Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Παιδαγωγική Επιστήμη: Ειδική Αγωγή, Παιδαγωγική του Σχολείου, Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση (2023-2024)

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Παιδαγωγική Επιστήμη: Ειδική Αγωγή, Παιδαγωγική του Σχολείου, Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση» του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 είκοσι δύο (22) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών του πρώτου κύκλου σπουδών, ως εξής: είκοσι (20) θέσεις για την ειδίκευση «Παιδαγωγική του Σχολείου» και δύο (2) θέσεις για την ειδίκευση «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση».

Υποψηφιότητα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν:

1) πτυχιούχοι πανεπιστημιακών Τμημάτων εκπαίδευσης εκπαιδευτικών: α) Τμημάτων Φιλοσοφίας

και Παιδαγωγικής και των ομοειδών Τμημάτων όλων των Σχολών των Πανεπιστημίων (Φιλοσοφίας,

Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών), β) των ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών, γ) των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής

Εκπαίδευσης και των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, δ) προσανατολισμένοι / προσανατολισμένες στην εκπαίδευση, πτυχιούχοι των Τμημάτων Βιολογίας, Θεολογίας, Μαθηματικών, Μουσικών Σπουδών, Νομικής, Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής, Φυσικής, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Χημείας, ε) πτυχιούχοι των παραπάνω Τμημάτων της αλλοδαπής, εφόσον προσκομίσουν επισήμως αναγνωρισμένους από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ως ισότιμους ή αντίστοιχους τίτλους σπουδών

2) πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων και Σχολών Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), οι οποίοι/οποίες διαθέτουν διετή, τουλάχιστον, αποδεδειγμένη εκπαιδευτική ή επαγγελματική εμπειρία σχετική με την ειδίκευση που επιλέγουν (αντιστοίχως διετή τουλάχιστον εμπειρία είτε ως ειδικοί/ειδικές παιδαγωγοί, είτε ως εκπαιδευτικοί σε σχολείο είτε ως εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες ενηλίκων).

Στις περιπτώσεις (1β, 1δ και 2) οι υποψήφιοι/υποψήφιες, εάν δεν έχουν πιστοποιημένη παιδαγωγική επάρκεια, υποχρεούνται, με πρόταση της Σ.Ε. και απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, να φοιτήσουν σε συγκεκριμένα, κατά περίπτωση, μαθήματα του πρώτου κύκλου Παιδαγωγικών Σπουδών. Η συνέχιση δε των μεταπτυχιακών σπουδών των υποψηφίων αυτών τελεί υπό την παραπάνω αίρεση 3) Στο ΠΜΣ, επιπλέον του αριθμού εισακτέων, γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι ένας/μία (1) και μόνον ένας/μία κατ΄ έτος από τα μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 34, και επιτελεί στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής έργο συναφές με την ειδίκευση που επιλέγει. Εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες πτυχιούχων, υποψηφιότητα για το ΠΜΣ μπορούν να θέσουν και τελειόφοιτοι φοιτητές/τελειόφοιτες φοιτήτριες των Τμημάτων: i) Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, ii) Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, iii) ομοειδών Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών και iv) Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν καταθέσει αναλυτική βαθμολογία ή σχετική βεβαίωση από τη Γραμματεία του Τμήματός τους στην οποία θα επιβεβαιώνεται ο βαθμός πτυχίου ή θα έχουν λάβει το πτυχίο τους πριν από την έγκριση του τελικού πίνακα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στο ΠΜΣ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

I. το Πτυχίο ή Δίπλωμά τους, Αναλυτική Βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα, που είναι σχετικά με το ΠΜΣ,

II. η επίδοση στη διπλωματική εργασία του πρώτου κύκλου σπουδών, εφόσον υπάρχει,

III. πιθανές δημοσιεύσεις και συγγραφική δραστηριότητα,

IV. πιθανή βεβαιωμένη σχετική ερευνητική εμπειρία,

V. βεβαιωμένη διετή, τουλάχιστον, αποδεδειγμένη εκπαιδευτική ή επαγγελματική εμπειρία σχετική με την ειδίκευση που επιλέγουν, όταν απαιτείται (βλ. περίπτωση 2 του Άρθρου 4)

VI. μία (1) συστατική επιστολή, στην περίπτωση που δεν είναι απόφοιτοι/απόφοιτες του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής.

VII. η γνώση, εκτός της ελληνικής, και μιας ξένης γλώσσας, της αγγλικής ή της γερμανικής ή της γαλλικής, η οποία, όταν δεν είναι βεβαιωμένα η μητρική τους, αποδεικνύεται από με τους εξής τρόπους: α) Κρατικό Πιστοποιητικό του ν. 2740/1999 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του Ν. 3149/2003, β) Με πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής, γ) Με Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, δ) Με Απολυτήριο τίτλο ισότιμο των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχουν αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι ετών στην αλλοδαπή.

Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας δεν αποδεικνύει τη γνώση ξένης γλώσσας (Π.Δ. 347/2003). Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

Γραμματεία Τομέα Παιδαγωγικής, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Φιλοσοφική Σχολή Α.Π.Θ., Τ.Κ. 54 124 Θεσσαλονίκη (σφραγίδα ταχυδρομείου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023) από τις 31.05.2023 έως τις 10.09.2023.

Για να γίνει κανείς δεκτός/δεκτή στο Π.Μ.Σ. θα πρέπει να έχει επιτύχει σε γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις σε δύο (2) βασικά γνωστικά αντικείμενα: α) τη Μεθοδολογία Παιδαγωγικής Έρευνας και β) το αντικείμενο του γνωστικού πεδίου των Επιστημών της Αγωγής που επέλεξε σύμφωνα με τη δήλωσή του/της.

Για τους υποψήφιους/υποψήφιες που επέτυχαν στις γραπτές εξετάσεις ακολουθεί συνέντευξη. Η μοριοδότηση γίνεται όπως ορίζεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΜΣ.

Οι γραπτές εξετάσεις θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί εγκαίρως στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Το έντυπο της αίτησης, οι θεματικές ενότητες των εισαγωγικών εξετάσεων, ο Κανονισμός Λειτουργίας και όλα τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. Παιδαγωγική Επιστήμη: Ειδική Αγωγή, Παιδαγωγική του Σχολείου, Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 997358.

Προκήρυξη


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο