Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Οινολογία – Τεχνολογία Αλκοολούχων Ποτών
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Full/Part Time

Για το Μ.Δ.Ε. οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τα παρακάτω μαθήματα και σεμινάρια από ειδικούς που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, από ερευνητικά κέντρα, από τον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων και από άλλους εθνικούς και διεθνείς φορείς. Η επιλογή των ανωτέρω θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4957/2022 (Α 141). Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. ανέρχονται σε ενενήντα (90). Το πρόγραμμα των μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Το πρώτο εξάμηνο και το δεύτερο εξάμηνο περιλαμβάνουντην παρακολούθηση έξι (6) μαθημάτων, και την παρακολούθηση των Σεμιναρίων, τα οποία συνολικά αντιστοιχούν σετριάντα (30) ECTS όπως φαίνεται και παρακάτω.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού που ψηφίστηκε από το Διεθνές Γραφείο Οίνου και Αμπέλου (Τraining programs for oenologists-Resolution OIV/ECO 563/2016). Οι απόφοιτοι της παρούσας Κατεύθυνσης του Π.Μ.Σ. έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπονται από το Ν.1697/1987(ΦΕΚ57A΄),για την Άσκηση του Επαγγέλματος του Οινολόγου.

Α’ΕΞΑΜΗΝΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΝΤΕ(5)+ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ(Υ)

  • Τεχνολογία Οίνου Ι (6 ECTS)
  • Αμπελουργία για Οινολόγους Ι  (5 ECTS)
  • Γευσιγνωσία Οίνων και Αλκοολούχων ποτών (2 ECTS)
  • Εμπορία Οίνου & Αλκοολούχων ποτών (4 ECTS)
  • Χημεία Γλεύκους και Οίνου Μέθοδοι ανάλυσης (6 ECTS)
  • Μικροβιολογία Οίνου-Τεχνολογία Ζυμώσεων (5 ECTS)
  • Σεμινάρια/εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αμπελώνες, οινοποιεία,αποσταγματοποιεία  (2 ECTS)

ΣΥΝΟΛΟ: 30 ECTS

Β’ΕΞΑΜΗΝΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΝΤΕ(5)+ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ(Υ)

  • Τεχνολογία Οίνου ΙI (6 ECTS)
  • Αμπελουργία για Οινολόγους ΙΙ  (5 ECTS)
  • Γευσιγνωσία Οίνων και Αλκοολούχων ποτών  (2 ECTS)
  • Νομοθεσία Αμπελο-οινικής παραγωγής και αλκοολούχων ποτών  (4 ECTS)
  • Οικονομική Διαχείριση Οινοποιείων & εταιρειων παραγωγής αλκοολούχων Ποτών (5 ECTS)
  • Αλκοολούχα ποτά: χημική σύσταση και τεχνολογία παραγωγής (6 ECTS)
  • Σεμινάρια/εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αμπελώνες,οινοποιεία, αποσταγματοποιεία  (2 ECTS)

ΣΥΝΟΛΟ: 30 ECTS

Στο Γ΄ Εξάμηνο σπουδών εντάσσονται η εκπόνηση και συγγραφή της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (18ECTS) και η Πρακτική Άσκηση (12 ECTS),τα οποία συνολικά αντιστοιχούν σε τριάντα (30) ECTS.

Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

  • Πρακτική Άσκηση (12 ECTS)
  • Μεταπτυχιακή Ερευνητική Μελέτη (18 ECTS)

ΣΥΝΟΛΟ: 30 ECTS

Η διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα είναι κατά κύριο λόγο δια ζώσης, όμως θα υπάρχει δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο σύνολο ή εν μέρει, πάντα με γνώμονα την καλύτερη εφαρμογή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και τη μετάδοση της γνώσης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο