Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Μελέτη και Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Full Time

Για το Μ.Δ.Ε. οι φοιτητές και φοιτήτριες υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τα παρακάτω μαθήματα και σεμινάρια από ειδικούς που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, από ερευνητικά κέντρα, από τον χώρο της βιομηχανίας και από άλλους εθνικούς και διεθνείς φορείς. Η επιλογή των ανωτέρω θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4957/2022 (Α 141). Το σύνολο των ECTS που απαιτούνται για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. ανέρχονται σε ενενήντα (90). Το πρόγραμμα των μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Το Α΄ εξάμηνο περιλαμβάνει την παρακολούθηση των δύο (2) υποχρεωτικών μαθημάτων, δύο (2) μαθημάτων επιλογής και ενός (1) κύκλου σεμιναρίων, όπως φαίνονται στον παρακάτω Πίνακα, τα οποία συνολικά αντιστοιχούν σε τριάντα (30) ECTS.

Το Β΄ εξάμηνο περιλαμβάνει την παρακολούθηση των δύο (2) υποχρεωτικών μαθημάτων, δύο (2) μαθημάτων επιλογής και ενός (1) κύκλου σεμιναρίων, όπως φαίνονται στον παρακάτω Πίνακα, τα οποία συνολικά αντιστοιχούν σε τριάντα (30) ECTS.

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

  • Χημεία φυσικών προϊόντων (Υποχρεωτικό) (10 ECTS)
  • Τεχνικές εκχύλισης και χρωματογραφικού διαχωρισμού φυσικών προϊόντων (Υποχρεωτικό) (8 ECTS)
  • Εφαρμοσμένη στατιστική- Χημεομετρία (στατιστική ανάλυση δεδομένων (επιλογής) (5 ECTS)
  • Πιστοποίηση Αυθεντικότητας φυσικών προϊόντων (επιλογής) (5 ECTS)
  • Ποιοτικός έλεγχος φυσικών προϊόντων (επιλογής) (5 ECTS)
  • Βασικές Διεργασίες και επεξεργασίες (επιλογής) (5 ECTS)
  • Σύσταση και διατροφική ποιότητα τροφίμων (Επιλογής) (5 ECTS)
  • Σεμινάρια (Υποχρεωτικό) (2 ECTS)

Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

  • Φασματοσκοπικές Τεχνικές Ταυτοποίησης της δομής φυσικών προϊόντων (10 ECTS)
  • Φυσικά προϊόντα: Βιοδραστικότητας - τοξικότητα και τεχνικές ελέγχου τους (8 ECTS)
  • Σχεδιασμός και σύνθεση φυσικών μεταβολιτών και παραγώγων τους (επιλογής) (5 ECTS)
  • Ανάπτυξη νέων προϊόντων (επιλογής) (5 ECTS)
  • Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά (καλλιέργεια, συγκομιδή, ξήρανση. Απόσταξη, μεταποίηση, εμπορικής εκμετάλλευση) (επιλογής) (5 ECTS)
  • Αξιοποίηση και Xρήσεις φυσικών προϊόντων (Αιθέρια έλαια και άλλα προϊόντα, Εκχυλίσματα, συμπυκνώματα, Απομόνωση καθαρών συστατικών - Αξιοποίηση στη βιομηχανία τροφίμων - ποτών και αγροχημικών, Καλλυντικών Φαρμάκων. (Επιλογής) (5 ECTS)
  • Καινοτόμα και Λειτουργικά Τρόφιμα (Επιλογής) (5 ECTS)
  • Σεμινάρια (Υποχρεωτικό) (2 ECTS)

Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 

  • Διμηνιαία Πρακτική Άσκηση (6 ECTS)
  • Μεταπτυχιακή Ερευνητική Μελέτη (24 ECTS)
Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο