Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Τμήμα
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Τίτλος Προγράμματος
Σπουδές φύλου: Μεθοδολογίες, θεωρίες, πολιτικές
Δίδακτρα
3900 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Σκοπός του ΠΜΣ είναι να δώσει εφόδια σε φοιτήτριες και φοιτητές προκειμένου να κατανοήσουν τις έννοιες, τις θεωρίες και τις ακαδημαϊκές συζητήσεις σχετικά με τις σχέσεις του φύλου, συνδέοντας τις παράλληλα με σύγχρονες κοινωνικές πρακτικές και όψεις της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό αυτό, το ΠΜΣ θα υιοθετήσει μια διεπιστημονική προσέγγιση προσφέροντας θεματικές ενότητες από εξειδικευμένους/ες επιστήμονες από διαφορετικούς κλάδους σπουδών που θα αναδείξουν διαθεματικές πτυχές των σχέσεων του φύλου στις σύγχρονες κοινωνίες. 

Το ΠΜΣ καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών ζητημάτων και συζητήσεων που έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και παγκοσμίως, λόγω της ανόδου των φεμινιστικών και ΛΟΑΤΚΙ ζητημάτων και κινημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΜΣ αναδεικνύει τις διαθεματικές διαστάσεις των έμφυλων ανισοτήτων διερευνώντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών και τους τρόπους με τους οποίους το φύλο διαπλέκεται με τις κοινωνικές κατηγορίες της φυλής, του έθνους, της κοινωνικής τάξης, και της σεξουαλικότητας.

Γλώσσα διδασκαλίας
Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος, όπως και της εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας είναι η ελληνική.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο