Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
Τμήμα
Οικονομικών και Διοίκησης
Τίτλος Προγράμματος
Mεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) (Εξ αποστάσεως)
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Εξ αποστάσεως πρόγραμμα - Τα μαθήματα πραγματοποιούνται online.

Το Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Business Administration, MBA) είναι ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μελέτη των χρηματοοικονομικών, του μάνατζμεντ, του μάρκετινγκ και άλλων συναφών επιστημονικών κλάδων. Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με τρόπο που να παρέχει στους φοιτητές του γνώσεις και δεξιότητες σε ένα περιβάλλον, το οποίο αναπτύσσει την ικανότητα των φοιτητών να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικές με τον τομέα τους, να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη λειτουργία και διοίκηση των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα MBA έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια ακαδημαϊκή εμπειρία που ξεπερνά εκείνη της παραδοσιακής μάθησης οπού η ροή των πληροφοριών είναι κυρίως από τους διδάσκοντες στους φοιτητές.

Ο τρόπος διδασκαλίας του MBA είναι συμμετοχικός και διαδραστικός, ώστε οι φοιτητές να μπορούν να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές δεξιότητες μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους στη διαδικασία της μάθησης και μέσα από τον θεσμό των ομαδικών εργασιών, οι οποίες αποτελούν την καθιερωμένη μέθοδο ανάπτυξης ομαδικών δεξιοτήτων. Αναγνωρίζοντας την εκπαιδευτική αξία της εκτεταμένης εμπειρίας των φοιτητών, το Πανεπιστήμιο επιδιώκει να καθιερώσει μια έντονη συζήτηση στα  μαθήματα του MBA. Η πρόθεση είναι ότι κάθε συμμετέχων θα συνεισφέρει μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και την καθοδήγηση της διεξαγόμενης συζήτησης όταν οι ικανότητες και το υπόβαθρο του συμμετέχοντα το καθιστούν δυνατό.

Το MBA στοχεύει να αναπτύξει στους φοιτητές την ικανότητα έρευνας και ανάλυσης, σύνθεσης και δημιουργικότητας, τονίζοντας παράλληλα τη ζωτική σημασία της πληροφόρησης και της τεχνολογικής ανάπτυξης, και ευαισθητοποιώντας τους σε ηθικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και διεθνή προβλήματα που επηρεάζουν τις διοικητικές αποφάσεις. Στόχος του Προγράμματος είναι οι φοιτητές να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες, πράγμα που επιτυγχάνεται μέσα από ομαδικές εργασίες. Οι ομαδικές εργασίες αποτελούν μία από τις μεθόδους αξιολόγησης στα περισσότερα μαθήματα του Προγράμματος. Γενικά, οι εκπαιδευτικοί στόχοι του MBA ενσωματώνουν τους στόχους του Πανεπιστήμιου Νεάπολις Πάφος.

Με την επιτυχή συμπλήρωση της φοίτησης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, οι φοιτητές θα μπορούν να:

 • επιδείξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την επίλυση δύσκολων και πολύπλοκων προβλημάτων, οι οποίες θα υποστηρίζονται από τις κατάλληλες αναλυτικές και ποσοτικές τεχνικές για τη βελτίωση της απόδοσης του οργανισμού.
 • διαθέτουν λειτουργικές γνώσεις και να είναι σε θέση να ενσωματώσουν αυτές τις γνώσεις για να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων.
 • επιδείξουν εμπειρία στην ηγεσία των έργων.
 • διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις στη χρήση πλαισίων δεοντολογικής ανάλυσης και λήψης αποφάσεων, κατανοώντας τις προσωπικές τους ευθύνες ως ηγέτες στις επιχειρήσεις.
 • έχουν μια διεθνή και πολυπολιτισμική προοπτική.
 • επιδείξουν βασικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την επαγγελματική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένοι στόχοι των παραπάνω στοιχείων περιλαμβάνουν:

Οι φοιτητές θα μπορούν να:

 • χρησιμοποιούν μια ποικιλία αναλυτικών τεχνικών για να εντοπίσουν ένα πολύπλοκο επιχειρηματικό πρόβλημα, να δημιουργήσουν και να συγκρίνουν εναλλακτικές λύσεις και να αναπτύξουν λύση του προβλήματος.
 • επιλέξουν και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες ερευνητικές δεξιότητες και εργαλεία (τεχνολογία πληροφοριών ή / και ποσοτική ανάλυση) για την επίλυση προβλημάτων.
 • ενσωματώσουν τις λειτουργικές γνώσεις τους σε πρακτικό επίπεδο (π.χ. αναλύσεις περιπτώσεων, ομαδικά προγράμματα, ερευνητικές εργασίες).
 • επιδείξουν γνώση σχετικά με την έννοια της δημιουργίας αξίας και τον ρόλο που διαδραματίζει κάθε λειτουργική περιοχή της επιχείρησης.
 • επιδείξουν επάρκεια και αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητα για τον ηγέτη μιας ομάδας ή ενός έργου.
 • προσδιορίσουν τα βασικά στοιχεία του επιχειρησιακού λειτουργικού περιβάλλοντος και εξηγήσουν πώς αυτά τα στοιχεία επηρεάζουν τις οργανωτικές επιδόσεις και αποφάσεις.
 • επιδείξουν γνώση του τρόπου με τον οποίο τα ζητήματα και κριτήρια απόφασης αλλάζουν ανάλογα με τις πολιτιστικές προοπτικές και την τοποθεσία.
 • παρουσιάζουν εξαιρετικά αποτελεσματικές δεξιότητες προφορικής επικοινωνίας σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, όπως: επαγγελματικές παρουσιάσεις και πειστικές παρουσιάσεις.

Το πρόγραμμα ενδεικτικά ενδείκνυται σε:

 • Όσους αναζητούν εργασία στον ιδιωτικό τομέα
 • Όσους ήδη εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που τους ενδιαφέρει η γρήγορη ανέλιξη
 • Όσους ενδιαφέρονται για ίδρυση νέων επιχειρήσεων
 • Όσους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους
 • Όσους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και ειδικά σε όσους εργάζονται στον ελληνικό δημόσιο τομέα (υπουργεία, ΟΤΑ κλπ) και ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μισθολογικής εξέλιξης.

Γλώσσα διδασκαλίας
Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα. Η προτεινόμενη βιβλιογραφία είναι στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων» προσφέρεται με τη μεθοδολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πλήρους ή μερικής φοίτησης.

Το πρόγραμμα προσφέρεται και δια ζώσης.

Ειδική έκπτωση για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο. Κάνετε την αίτησή σας έγκαιρα για να επωφεληθείτε έκπτωση έως 800 ευρώ στην τελική τιμή των διδάκτρων.Επίσης, το Πανεπιστήμιο προσφέρει έκπτωση σε αποφοίτους παραγωγικών σχολών τετραετούς φοίτησης (Στρατός, Σώματα Ασφαλείας)

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος στη σελίδα αιτήσεις και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο