Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ιατρική Zώων Συντροφιάς (2023-2024)

Το Τμήμα Κτηνιατρικής στη Συνέλευση με αριθμό 755/16-5-2023 προκηρύσσει θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ιατρική Ζώων Συντροφιάς».

  • Για την Ειδίκευση της Χειρουργικής των Ζώων Συντροφιάς θα επιλεγούν έξι (6) μεταπτυχιακοί φοιτητές.
  • Για την Ειδίκευση της Παθολογίας των Ζώων Συντροφιάς θα επιλεγούν τέσσερις (4) μεταπτυχιακοί φοιτητές.
  • Για την Ειδίκευση της Αναισθησιολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ζώων Συντροφιάς θα επιλεγούν τέσσερις (4) μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.):
1. Αποσκοπεί στην προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη της έρευνας στην Κτηνιατρική και ειδικότερα στην Ιατρική των ζώων συντροφιάς. Καλείται να καλύψει ανάγκες σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους ζώων συντροφιάς, με ειδικές γνώσεις στα αντικείμενα της Χειρουργικής και της Παθολογίας.
2. Θα είναι υψηλής ποιότητας και διεθνούς επιπέδου, ικανού να προσελκύσει ένα μεγάλο μέρος του επιστημονικού δυναμικού, που αναγκάζεται να καταφεύγει στο εξωτερικό για αντίστοιχες σπουδές.
3. Φιλοδοξεί, να καταστεί πόλος έλξης επιστημόνων από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, για πραγματοποίηση Μεταπτυχιακών Σπουδών και σύγχρονης ερευνητικής δραστηριότητας στο αντικείμενο της Ιατρικής ζώων συντροφιάς.
4. Θα διασφαλίζει, επιπλέον, τις προϋποθέσεις ώστε οι απόφοιτοί του να μπορούν να εργαστούν σε ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές ζώων συντροφιάς, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Ακόμη, θα μπορούν να στελεχώσουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ειδικές υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς που απαιτούν για τη λειτουργία τους ή την ανάπτυξή τους σύγχρονες γνώσεις του αντικειμένου. Επίσης, θα μπορούν να διδάσκουν σε κύκλους μαθημάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμορφωτικών σεμιναρίων με στόχο την επιμόρφωση ή την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με εξειδικευμένες γνώσεις Ιατρικής ζώων συντροφιάς. Το Π.Μ.Σ. διαρκεί τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα μαθημάτων, εργαστηριακής και κλινικής άσκησης, ενώ στο τρίτο και τέταρτο εξάμηνο εκπονείται η διπλωματική εργασία. Το Π.Μ.Σ. θεωρείται εντατικό και σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (European Credit Transfer System-ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) ανέρχονται σε εκατό πενήντα (150), οι οποίες κατανέμονται σε εβδομήντα πέντε (75) ECTS ανά έτος σπουδών.

Το Πρόγραμμα απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: Ιατρική Ζώων Συντροφιάς στις εξής Ειδικεύσεις:
- Χειρουργική Ζώων Συντροφιάς
- Παθολογία Ζώων Συντροφιάς
- Αναισθησιολογία-Εντατική Θεραπεία Ζώων Συντροφιάς

H γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική καθώς και η γλώσσα εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος είναι δυνατή η συγγραφή της και στην αγγλική γλώσσα όταν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι πτυχιούχοι/διπλωματούχοι των Τμημάτων Κτηνιατρικής, Πανεπιστημίων της ημεδαπής.

Επίσης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι πτυχιούχοι Τμημάτων Κτηνιατρικής αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με την προϋπόθεση αναγνώρισης του τίτλου σπουδών πρώτου κύκλου από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) σύμφωνα με το ν. 3328/2005 (Α ́80).

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί/κες φοιτητές/τριες θα πρέπει να υποβάλουν εμπρόθεσμα τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Α) Αίτηση σε έντυπο που υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Τμήματος ή χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος
Β) Δύο συστατικές επιστολές (σφραγισμένες σε φάκελο)
Γ) Τα ακόλουθα δικαιολογητικά, σε ηλεκτρονική μορφή (cd ή usb):
α) Αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου,
β) Βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα αποδεικτικά των αναφερομένων σ' αυτό προσόντων και από οποιοδήποτε πρόσθετο τεκμηριωμένο στοιχείο επιστημονικού-ερευνητικού και επαγγελματικού χαρακτήρα κρίνεται ικανό να ενισχύσει την υποψηφιότητα,
γ) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας,
δ) Πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την επαρκή γνώση μίας ευρωπαϊκής ξένης γλώσσας. Για τους αλλοδαπούς υποψήφιους απαιτείται, επιπλέον, η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας.

H προφορική συνέντευξη γίνεται σε θέματα ευρύτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος και αποβλέπει: α) στη διαπίστωση της γενικής κατάρτισης του υποψηφίου και της εικόνας που σκιαγραφούν οι συστατικές επιστολές, β) στην αξιολόγηση άλλων χαρακτηριστικών του υποψηφίου και γ) στη διαμόρφωση (ανάλογα με τις προηγηθείσες σπουδές) μιας εικόνας των ειδικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων του υποψηφίου, στην περίπτωση που θα γίνει δεκτός. Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται από Τριμελή Εξεταστική Επιτροπή που στηρίζεται στα ανωτέρω κριτήρια.

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 17 με 27 Ιουλίου 2023 από την επιτροπή επιλογής, η οποία θα εισηγηθεί στη Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ. και εκείνη με τη σειρά της στη Συνέλευση του Τμήματος τον πίνακα επιτυχόντων και επιλαχόντων. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν εγκαίρως από τη Γραμματεία του Τμήματος για την ακριβή ημέρα, ώρα και το τρόπο της συνέντευξης.

Η τελική επιλογή μεταξύ των επιτυχόντων θα ανακοινωθεί μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος.

Η εγγραφή των Μ.Φ που θα επιλεγούν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο 2023 και θα ισχύει αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου. Εφόσον κάποιος ή κάποιοι από τους επιλεγέντες υποψηφίους αρνηθούν την εγγραφή τους στο Π.Μ.Σ, οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες, με ευθύνη της Συντονιστικής Επιτροπής του Π.Μ.Σ. και επικύρωση από τη Συνέλευση του Τμήματος.

Η Παρουσία των επιλεγμένων φοιτητών θα είναι υποχρεωτική από τις 28 Αυγούστου 2023.

Η αίτηση μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν:

  • Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Γραμματεία Τμήματος Κτηνιατρικής, Τ.Κ. 54124, Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη: «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για το ΠΜΣ με τίτλο: «Ιατρική Ζώων Συντροφιάς».
  • Δια ζώσης κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Γραμματεία του Τμήματος θα πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ.: 2310 99.98.57), για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Κάθε υποψήφιος οφείλει να υποβάλει εμπρόθεσμα την αίτηση και τα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος, από 26 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2023.

Υπό ειδικές συνθήκες είναι δυνατό μία ή ακόμη και όλες οι Ειδικεύσεις του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών να μην λειτουργήσουν. Για υποστήριξη κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αίτησης, τα άτομα που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία του Τμήματος, στο τηλ: 2310 99 9857 ή στο email: polykarp@vet.auth.gr .

Προκήρυξη

ΑΙΤΗΣΗ ΜΠΣ Χειρουργική Ζώων Συντροφιάς

ΑΙΤΗΣΗ ΜΠΣ Παθολογία Ζώων Συντροφιάς

ΑΙΤΗΣΗ ΜΠΣ Αναισθησιολογία-Εντατική Θεραπεία Ζώων Συντροφιάς


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο