Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Erasmus- Mundus International Master in Service Engineering

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστήμιο Tilburg
Πανεπιστήμιο Stuttgart
 
Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Erasmus- Mundus International Master in Service Engineering
 
Λειτουργεί από το 2010, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος υποτροφιών για διαπανεπιστημιακές σπουδές Erasmus Mundus και απευθύνεται κυρίως σε απόφοιτους πληροφορικής από όλο τον κόσμο προκειμένου να λάβουν εξειδίκευση στη Μηχανική Υπηρεσιών (Service Engineering). Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια Tilburg (Ολανδία) και Stuttgart (Γερμανία).
 
Το πρόγραμμα σπουδών IMSE συμπληρώνεται από το Προχωρημένο Θερινό Σχολείο Πληροφορικής Υπηρεσιών (Advanced School on Service Oriented Computing) που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κρήτη (http://www.summersoc.eu ).
Στο θερινό σχολείο συναντώνται διακεκριμένοι ομιλητές από τα πανεπιστήμια και τη βιομηχανία, με μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέα στελέχη επιχειρήσεων. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του IMSE, έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους επιστημονικούς τους ορίζοντες και συγχρόνως να φτιάξουν τα πρώτα δίκτυα επαφών και γνωριμιών, που θα τους βοηθήσουν στο ξεκίνημα της καριέρας τους.  
Οι φοιτητές που μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει το IMSE ανέρχονται σε 54 και κατάγονται από 29 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Ποσοστό 51% προέρχεται από ασιατικές χώρες, 30% από την Ευρώπη, 15% από τη Νότια Αμερική και 4% από την Αφρική, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον Mundus («Παγκόσμιο»)  χαρακτήρα του προγράμματος. 
 
Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (έναρξη Αύγουστος 2014)  
  • 15 /01/2014: για υποψήφιους με αίτηση υποτροφίας Erasmus Mundus 
  • 01/04/2014: για υποψηφίους τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) χωρίς αίτηση υποτροφίας
  • 01/06/2014: για υποψήφιους από χώρες της Ε.Ε. χωρίς αίτηση υποτροφίας
Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα του Προγράμματος: http://www.erasmusmundus-imse.eu
Περισσότερες Πληροφορίες
Γ. Σπινθάκης
τηλ. 2810 393524

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο