ΟΠΑ - Management Information Systems
Msc in Data Science
Neapolis University
ΠΜΣ Συμβουλευτικής- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
International Hellenic University
Φορέας
Hellenic American College
Τίτλος Προγράμματος
Master of Arts in Translation
Πρόσθετες Πληροφορίες

Οι σπουδαστές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Μετάφραση αποκτούν άρτιες ικανότητες μετάφρασης κειμένων διαφόρων ειδών και θεματικών ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με τη μεθοδολογία και τα εργαλεία που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο χώρο της μετάφρασης. Το πρόγραμμα συνδυάζει επιτυχώς τη θεωρία με τη συστηματική πρακτική εξάσκηση στη μετάφραση και σας βοηθάει να αποκτήσετε αναλυτικές και τεχνικές δεξιότητες καθώς και να καλλιεργήσετε τη γλωσσική αρτιότητα και την ικανότητα διαπολιτισμικής επικοινωνίας που θα χρειαστεί να επιδείξετε ως επαγγελματίες μεταφραστές.

Το πρόγραμμά μας ενσωματώνει τις τρέχουσες αλλά και τις νέες επαγγελματικές πρακτικές που εμφανίζονται στο χώρο και ενημερώνεται για τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες και πρακτικές που αφορούν το μεταφραστικό κλάδο. Το πρόγραμμα συμμετέχει ως μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο OPTIMALE που έχει σκοπό τη χαρτογράφηση της ευρωπαϊκής μεταφραστικής κοινότητας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο στα πλαίσια μιας πολύγλωσσης Ευρώπης.

Ως απόφοιτος του προγράμματος θα έχετε αποκτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να σταδιοδρομήσετε στους τομείς της μετάφρασης, της οπτικοακουστικής μετάφρασης και της επιμέλειας κειμένων. Μπορείτε να εργαστείτε ως μόνιμοι (in-house) ή εξωτερικοί συνεργάτες (freelancers) μεταφραστές σε μεταφραστικά γραφεία, πολυεθνικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης μπορείτε να απασχοληθείτε σε εταιρείες υποτιτλισμού, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και σε εκδοτικούς οίκους. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς επιλογής μεταφραστών (μέσω της υπηρεσίας EPSO).

Οι φοιτητές και απόφοιτοι του προγράμματος επωφελούνται από τις σημαντικές συνεργασίες που έχει το πρόγραμμα με μεταφραστικά γραφεία όπως PASPARTU.

Φοιτητές και απόφοιτοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της οπτικοακουστικής μετάφρασης και να συνεργαστούν με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η DELUXE LOCALIZATION.


Σας άρεσε το eduguide; κάντε μας

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα