Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Ολοκληρωμένες Διεργασίες Κυκλικής Βιο-οικονομίας στη Βιομηχανία Τροφίμων
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Full Time

Για το Μ.Δ.Ε. οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακο λουθήσουν τα παρακάτω μαθήματα και σεμινάρια από ειδικούς που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, από ερευνητικά κέντρα, από τον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων και από άλλους εθνικούς και διεθνείς φορείς. Η επιλογή των ανωτέρω θα γίνει σύμφωνα με τις διατά ξεις του ν. 4957/2022 (Α’ 141), όπως και τις πρόσθετες τροποποιήσεις των ν. 5094/2024 (Α’ 39) και 5203/2025 (Α’ 87). Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. ανέρχονται σε ενενήντα (90).

Το πρόγραμμα των μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Το Α’ εξάμηνο περιλαμβάνει την παρακολούθηση δύο (2) υποχρεωτικών μαθημάτων και τριών (3) κατ’ επιλογήν μαθημάτων (από τον παρακάτω Πίνακα) και την παρακο λούθηση των Σεμιναρίων, τα οποία συνολικά αντιστοι χούν σε τριάντα (30) ECTS.

Το Β’ εξάμηνο περιλαμβάνει την παρακολούθηση ενός (1) υποχρεωτικού μαθήματος και τριών (3) κατ’ επιλογήν μαθημάτων και την παρακολούθηση των Σεμιναρίων, τα οποία συνολικά αντιστοιχούν σε τριάντα (30) ECTS.

Τα κατ’ επιλογήν μαθήματα επιλέγονται ανάλογα με τις προπτυχιακές σπουδές των μεταπτυχιακών φοιτητών, μετά από συζήτηση του κάθε φοιτητή με τα μέλη της επιτροπής του μεταπτυχιακού.

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

  • Βασικές αρχές διεργασιών παραγωγής τροφίμων (Y) (7 ECTS)
  • Εφαρμοσμένη Μικροβιολογία / Βιοτεχνολογία (Y) (6 ECTS)
  • Περιβαλλοντικά βιώσιμα συστήματα τροφίμων και βιο-οικονομίας - Αξιολόγηση κύκλου ζωής (Επιλογής) (5 ECTS)
  • Επεξεργασία / αξιοποίηση αποβλήτων βιομηχανιών τροφίμων (Επιλογής) (5 ECTS)
  • Βιομοριακή μηχανική και καινοτόμες βιοδιεργασίες προς παραγωγή πρόσθετων τροφίμων και βιοδραστικών συστατικών (Επιλογής) (5 ECTS)
  • Ανάπτυξη βιοδιυλιστηρίων στη βιομηχανία τροφίμων και σχεδιασμός βιοαντιδραστήρων (Επιλογής) (5 ECTS)
  • Σεμινάρια (2 ECTS)

ΣΥΝΟΛΟ (30 ECTS)

Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

  • Σχεδιασμός και μονάδες επεξεργασίας βιομηχανιών τροφίμων και βιοδιεργασιών (Y) (7 ECTS)
  • Τεχνολογίες μεταποίησης τροφίμων και προσδιορισμός διάρκειας ζωής (επιλογής) (7 ECTS)
  • Σύγχρονες τεχνολογίες και υλικά συσκευασίας τροφίμων (Επιλογής) (7 ECTS)
  • Καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής ζυμούμενων τροφίμων και ενζύμων (Επιλογής) (7 ECTS)
  • Μαθηματική προτυποποίηση διεργασιών τρόφιμων και κυκλικής βιο-οικονομίας (Επιλογής) (7 ECTS)
  • Βιομηχανική Bιοτεχνολογία – Τεχνολογία Ζυμώσεων (Επιλογής) (7 ECTS)
  • Σεμινάρια (2 ECTS)

ΣΥΝΟΛΟ (30 ECTS)

Στο Γ’ Εξάμηνο σπουδών εντάσσονται η Πρακτική Άσκηση (4 ECTS), η παρακολούθηση Σεμιναρίων (2 ECTS) και η εκπόνηση και συγγραφή της Μεταπτυχιακής Ερευνητικής Μελέτης (24 ECTS), τα οποία συνολικά αντιστοιχούν σε τριάντα (30) ECTS.

Γ’ ΕΞΑΜΗΝΟ

  • Μεταπτυχιακή Ερευνητική Μελέτη (24 ECTS)
  • Πρακτική Άσκηση (4 ECTS)
  • Σεμινάρια (2 ECTS)

ΣΥΝΟΛΟ (30 ECTS)

Η διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα πραγματοποιείται δια ζώσης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο