Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Τμήμα
Πληροφορικής
Τίτλος Προγράμματος
Δικτυωμένα Συστήματα Μεγάλου Όγκου Δεδομένων
Δίδακτρα
Δωρεάν
Πρόσθετες Πληροφορίες

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

Αριθμός εισακτέων: 30 άτομα/έτος

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Δικτυωμένα Συστήματα Μεγάλου Όγκου Δεδομένων», έχει ως αντικείμενο την εξειδίκευση και την έρευνα σε προηγμένα ζητήματα της επιστήμης της Πληροφορικής, και πιο συγκεκριμένα στην τομή των ερευνητικών πεδίων της Επιστήμης Δεδομένων και Δικτυωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων. Τα επιμέρους πεδία εξειδίκευσης που φιλοδοξεί να καλύψει αφορούν στη μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη, επεξεργασία δεδομένων, διαχείριση γνώσης, ανάλυση δεδομένων, θεωρία υπολογισμού και βελτιστοποίησης, δίκτυα Η/Υ και επικοινωνιών, διασυνδεδεμένα πληροφοριακά συστήματα, συστήματα αποφάσεων και συνεργατικά συστήματα, στοχαστικές διαδικασίες, βιοπληροφορική, ασφάλεια-ιδιωτικότητα συστημάτων και δεδομένων, παράλληλη και κατανεμημένη επεξεργασία δεδομένων, υπολογιστικά συστήματα και συστήματα διαχείρισης δεδομένων νέφους, και Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Σκοπός του ΠΜΣ είναι να παράσχει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τη γνώση που είναι απαραίτητη ώστε να εμβαθύνουν σε ειδικά ζητήματα της επιστήμης της πληροφορικής και των επιμέρους πεδίων της Επιστήμης Δεδομένων και Δικτυωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν υψηλού επιπέδου επιστημονική σκέψη με ερευνητικό προσανατολισμό. Με το συνδυασμό εξειδικεύσεων σε θεμελιακές περιοχές της επιστήμης της Πληροφορικής και την έκθεση σε προηγμένα ερευνητικά ζητήματα, οι φοιτητές του ΠΜΣ «Δικτυωμένα Συστήματα Μεγάλου Όγκου Δεδομένων» θα αποκτήσουν σημαντικά επιστημονικά εφόδια που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν είτε ως ερευνητές, είτε ως δραστηριοποιούμενοι σε άλλους τομείς (τεχνολογικούς, επαγγελματικούς, κ.ά.)

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο