Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Τμήμα
ΕΜΠ σε συνεργασία με το Université de Lille (Γαλλία), την École Centrale de Lille (Γαλλία), το Université Catholique de Louvain (Βέλγιο), το Politechnica Wroclawska (Πολωνία) και το Universitá della Calabria (Ιταλία)
Τίτλος Προγράμματος
Erasmus Mundus Joint Master in Advanced Solid Mechanics - STRAINS (Προχωρημένη Μηχανική των Στερεών)
Δίδακτρα
8000 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Νέο Κοινό Διεθνές Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με το Université de Lille (Γαλλία), την École Centrale de Lille (Γαλλία), το Université Catholique de Louvain (Βέλγιο), το Politechnica Wroclawska (Πολωνία) και το Universitá della Calabria (Ιταλία)

Η υλοποίηση του Προγράμματος πραγματοποιείται από Καθηγητές του ΕΜΠ κυρίως της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών αλλά και της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και της Σχολής Ναυπηγών, καθώς και διδάσκοντες των υπόλοιπων πέντε (5) εταίρων του ΠΜΣ. Επίσης διδάσκουν και άλλες κατηγορίες διδακτικού προσωπικού (ομότιμοι καθηγητές και επισκέπτες διδάσκοντες), όπως επίσης και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εταίρων. Για τη λειτουργία του ΠΜΣ θα χρησιμοποιηθούν οι χώροι διδασκαλίας και έρευνας και ο εξοπλισμός της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ καθώς και των άλλων πέντε (5) Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο ΠΜΣ. 

Διάρθρωση σπουδών
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα (4) εξάμηνα - δύο (2) έτη.
Στο Α’ Εξάμηνο οι φοιτητές/τριες λαμβάνουν (30) πιστωτικές μονάδες στη Λιλ (Université de Lille και École Centrale de Lille -Γαλλία).
Στο Β’ Εξάμηνο λαμβάνουν (30) πιστωτικές μονάδες είτε στην Αθήνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)-Ελλάδα), είτε στο Louvain (Université Catholique de Louvain-Βέλγιο), είτε στο Wrocław (Politechnica Wroclawska -Πολωνία) είτε στη Rende (Universitá della Calabria -Ιταλία) κατόπιν επιλογής τους.
Στο Γ’ Εξάμηνο λαμβάνουν (30) πιστωτικές μονάδες είτε στην Αθήνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)- Ελλάδα) ή στη Lille (Université de Lille και École Centrale de Lille-Γαλλία) ή στο Louvain (Université Catholique de Louvain-Βέλγιο), ή στο Wrocław (Politechnica Wroclawska-Πολωνία) ή στη Rende (Universitá della Calabria-Ιταλία) κατόπιν επιλογής τους.
Στο Δ’ εξάμηνο οι φοιτητές/τριες πραγματοποιούν την Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (30 πιστωτικές μονάδες) σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, κατόπιν επιλογής τους.

Κόστος Συμμετοχής
Το Κοινό Πρόγραμμα προβλέπει Κόστος Συμμετοχής (Participation Costs) το οποίο καλύπτεται από υποτροφίες που χορηγεί η Ε.Ε. (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency, EACEA) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus Mundus Joint Master Degrees (EMJMDs). Το ύψος του κόστους συμμετοχής είναι 4.500 € ανά έτος για φοιτητές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 9.000 € ανά έτος για φοιτητές από χώρες εκτός Ε.Ε. Οι υποτροφίες καλύπτουν: το κόστος συμμετοχής, τα έξοδα μετακίνησης από και προς τα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια και μέρος του κόστους διαβίωσης των συμμετεχόντων φοιτητών/τριών.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο