Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
Τμήμα
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου σε συνεργασία με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Τίτλος Προγράμματος
Mεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Λογιστική (MSc in Forensic Accounting) (Εξ αποστάσεως)
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Εξ αποστάσεως πρόγραμμα - Τα μαθήματα πραγματοποιούνται online.

Το Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Λογιστική είναι κοινό Διαπανεπιστημιακό Μ.Π.Σ μεταξύ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις ΠάφουΟδηγεί σε κοινό Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών των δύο Ιδρυμάτων Ανώτατης Eκπαίδευσης χωρίς να απαιτείται η διαδικασία  αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Στόχος του Προγράμματος

Το πρόγραμμα σπουδών, αποτελείται από δύο βασικούς πυλώνες οι οποίοι είναι αλληλένδετοι μεταξύ τους: α) την αποτροπή, εντοπισμό και διερεύνηση περιπτώσεων απάτης και β) τον εσωτερικό έλεγχο. 

Υπολογίζεται πως οι επιχειρήσεις στις Η.Π.Α. χάνουν το 5% των ετήσιων εσόδων τους λόγω φαινομένων απάτης, ενώ σύμφωνα με μελέτες οι πιο ευάλωτοι οργανισμοί φαίνεται να είναι οι μικροί. Το μεταπτυχιακό αυτό έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επαγγελματική και πρακτική κατάρτιση σε όσους επιδιώκουν να στελεχώσουν είτε τμήματα εντοπισμού, αποτροπής και διερεύνησης απάτης είτε τμήματα εσωτερικού ελέγχου σε εισηγμένες εταιρίες, σε ελεγκτικές εταιρίες, σε εταιρίες δημοσίου συμφέροντος όπως επίσης και σε άλλες εταιρίες του ιδιωτικού ή του Δημόσιου τομέα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι απόφοιτοι αφενός να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία στο επάγγελμα του εσωτερικού ελεγκτή το οποίο χαρακτηρίζεται από μία ευρύτητα καθηκόντων και δεξιοτήτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση του κινδύνου απάτης και αφετέρου παρέχεται η εξειδικευμένη γνώση που απαιτεί ο ρόλος του ερευνητή οικονομικών εγκλημάτων.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός του προγράμματος προσφέρει στους φοιτητές σύγχρονες γνώσεις στους ανωτέρω τομείς, ενώ ο στόχος του προγράμματος είναι σπουδών είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με τα κατάλληλα προσόντα συνδυάζοντας την θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή για στελεχιακές θέσεις σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Η έμφαση στο πρακτικό μέρος του προγράμματος εξηγεί και την ανάγκη για διδάσκοντες οι οποίοι είναι κάτοχοι σχετικών επαγγελματικών προσόντων και έχουν σχετική επαγγελματική τριβή και πείρα στους τομείς του οικονομικού εγκλήματος και του εσωτερικού ελέγχου.

Η μέθοδος διδασκαλίας στο πρόγραμμα είναι συμμετοχική και διαδραστική, έτσι ώστε οι φοιτητές να μπορούν να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές τους ικανότητες μέσω της ενεργού συμμετοχής τους στη διαδικασία μάθησης, όπως αυτές που σχετίζονται με τις παρουσιάσεις πραγματικών περιπτώσεων απάτης, του τρόπου εντοπισμού τους και του πως θα μπορούσαν να αποτραπούν. Επιπλέον, συζητήσεις σε πρόσφατα ερευνητικά κείμενα περιλαμβάνουν δραστηριότητες συζήτησης μορφής panel με συντονιστή.

Πιστοποίηση CICA*

Οι φοιτητές και απόφοιτοι του κοινού προγράμματος στην Εγκληματολογική Λογιστική 

  • έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης και λήψης της πιστοποίησης CICA (Certified Internal Control Auditor) από το Διεθνές Ινστιτούτο Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου (Institute of Internal Controls – IIC) μέσω του Ελληνικού παραρτήματος ΕΛΙΝΕΣΕΕ και 
  • έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες εργοδότησης μέσω εταιρειών και οργανισμών με τις οποίες συνεργάζεται το Διεθνές Ινστιτούτο Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου

Η κατοχή της πιστοποίησης CICA μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας για την ένταξη στο μητρώο Εσωτερικών Ελεγκτών.

*Η πιστοποίηση δεν συνδέεται με την άδεια ορκωτού λογιστή. Χρησιμεύει ως ένα επιπλέον συμπλήρωμα, σε επίπεδο γνώσεων, που σχετίζονται με δικλείδες ασφαλείας-internal controls (δηλαδή με το σύστημα εσωτερικού ελέγχου-internal control system).
Για τους ασκούντες το επάγγελμα του εσωτερικού ελέγχου με βάση τον ορισμό του εσωτερικού ελέγχου είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί ένα χρήσιμο συμπλήρωμα λόγω του ότι προσφέρει πιστοποίηση στην γνώση δικλείδων ασφαλείας που αποτελούν βασικό αντικείμενο των εργασιών ενός εσωτερικού ελεγκτή. 

Γλώσσα διδασκαλίας
Το ΠΜΣ προσφέρεται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εγκληματολογική Λογιστική» προσφέρεται με τη μεθοδολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πλήρους ή μερικής φοίτησης.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Το πρόγραμμα προσφέρεται και δια ζώσης.

Ειδική έκπτωση για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο. Κάνετε την αίτησή σας έγκαιρα για να επωφεληθείτε έκπτωση έως 500 ευρώ στην τελική τιμή των διδάκτρων.

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος στη σελίδα αιτήσεις και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο