Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Τμήμα
Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης
Τίτλος Προγράμματος
Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς
Δίδακτρα
3600 ευρώ
Κατευθύνσεις

1. Χρηματοοικονομική Μηχανική (Financial Engineering)
2. Μηχανική της Διοίκησης (Management Engineering)
3. Διοίκηση και Οικονομία Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το ΠΜΣ-Ο.ΔΙ.Μ. στοχεύει να προσδώσει στους αποφοίτους του ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως η ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης πολύπλοκων προβλημάτων που συνδυάζουν διαφορετικούς τομείς της τεχνολογίας, πληροφορικής, διοίκησης και οικονομίας. Οι απόφοιτοί μας αποκτούν δεξιότητες στην βελτιστοποίηση συστημάτων παραγωγής και υπηρεσιών, σε θέματα ορθής διαχείρισης χρόνου, κόστους και πόρων, στη διαχείριση της καινοτομίας και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων, στη βελτίωση των επιδόσεων και την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Υψηλού επιπέδου πολύπλευρη εκπαίδευση στελεχών ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της νέας οικονομίας με σύγχρονες ειδικότητες στη διοίκηση και οικονομική για μηχανικούς με ισχυρό αναλυτικό υπόβαθρο.
  • Εξοικείωση με θέματα σύγχρονης τεχνολογίας και οικονομίας  και με τα μεθοδολογικά εργαλεία διαχείρισης και αξιοποίησης της διαθέσιμης  τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στη χρηματοοικονομική, στη διοίκηση λειτουργιών, στη λήψη αποφάσεων και στρατηγικών επενδύσεων.
  • Καλλιέργεια αναλυτικών και συνθετικών δεξιοτήτων στη στρατηγική και οργάνωση επιχειρήσεων, στη λήψη αποφάσεων, στη διαχείριση  χρηματοοικονομικών προϊόντων.
  • Γνωριμία τεχνικών ειδικοτήτων με τις αρχές της δημόσιας διοίκησης, των δημόσιων οικονομικών, και εμβάθυνση σε θέματα αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, σε ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων και υλοποίησης δημοσίων έργων, κ.ά..

To 94% των αποφοίτων του ΠΜΣ είναι σήμερα εργαζόμενοι, στελεχώνοντας σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς. Δείτε αναλυτικά τις προοπτικές απασχόλησης πατώντας εδώ.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη Χίο.

Τρόπος διδασκαλίας: Το ΠΜΣ υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης (50% εξ αποστάσεως εκπαίδευση άρθρο παρ. 3 του άρθρου 30 του Ν. 4485/17, όπως αυτό τροποποιήθηκε στο εδάφιο α. του άρθρου 17 του Ν. 4559/2018) με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) ολιγοήμερο κύκλο εντατικών διαλέξεων που πραγματοποιείται στην έδρα του Τμήματος στην αρχή κάθε διδακτικής περιόδου (Νοέμβριο και Μάρτιο), β) ηλεκτρονικές διαδικασίες σύγχρονης μάθησης, με αξιοποίηση σχετικής πλατφόρμας, που υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια όλων των εβδομάδων σπουδών των διδακτικών περιόδων και γ) πενθήμερη εξεταστική περίοδο που θα διεξάγεται επίσης στην έδρα του Τμήματος, στο τέλος κάθε διδακτικής περιόδου. 

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο