Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
Τμήμα
Πολιτικής Μηχανικής
Τίτλος Προγράμματος
Μεταπτυχιακό στην Ανθεκτικότητα των Κατασκευών σε Ακραίες Συνθήκες Φόρτισης
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Δια ζώσης πρόγραμμα - Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία των φοιτητών στην Πάφο.

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ανθεκτικότητα Κατασκευών σε Ακραίες Συνθήκες Φόρτισης, θα είναι το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που εστιάζει ειδικά στις «Ακραίες Συνθήκες Φόρτισης σε Κατασκευές» στην Κύπρο, σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πιθανότατα σε όλη την Ευρώπη. Η συγκεκριμένη θεματολογία, συνήθως δεν διδάσκεται σε συνήθη μαθήματα πολιτικής/δομoστατικής μηχανικής, που, σε γενικές γραμμές, επικεντρώνονται στις «κλασσικές» συνθήκες φόρτισης. Δυστυχώς, το πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι τέτοιες «ακραίες» συνθήκες φόρτισης, λόγω περιβαλλοντικών ή/και ανθρώπινων αιτίων, δεν μπορεί να αγνοηθούν κατά τη διαδικασία σχεδιασμού ενός κτιρίου, ιδίως στο στρατηγικό σχεδιασμό κατασκευών και υποδομών που θα πρέπει να παραμένουν λειτουργικές κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Το Μεταπτυχιακό στην Ανθεκτικότητα των Κατασκευών σε Ακραίες Συνθήκες Φόρτισης έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις στους φοιτητές σχετικά με την ανθεκτικότητα κατασκευών για τέτοιες ακραίες συνθήκες φόρτισης, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα σενάρια, καθώς και διαφορετικά είδη κτιρίων (κατοικίες, γραφεία, εμπορικά κτήρια και υποδομές). Οι φοιτητές διδάσκοντας πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες ακραίες συνθήκες φόρτισης, καθώς και ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές αλληλεπιδράσεις τους κατά τη διάρκεια ενός καταστροφικού γεγονότος (πυρκαγιά μετά από έκρηξη, πυρκαγιά μετά από σεισμό, έκρηξη μετά από σεισμό κλπ.). Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει σύγχρονες γνώσεις σε μια σειρά από διαφορετικές περιοχές και καλύπτει πολλαπλά θέματα όπως η δομική ανθεκτικότητα και η διαχείριση κινδύνων σε έργα μηχανικού. Αυτό θα επιτευχθεί με ειδικές διαλέξεις από επαγγελματίες μηχανικούς, καθώς και τους μηχανικούς της πολιτικής προστασίας ή/και την πυροσβεστική υπηρεσία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα συγκεκριμένα ζητήματα καθώς και μελέτες συγκεκριμένων περιπτώσεων. Οι διδάσκοντες καθηγητές, είναι παγκοσμίου φήμης εξειδικευμένοι στους συγκεκριμένους τομείς.

 

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Το Μεταπτυχιακό στην Ανθεκτικότητα των Κατασκευών σε Ακραίες Συνθήκες Φόρτισης προσφέρεται στην ελληνική/ αγγλική γλώσσα. Η προτεινόμενη βιβλιογραφία είναι στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο