Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα
Ιατρικής
Τίτλος Προγράμματος
Παθήσεις Μαστού (MSc in Breast Diseases)
Δίδακτρα
3600 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Ως γνωστικό του αντικείμενο, το ΠΜΣ, έχει την εκπαίδευση στη σύγχρονη πολυπαραμετρική (multidisciplinary) προληπτική, διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των παθήσεων του μαστού και την εισαγωγή στη σύγχρονη έρευνα του συγκεκριμένου πεδίου.

Βασικός λόγος ίδρυσης του Π.Μ.Σ «Παθήσεις Μαστού» είναι η εξοικείωση των επαγγελματιών υγείας με την επιδημιολογία, την παθογένεια, την κλινική εικόνα, τη διάγνωση, τη συμβατική και στοχευμένη θεραπεία, τις υποστηρικτικές δράσεις και την έρευνα των παθήσεων του μαστού. Έχει υπολογισθεί ότι περίπου μία στις πέντε γυναίκες εμφανίζει κάποια πάθηση του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωή της ενώ μία στις οκτώ θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού. Στη χώρα μας πιο συγκεκριμένα διαγιγνώσκονται περίπου 7.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται διά ζώσης και με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ποσοστό έως 35% των μαθημάτων μόνο για τα θεωρητικά μαθήματα. Τα μαθήματα διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα. Η επίσημη γλώσσα διδασκαλίας και συγγραφής της Διπλωματικής Εργασίας είναι η ελληνική, αλλά παρέχεται η δυνατότητα συγγραφής της Διπλωματικής Εργασίας στην αγγλική γλώσσα. Εξαίρεση αποτελούν κάποια μαθήματα ξένων ομιλητών που δύναται να γίνουν στην αγγλική γλώσσα.

Ανακοινώσεις ΠΜΣ στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Σχολής.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο