Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Υδατοκαλλιέργειες - Παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών (2019-2020)

Στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) 2019-20 του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα λειτουργήσει Δια ιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο: «Υδατοκαλλιέργειες - Παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών».

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (ΜΔΕ): «Υδατοκαλλιέργειες-Παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Υδατοκαλλιέργειες-παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών» έχει ως αντικείμενο την ειδίκευση επιστημόνων πτυχιούχων γεωτεχνικών επιστημών και άλλων εφαρμοσμένων επιστημών στον ευρύτερο τομέα των υδατοκαλλιεργειών (διαχείριση υδρόβιων οργανισμών και υδάτινου περιβάλλοντος, πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, βελτίωση τελικού προϊόντος).

Το Π.Μ.Σ. «Υδατοκαλλιέργειες - Παθολογικά προβλήματα εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών» διαρθρώνεται σε 2 έτη/ 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα, τα οποία περιλαμβάνουν μαθήματα και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι 2 έτη. Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) είναι 120 ECTS ανά κατεύθυνση. Τα μαθήματα γίνονται από Παρασκευή 16.00μμ μέχρι Κυριακή 16.00μμ ανά 15 ημέρες.

Κατηγορίες υποψηφίων που μπορούν να γίνουν δεκτοί για την παρακολούθηση του Δια ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι:

1. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ ημεδαπής των Τμημάτων: Γεωπονίας, Κτηνιατρικής, Βιολογίας, Βιολογικών εφαρμογών, Ζωικής παραγωγής, Δασολογίας, Χημείας, Περιβάλλοντος και άλλων Τμημάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου καθώς και ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού. Επίσης και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ (Ν2916/2001 άρθρο 5, παρ.12γ). της ημεδαπής και

2. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής που έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με το ν. 3328/2005 (Α' 80). 3. Μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 34, μπορούν να εγγραφούν ως υπεράριθμοι και μόνο ένας κατ΄ έτος ανά Π.Μ.Σ., που οργανώνεται σε Τμήματα του Ιδρύματος που υπηρετούν, το οποίο είναι συναφές με τον τίτλο σπουδών και το έργο που επιτελούν στο οικείο Ίδρυμα

Σημείωση: (και για τις δύο ειδικότητες) Οι πτυχιούχοι που δεν έχουν διδαχθεί σχετικά μαθήματα υδατοκαλλιεργειών, ιχθυολογίας και ιχθυοπαθολογίας υποχρεούνται σε κατατακτήρια δοκιμασία στα μαθήματα: Υδατοκαλλιέργειες, Ιχθυολογία και Οικολογία ή ιχθυοπαθολογία (εφ’ όσον επιθυμούν την μελλοντική τους ειδίκευση σε αυτό το αντικείμενο).

Αριθμός εισακτέων ανά έτος: Ο ανώτερος αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών ορίζεται ως Τριάντα (30) φοιτητές συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού 30% χωρίς τέλη φοίτησης (9 φοιτητές χ.τ.φ και 21 με τ.φ.) που κατανέμονται ως εξής :

Ειδίκευση υδατοκαλλιέργειες: μέχρι 20 άτομα και

Ειδίκευση Ιχθυοπαθολογία: μέχρι 10 άτομα..

 

Δίδακτρα: 800 ευρώ ανά φοιτητή ανά εξάμηνο δηλαδή 1600 ευρώ ανά έτος.

Δικαιολογητικά: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

1) Έντυπη αίτηση (αρχείο Word)

2) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

3) Επίσημο αντίγραφο Πτυχίου / Διπλώματος

4) Επικυρωμένο Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας (με ακριβή Μ. Ο.)

5) Επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν)

6) Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)

7) Επιπρόσθετα προσόντα (ειδικά σεμινάρια, μελέτες, μεταπτυχιακοί τίτλοι, πτυχία συμπληρωματικής εκπαίδευσης κ.λπ.)

8) Αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής γλώσσας για τους ημεδαπούς επιπέδου τουλάχιστον Β2 (όπως αυτή ορίζεται από τον ΑΣΕΠ) και της ελληνικής για τους αλλοδαπούς. Για όσους υποψήφιους δε διαθέτουν αποδεδειγμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, η Επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα διαπιστώσει την επάρκεια με γραπτή εξέταση

9) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι τα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων που έχουν κατατεθεί είναι γνήσια αντίτυπα από τα πρωτότυπα έγγραφα. Η Υ.Δ. πρέπει να φέρει το γνήσιο της υπογραφής του υποψηφίου από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή τα Κ.Ε.Π.

10) Αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης χειρισμού Η/Υ.

 

Η εισαγωγή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα γίνει με σειρά κατάταξης.

Η γλώσσα διδασκαλίας του Π.Μ.Σ είναι η Ελληνική ή η Αγγλική.

Η γλώσσα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας είναι η Ελληνική. Η αξιολόγηση των φοιτητών και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων με απόφαση της ΕΔΕ γίνεται από αρμόδια τριμελή Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης απαρτιζόμενη από μέλη ΔΕΠ που έχουν αναλάβει μεταπτυχιακό έργο. Η Επιτροπή καταρτίζει πλήρη κατάλογο με όλους τους υποψηφίους και ύστερα από τον σχετικό έλεγχο, απορρίπτει όσους δεν πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από το οικείο Τμήμα και καλεί σε συνέντευξη, όπου προβλέπεται, τους προκρινόμενους υποψηφίους που έχουν συγκεντρώσει τα προαπαιτούμενα

 

Γενικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, αίτηση, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Κτηνιατρικής:

http://www.vet.uth.gr/greek/postgraduate

http://tegeo.teiep.gr/department/

 

Πληροφορίες- παραλαβή δικαιολογητικών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Εργαστήριο Ιχθυολογίας & Ιχθυοπαθολογίας, Τρικάλων 224, Καρδίτσα Τ.Κ. 43100 Τηλ.: 24410 66000, 24410 66016 Fax : +30 24410 66041 e-mail: marinab@vet.uth.gr Υπόψη: κ. Μαρίνας Μπουντόλου

 

Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15-11-2019

 

H Διευθύντρια του Π.Μ.Σ.

 

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

 

Καθηγήτρια


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο