Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Τμήμα
Σχεδιασμού και Πολυμέσων
Τίτλος Προγράμματος
Digital Art and Design - Ψηφιακή Τέχνη και Σχεδιασμός
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Κατευθύνσεις

1. Graphic Design
2. Interactive Multimedia Design

Πρόσθετες Πληροφορίες

Δια ζώσης πρόγραμμα (με φυσική παρουσία στην Κύπρο/φοίτηση στην Κύπρο)- Για τα online προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πατήστε εδώ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις με βασικό πυλώνα το design: τη γραφιστική και τα πολυμέσα. Τα μαθήματα κάθε κατεύθυνσης είναι υψηλού επιπέδου και ακολουθούν μία σειρά κοινών υποχρεωτικών μαθημάτων που εισάγουν τον μεταπτυχιακό φοιτητή στις απαιτήσεις του προγράμματος, παρέχοντάς του τα εφόδια για το επόμενο στάδιο. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παράδοση της πτυχιακής εργασίας, πρακτικού ή θεωρητικού περιεχομένου. Παρέχεται η εναλλακτική παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής αντί της πτυχιακής εργασίας. Η πρωτοποριακή δομή του προγράμματος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθημάτων που το συγκροτούν, διασφαλίζουν τη συνοχή και το υψηλό επίπεδο σπουδών. Υποστηρίζεται από το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων που απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς με διδακτορικούς τίτλους από γνωστά πανεπιστήμια, σημαντικό ερευνητικό έργο και πολυετή διδακτική εμπειρία καθώς και από αναγνωρισμένους εικαστικούς με πολυσήμαντη δημιουργική και εκπαιδευτική προσφορά.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προσφέροντας υπηρεσίες ψηφιακών σχεδιαστικών εφαρμογών στους παρακάτω τομείς: Tεχνολογίες επικοινωνίας, web design, social media, παραγωγή διαδραστικών μέσων, ψηφιακή φωτογραφία και οπτικοποίηση, ηλεκτρονική έκδοση, σχεδιασμός παιχνιδιών, διαφήμιση και εταιρίες πληροφορικής, ψηφιακό design, animation κ.ά. Στο χώρο της εκπαίδευσης μπορούν να εργαστούν ως εκπαιδευτές σε εταιρίες IT, καθώς και σε εκείνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της βιομηχανίας του design, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα πανεπιστήμια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Τέλος, οι φοιτητές μας προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε επαγγελματικά projects ή σε ερευνητικά προγράμματα που αναλαμβάνουν μη-κερδοσκοπικά ιδρύματα, όπως μουσεία και αίθουσες τέχνης, στα πεδία των ψηφιακών τεχνών και του design.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο (PhD) ή να ακολουθήσουν διδακτορικά προγράμματα πρακτικού περιεχομένου (practice based doctorate degree) στους χώρους των ψηφιακών τεχνών και του σχεδιασμού.

Γλώσσα 

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο