Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Τίτλος Προγράμματος
MSc in Blockchain and Digital Currency (Αλυσίδα Συστοιχιών και Ψηφιακό Νόμισμα) (Εξ αποστάσεως)
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Μέθοδος Φοίτησης: Εξ Αποστάσεως (Πλήρης και Μερική Φοίτηση)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική

To Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Blockchain and Digital Currency» στοχεύει στο να παρέχει τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου οι απόφοιτοι του να επιτύχουν στον επαγγελματικό στίβο και ιδιαίτερα στο χώρο του ψηφιακού νομίσματος και της τεχνολογίας Blockchain ή να συνεχίσουν τις ακαδημαικές σπουδές τους. Εκ των πραγμάτω, ο χώρος του Blockchain επηρεάζει και επηρεάζεται από πληθώρα παραγόντων / αντικειμένων. Αναπόφευχτα λοιπόν, το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών πάρεχει ένα διεπιστημονικό σύνολο μαθημάτων που καλύπτει τομείς όπως η πληροφορική, η διοικητική επιστημή, τα χρηματοοικονομικά και άλλα, έτσι ώστε οι απόφοιτοι του να μπορούν να παρέχουν ολιστική ανάλυση των κρυπτονομισμάτων και των εφαρμογών του Blockchain.

Οι φοιτητές λαμβάνουν μέρος σε ένα εμπλουτισμένο και δια-δραστικό πρόγραμμα σπουδών το οποίο καλύπτει σημαντικούς τομείς της τεχνολογίας Blockchain, όπως το Blockchain και το ψηφιακό νόμισμα, αρχιτεκτονικές και συστήματα Blockchain, Blockchain και επιχειρηματικότητα, αναδυόμενα θέματα στο Blockchain και το ψηφιακό χρήμα, προγραμματισμός ψηφιακών νομισμάτων, προγραμματισμός έξυπνων συμβολαίων, προγραμματισμός Blockchain ελεγχόμενης πρόσβασης, κρυπτογραφία και ασφάλεια, αναδυόμενα θέματα Fintech, νομοθεσία και κανονιστικό πλάσιο στο Blockchain, προηγμένα θέματα νομοθεσίας σε Blockchain, αρχές του χρήματος, τραπεζικής και χρηματοοικονομικών, ανοικτά και αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά συστήματα, Token Economics και άλλα.

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να ενδυναμώσουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό και να γίνουν υψηλής εξειδίκευσης προγραμματιστές σε blockchain και ψηφιακά νομίσματα είτε να ειδικευτούν στις οικονομικές/διοικητικές πτυχές ώστε να γίνουν σύμβουλοι, επιχειρηματίες ή επαγγελματίες που εστιάζουν στις χρηματοοικονομικές πτυχές της εν λόγω τεχνολογίας. Με την ολοκλήρωση, οι φοιτητές του Τμήματος μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο ή σε άλλους τομείς σπουδών.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Το πρόγραμμα δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν βαθύτερες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα του Blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων. Αυτός είναι ένας σχετικά καινούργιος τομέας έρευνας, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει αρκετές ευκαιρίες απασχόλησης στους αποφοίτους, σε διάφορες και διεπιστημονικές θέσεις εργασίας όπως τη διοίκηση, τη πληροφορική και τα χρηματοοικονομικά.

Το πρόγραμμα καλύπτει το θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να επιτρέπεται στους φοιτητές να επιλέγουν μαθήματα επιλογής τα οποία θα ικανοποιούν τους μελλοντικούς τους στόχους και σταδιοδρομία. Ανεξάρτητα από τη ροή που επιλέγει κάποιος, το ακαδημαϊκό προσωπικό προσπαθεί να εμπνέει τους φοιτητές και να βελτιστοποιεί τη μαθησιακή εμπειρία.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρεται και διά ζώσης.


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο