναι απαραίτητο να κατέχουν: (α) πτυχίο Οδοντιατρικής (που είναι αναγνωρισμένο, ή έχει υποβληθεί αίτηση αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ), (β) πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου C2, (γ) τουλάχιστοv 2ετή κλινική οδοντιατρική εμπειρία και (δ) 3 συστατικές επιστολές στην Αγγλική, καθηγητών, σχετικών με το γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας, της Οδοντιατρικής Σχολής από την οποία αποφοίτησαν.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται με γραπτή ή προφορική εξέταση στην Περιοδοντολογία, η εξεταστέα ύλη είναι το σύγγραμα «Περιοδοντολογία». Α. Κωνσταντινίδη, Τόμος Α, Τόμος Β, Μέρος Α και Β. Απαραίτητη προϋπόθεση επιλογής στο πρόγραμμα είναι η επιτυχία στις εξετάσεις (50% του ποσοστού).

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί στο ΠΜΣ υποχρεούνται με δικά τους έξοδα να προμηθευτούν εξοπλισμό απαραίτητο για την κλινική και εργαστηριακή εκπαίδευσή τους και θα επιβαρυνθούν με το κόστος του παραβόλου ενίσχυσης της κλινικής τους άσκησης, όπως τροποποιήθηκε με απόφαση Συγκλήτου, σύμφωνα με το Άρθρο 5, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΜΣ. Σχετικές πληροφορίες από τη Γραμματεία του Τμήματος ή την ιστοσελίδα του Τμήματος https://www.dent.auth.gr/?q=node/2549

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10/07/2022

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα του Τμήματος εδώ

Πληροφορίες:

Όλγα Μπίκα
Τηλ.: 2310- 999477
Email: olgampika@dent.auth.gr

Η αίτηση και ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά σε μορφή pdf στο mail olgampika@dent.auth.gr και να αποσταλούν ταχυδρομικά με συστημένη αποστολή στη Γραμματεία του Τμήματος Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., στη διεύθυνση:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, ΤΚ. 541 24, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
με την ένδειξη «Για το Π.Μ.Σ Περιοδοντολογία/ Periodontology»

Συνημμένα: 

1. Αίτηση_ΠΜΣ Περιοδοντολογία_2022-23

2. Application form_ Postgraduate Program Periodontology_2022-23

3. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ_2022-23

4. CV 2022-23


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο