Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Τμήμα
Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, Ινστιτούτο Πειραματικής Αρχιτεκτονικής Hochbau στην Αυστρία
Τίτλος Προγράμματος
MSc in Computational Design and Digital Fabrication (Υπολογιστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακή Κατασκευή) (Εξ αποστάσεως)
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Μέθοδος Φοίτησης: Εξ Αποστάσεως (Πλήρης και Μερική Φοίτηση)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον Υπολογιστικό Σχεδιασμό και την Ψηφιακή Κατασκευή προσφέρεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, Ινστιτούτο Πειραματικής Αρχιτεκτονικής Hochbau στην Αυστρία. Το πρόγραμμα διερευνά την εφαρμογή των υπολογιστικών εργαλείων στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, σε μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της σχέσης σχεδιαστικής πρόθεσης και κατασκευαστικού αποτελέσματος.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ικανότητες στον υπολογιστικό σχεδιασμό και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε σύγχρονες μεθόδους ψηφιακής κατασκευής, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την αναλυτική και δημιουργική τους σκέψη. Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας σε ερευνητικό επίπεδο μέσω της σύνδεσης με το Ρομποτικό Εργαστήρι (REXLAB) του Ινστιτούτου Πειραματικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν έτσι την δυνατότητα να γίνουν μέλη της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας υπολογιστικού σχεδιασμού και ψηφιακής κατασκευής, ενός ραγδαία αναπτυσσόμενου κλάδου, σημαντικού για την παραγωγή αρχιτεκτονικού χώρου.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες αναμένεται να:

 1. Αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες στον υπολογιστικό σχεδιασμό και την ψηφιακή κατασκευή με εφαρμογές στο σχεδιασμό κτιρίων και στην αρχιτεκτονική.
 2. Αναπτύξουν κριτική γνώση σε συγκεκριμένες μεθοδολογίες σχεδιασμού και ισχύουσες πρακτικές, καθώς και νέες τεχνολογίες στον τομέα του υπολογιστικού σχεδιασμού και της ψηφιακής κατασκευής.
 3. Αντιλαμβάνονται και να αναγνωρίζουν τις επιδράσεις αυτών των μεθοδολογιών και πρακτικών στην παραγωγή Αρχιτεκτονικής.
 4. Εφαρμόζουν ερευνητικές μεθόδους για να δημιουργούν και να ερμηνεύουν τη γνώση γύρω απ’ το αντικείμενο τους.
 5. Επιδεικνύουν αυθεντικότητα στην εφαρμογή της ανάλυσης και της έρευνας στον τομέα του υπολογιστικού σχεδιασμού και ψηφιακής κατασκευής.
 6. Αξιολογούν εφαρμοσμένες μεθοδολογίες και να αναπτύσσουν κριτικές για αυτές, με βάση τα τιθέμενα ερωτήματα και αποτελέσματα.
 7. Αναγνωρίζουν προβλήματα που ανακύπτουν μεταξύ σχεδιαστικής και κατασκευαστικής διαδικασίας και να παρέχουν λύσεις βασισμένες σε ανατροφοδοτούμενες μεθόδους ανάλυσης ψηφιακών και υλικών εφαρμογών.
 8. Επιδεικνύουν υψηλού επιπέδου περιζήτητες δεξιότητες στην υπολογιστική έρευνα, συμπεριλαμβανομένου δεξιότητες σε λογισμικά προγράμματα, τρισδιάστατο σχεδιασμό και προγραμματισμό.
 9. Επιδεικνύουν υψηλού επιπέδου δεξιότητες για την προώθηση κατασκευαστικής έρευνας και έρευνας υλικών, συμπεριλαμβανομένου της κατανόησης των υλικών ιδιοτήτων και της πρωτοτυποποίησης.
 10. Χρησιμοποιούν τεχνικές ψηφιακής κατασκευής και πρωτοτυποποίησης ως μέσω για καλύτερη σχεδιαστική επικοινωνία και σαν σχεδιαστική πλατφόρμα δοκιμών για τη βελτιστοποίηση σχεδιαστικών μεθόδων και παραγόμενων αποτελεσμάτων.
 11. Αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους που αφορούν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με σκοπό την βελτίωση του ή/και την εισαγωγή σε αυτόν νέων διαδικασιών για να παράσχουν σχεδιαστικές λύσεις που αποτελούν αποτέλεσμα αυτοματοποιημένων υπολογιστικών μεθόδων.
 12. Αναπτύξουν την ικανότητα να ανταπεξέλθουν σε πολύπλοκα προβλήματα μέσω ενός δημιουργικού συστήματος επίλυσης, είτε ατομικά είτε ως μέλος ομάδας.
 13. Αποκτήσουν την δυνατότητα να επικοινωνούν ευκρινώς τα ερευνητικά και σχεδιαστικά ευρήματα σε ειδικά και μη-ειδικά ακροατήρια.


Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρεται και διά ζώσης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο