Η δομή του Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία βασίζεται σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας περιλαμβάνει τα μαθήματα που αφορούν στην ερευνητική μεθοδολογία, τη στατιστική και τις διαγνωστικές μεθόδους. Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει τα μαθήματα που αφορούν στις μη φυσιολογικές συμπεριφορές και τις διαγνώσεις που σχετίζονται με όλα τα εξελικτικά στάδια της ανθρώπινης ύπαρξης (βρεφική ηλικία μέχρι και υπερήλικες). Ο τρίτος άξονας περιλαμβάνει τα μαθήματα που σχετίζονται άμεσα με τη συμβουλευτική διαδικασία, όπως η δεοντολογία, η συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού, η συμβουλευτική στο σχολικό πλαίσιο, η συμβουλευτική σε θέματα υγείας, καθώς και η συμβουλευτική με ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται περαιτέρω με ένα μάθημα στην πολυπολιτισμική συμβουλευτική. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην κριτική αξιολόγηση και την εφαρμογή των διαφόρων θεωρητικών προσεγγίσεων (μοντέλων), καθώς και στη σχέση τους με τη συμβουλευτική διαδικασία.

Το μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία αποτελείται από ακαδημαϊκά μαθήματα, εκπαίδευση (πρακτική άσκηση) και έρευνα (διατριβή). Τα τρία έτη περιλαμβάνουν 14 ακαδημαϊκά μαθήματα, τέσσερις φάσεις προετοιμασίας και συμπλήρωσης της διατριβής και δύο μαθήματα πρακτικής, όπου οι φοιτητές θα πρέπει να συμπληρώσουν τουλάχιστον 1000 ώρες εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης. Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος είναι η Ελληνική. Απαιτείται επίσης επαρκής γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Πρακτική Άσκηση

Οι φοιτητές αναμένεται να ολοκληρώσουν ένα σύνολο τουλάχιστο 1000 ωρών σε διάφορα πλαίσια πρακτικής άσκησης κατά το τρίτο έτος των σπουδών τους. Αυτά τα πλαίσια περιλαμβάνουν διάφορους τομείς (χωρίς να περιορίζονται μόνο σε αυτούς), όπως το συμβουλευτικό κέντρο του πανεπιστημίου, μη-ψυχιατρικά νοσοκομεία, σχολεία, κέντρα απεξάρτησης και κοινοτικά συμβουλευτικά κέντρα. Η εποπτεία των 1000 ωρών θα γίνεται από αδειούχους επαγγελματίες στον τομέα αυτό, με πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας και εποπτείας.

Σας άρεσε το eduguide; κάντε μας

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr
eduguide App

Σχολιάστε...

blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα